tisdag 30 juni 2020

Svarte Petter har lämnats över till MP!

Det framgår ganska klart att MP har blivit akterseglade när det gäller den nya migrationspolitiken. Igår fick vi se Isabella Lövin spela ut det ena kortet efter det andra och dessutom komma med hot. Idag på morgonen hörde Foliehatten Ulf Kristersson i SR och han var ganska tydlig med, att de förhandlar med S och att de fått ett bud. Både M och S är intresserade av att stoppa väljarflykten till SD.

Den som kommer ihåg är överenskommelsen om migrationen en idé som kläcktes av Ulf Kristersson när han tillträdde som partiledare 2017. Ursprungligen handlade det om att få SD att stödja en Alliansregering efter valet 2018, utan att behöva förhandla med SD direkt, men Kristersson förstod att SD inte skulle stödja en Alliansregering om C hade inflytande över migrationspolitiken och därför var hans tanke att M och S skulle göra upp om den frågan separat efter valet, utan Cs medverkan (trots att C då var tänkta att ingå i samma regering).
Annie Lööf sa naturligtvis nej liksom S, eftersom S ville ha Centerns stöd för att bilda regering själva. Därför fick vi JÖKen och Kristersson blev den store förloraren. Frågan är nu – hur långt kommer S att gå i migrationspolitiken? Om Foliehatten vore UK, så hade han inte accepterat ett tamt förslag, utan ett mycket skarpt. Men då gäller det att överenskommelsen inte bara blir kosmetika utan faktiskt på riktigt. UK spelar högt och kan förlora mycket om det blir en halvmesyr!

Covid-19 krisens ekonomiska effekter landar nu hårt i den offentliga sektorns alla budget. Vilket tvingar S att ompröva mycket av sin förda politik. För strategin "makten framför allt" tvingar S till att ändra politik på grund av att verkligheten ändrar sig. Invandringsnotan ligger nu på bordet, så S är mer intresserade av en överenskommelse, dvs stoppa/minska kostnaden för invandringen. S och M har gemensamma intressen. Båda blöder väljare till SD och vill/behöver få migrationsfrågan ur världen. Det accepterar inte MP, men det verkar som S är beredda att kapa banden till MP om de bara får till stånd en uppgörelse som stoppar väljarflykten till SD.

Nu verkar det dock inte som att varken S eller M är beredda att gå så långt som krävs av SD. SD kan bli den stora vinnaren i detta spel. Efter alla utspel från MP och att de sitter med Svarte Petter, är det troligt att MP kommer lämna regeringen.

En sak som är ganska noterbar just nu, när vi kanske står inför en regeringskris pga migrationen är att Aftonbladet är närmast knäpptyst i frågan. I åratal har den skräptidningen på nyhets- och ledarplats propagerat för MPs migrationspolitik i alla dess former och avarter. Nu när MP hotar sänka Löfvens regeringen verkar inte Aftonbladet ens ha en tydlig uppfattning om vad som bör ske.

Enligt uppgifter så överväger MP att lämna regeringen om de inte får större inflytande över migrationsuppgörelsen. Nu kräver M samtidigt att S ska garantera att överenskommelsen drivs igenom – oavsett vad MP tycker. Foliehatten tycker att MP med sina drygt 3% i opinionen, har höga tankar om sig själva! Inser de inte att svenska folket har tröttat på det multikulturella samhället. De vill ha mindre inte mer!

Maria Malmer Stenergard, Moderaternas migrationspolitiska talesperson: ”Det är avgrundsdjupa skillnader mellan vår invandringspolitik och Miljöpartiets.”

Är S på väg att sätta ned foten eller är det bara ett spel för gallerierna? Det är väldigt svårt att se vad som kommer hända nu och vilka konsekvenserna kommer bli, oavsett vad MP bestämmer sig för att göra. Det finns många tänkbara scenarion här. Kanske förbereder sig S och M på att strypa all migration som inte är självfinansierad för att slippa ta i frågan framöver och bara lägga locket på så migrationsfrågan självdör i media. Det är också fullt möjligt att det bara blir lite kosmetiska förändringar och att inflödet fortsätter som vanligt under radarn. Både S och M har tagit mycket stryk av invandringen och när inte ens Aftonbladet vill ha en tydlig linje i frågan måste det vara någonting på gång. Expressen och DI har redan tydligt signalerat att de vill ha minskad invandring på riktigt, så M har sin del av median med sig.

Om S vill ha garantier från M, att C och L inte kommer ”
flippa” ur framöver, medan M kräver samma sak av S gällande V och MP uppstår någon form av terrorbalans mellan blocken. Partierna har nog insett att det inte finns många väljare att hämta på en ökad invandring och de vill nog bara döda frågan och låtsas som de senaste 15 åren inte har existerat.
M och S kommer överens att "begränsa" invandring. De kommer att göra det utan att erkänna att de har låtit landet gå till helvete. Är det trovärdigt

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar