lördag 6 februari 2021

Löfven hotar med nyval och L har bara ett alternativ om de vill stanna i riksdagen - NYVAL!

Socialdemokraternas partiledning har fört diskussioner om att utlysa ett extra val om Liberalerna lämnar JÖKen-avtalet.
Löfven: ”I det läge vi nu befinner oss i måste det finnas ett stabilt regeringsunderlag.

Bakgrunden är den nya "migrationslagen", där regeringen försöker smyga igenom en betydligt mer generös asylinvandring, än vad som står i JÖKen.

Är det ett spel för gallerierna?

Om det är något som skall få L att komma över spärren så är det att gå emot detta så det blir nyval, lägger hon sig på mattan för Löfven nu, är L ett minne blott i nästa val.  Sabuni har nu en möjlighet att visa vad hon går för. Bladdrar hon bara eller menar hon allvar?

Vi ser nu hur Stefan Löfvèn
för ett skickligt spel. Han lägger ut ett hot om nyval och det han vill åstadkomma är, att få L att snabbt kasta ut Sabuni och sätta en mer S vänlig politiker på hennes plats. Kom ihåg att L är ett djupt splittrat parti med två falanger. En som vill vara kvar i JÖKen och en som vill lämna. Nu blir det verkligen ett bevis på, hur stort stöd  Nyamko Sabuni har i partiet.

Bara hotet om ett nyval när L har cirka 2,5% av Stefan Löfven är inget annat än en knock-out. Han har ställt L mot väggen. Frågan är hur många i L som vill offra sin riksdagsplats för att stötta Sabuni.

Rätt
skön jabb av Löfvèn måste Foliehatten säga. Han riskerar naturligtvis sin egen makt och han antar att L kommer att vika sig, innan Löfvèn förlorar ett nyval.

Folk har guldfiskminne och minns och uppfattar saker rätt selektivt. L kan bli partiet som bröt upp JÖKen. Chansen/risken finns att de skulle kunna bli belönade för det.

Om Foliehatten satt i Liberalpartiets ledning skulle han satsa allt på ett kort: håll fast i kritiken mot tilläggen i migrationsöverenskommelsen. Det erbjuder två huvudalternativ:

Partiet går segrande ur striden, eftersom varken Lööf eller Löfven vill ha nyval.

Nyval - där L har en betydligt större chans att hämta hem borgerliga röster än om man fortsätter i tangentens riktning i ett drygt år till. Ibland går det fort i politiken. Macron byggde en majoritet på tre månader. Liberalpartiets framtid ligger i att göra rätt saker, inte hur mycket tid de har på sig för att göra dem.

Förstår inte hur folk kan tro att L bara hotar. Viker de sig nu är de 100% ute 2022. På detta sätt kan de hålla sig kvar, risk finns att de åker ut vid ett nyval, men den risken är värd att ta med tanke på alternativet. Deras enda och sista chans är att gå åt höger.
Foliehatten anser att detta är en skänk från ovan, för att L skall klara ett nyval/val. Det kan bli så att folket belönar L för att de såg till att Stefan Löfven försvinner från makten.

Alla minns säkert Hanoi Jonas Sjöstedt hur han många gånger har hotade Löfvén med extraval och lika många vek sig Sjöstedt som en fällkniv! Snack, eller rättare sagt svammel och ingen verkstad som alltid med Löfven.

Glöm inte att vi har en majoritet som ÄR så trötta på Stefan Löfven och framför allt extremisterna i Miljöpartiet, så ett nyval skulle hälsas med jubel!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar