måndag 15 februari 2021

Tänk så enkelt Skattemyndigheten kunde lösa alla momsbedrägerier!

När Foliehatten för en gångs skull titta på SVT Rapport sände de ett inslag om bedrägerier. Det handlade om momsbedrägerier i miljardklassen som Skattemyndigheten och svenska folket luras på. 

I inslaget visade de ett bolag som som tidigare sålde tobak som övertagits. Reportern frågade den gamle ägaren om han visste om vad bolaget/firman nu sysslade med. Givetvis var den gamle ägaren omedveten om att hans tobaksaffär nu sålde mobiler för stora belopp.

M
yndigheterna hade märkt att småbutiker och tjänsteföretag som tobakshandlare och frisörer börjat handla med mobiler i stor skala vid sidan om sin ordinarie verksamhet. Upplägget går kortfattat till så att man begär tillbaka och får momspengar som man aldrig betalat in till Skattemyndigheten. I inslaget dök som hastigast en karta upp över Sverige med servicebutiker placerade i smärre städer och orter som på detta vis breddat sitt utbud.

Det här problemet har varit känt i flera år
och ingenting görs. Sossarna gör ingenting eftersom det tjänar deras sak, att låta de ekonomiska brottslingarna sköta sina intressen ifred, då ignoransen gynnar sossarna i valtider.

Inte heller media bryr sig om att rota i det svällande kriget mot välfärdsstaten, åtminstone inte som dess skadeverkningar på samhället förtjänar. Man är nöjda med att peka på Södertälje där gängkrigen försvunnit från gatan, men ser förstrött på gällande kriminaliteten mot trygghetssystemen och bolagslagar som trätt fram i skjutningars och bombningars frånvaro
och sittande regering vill inte göra något.

Den organiserade brottsligheten mot Sverige bakom fasaden av företagande, konkurs, start av nytt företag i snabbare rundgång vågar inte politiker eller media annat än göra små nedslag. Om sanningen skulle lyftes fram, skulle det bli ett herrans liv. Det genombyråkratiska systemet där ena handen inte vet vad andra gör underlättar förfallet. Det måste betecknas som förfall när de enorma bedrägerierna har fått pågå i flera år utan att regeringen gjort något åt det.
Det är lättare att få in pengar från Svensson genom att höja skatterna på el och drivmedel.  Sossarna har inget annat mål än makten. Sedan får det gå som det vill för Sverige bara detta mål kan infrias.

Det räcker att läsa Aftonbladet i en vecka och även en gammal sosse skulle inse hur allt
har försämrats under Löfvens fögderi under de 7 år han styrt. Nu går partiet till och med ut och säger rättframt offentligt ( i en av tabloiderna igår), att deras övergripande strategi inför valet, är att så ofta som möjligt brunsmeta inte bara SD, utan även KD och M skall också få sin släng av sleven.

Det är skrämmande att Sveriges största parti inte har en politik, där man åtminstone försöker få det att se ut som man gör någonting.  Idagsopas allt under mattan och sossarnas hoppas att ingen lyfter på mattan för att se vad de sopat undan! Har man ingen egen politik kan det duga och räcka i Sverige. Media är fullt upptagna med att se vilka fler gåvor(skattemedel) Löfven tänker ge dem! Vad som händer/sker får du läsa på nätet!

Hur skall man lösa dessa bedrägerier? Problemet ligger i konstruktionen av MOMS-en. Företag kan knappast tvingas ligga ute med MOMS pengar ända tills något helt annat företag betalar in sin MOMS.

Det vore så mycket enklare om man helt enkelt införde en försäljningsskatt när varor såldes till privatpersoner
och ingen skatt när företag köpte varor av varandra. Staten skulle aldrig behöva betala ut några moms(skatte-)pengar till företag som hävdar att de skall ha tillbaka moms som någon annan borde ha betalat in.

Grund problemet är att skattesatsen är så hög. En butik har inte de marginaler som krävs för att vänta på MOMS pengarna tills den som borde betala verkligen har betalat. På samma sätt skulle en skatt på 25% som man kan komma undan genom att registrera en enskild firma och storhandla på
ICA via den verkligen uppmuntra till fusk. Med en lägre skattesats hade problemet varit enklare att lösa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar