tisdag 9 juni 2020

Är det bara världsfrånvända personer som blir politiker?

I dagen P1 Morgon debatterade två kommunala ledare från Åre och Hultsfred om flyktingmottagandet i sina kommuner, efter den stora vågen 2015. Vi kan notera, att av de över 160.000 som kom då, har nästan 100.00 erhållit PUT. En stor majoritet är män och nu kommer familjerna!

När man lyssna
de dessa två snabbpratande papegojor och kommuntoppar slog det Foliehatten vilket förfall vi har bland våra politiker. Lögner, lögner, lögner och åter lögner. Våpet till programledare på SR underlättade farsen.
Båda dessa politiker, en kvinna och en man
(en skåning i Småland) dillade om värdegrund och humanism och var allmänt optimistiska om framtiden, något deras kommuninvånare inte är. Någon partisignatur gav inte programledaren dem eller i. a. f. hördes de inte i avannonseringen, kanske av vissa skäl. De synpunkter som framfördes av bägge, går det inte ta fel på, att det måste handla om vänstern!

Inte ett ord om kostnader, hur många av alla flyktingar, flera tusen i dessa båda kommuner som ännu gick arbetslösa, inget om ökad brottslighet i kommunerna.
I
nget som kunde verka negativt, om skolans problem, om de galopperande försörjningsbidragen, om bostadsförhållandena, om sjunkande standard i kommunerna efter vänsterns öppna famnar.
Den enda kritiken skåningen i Hultsfred vågade andas om,  var att flyktingarna 2015 skulle spritts ut jämnare över alla kommuner i Sverige och ville därmed avlasta sig ansvaret på statens bekostnad. Det är så ynkligt att leka världsförbättrare av andras pengar.

Kärringen satt och yrade om kompetensinflödet till Åre och industrierna som väntade på att anställa de nyanlända. Men inte ett ord om vilka industrier och näringar i Åre som skrek efter invandrare. Det märkliga var att programledaren inte ställde frågan, vilka kompetenser invandrarna hade och inte heller hur många som var självförsörjande och icke-statsfinansierade anställningar efter 4,5 år? Om programledaren ställt dessa frågor till kärringen och skåningen, skulle de sitta mållösa och sedan börja rabbla om annat.

Det som gjorde
Foliehatten förbannad var den totalt odugliga programledaren som inte ställde en enda besvärande fråga till de båda ansvariga i Åre och Hultsfred.

Om
några lokalbor i Åre och Hultsfred lyssnade till programmet, skulle i ett friskt land, båda dessa värdegrundande gravgrävare sitta löst till. Vad är det för personer som blir politiker i Sverige och som så skamlöst kan sitta och vilseleda och ljuga.
Ett av problem i Sverige är att så få vill bli politiker och att konkurrensen är så svag och det är bottenskrapet, med märkliga värderingar som sitter och styr i Sverige.

1 kommentar:

  1. När det gäller Hultsfred är jag litet undrande till den positiva beskrivning, som kommunpolitikern ger. Denna kommun blev ju riksbekant för ett par år sedan när man ville vägra socialhjälp till inflyttande i ett närmast desperat försök att hejda ett inflöde, som dränerade kommunens ekonomi.
    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6607953

    SvaraRadera