tisdag 23 juni 2020

Sverigebilden har totalkraschat!

I en artikel skriver New York Times, att Sverige är som en ”pariastat” – utstötta ur den nordiska gemenskapen.

Sverige ligger i topp i världen var det gäller dödstal per capita och NY Times kallar Sverige för ”Pariastat” och på dagens pressträff har Sveriges journalistkår 5-6 frågor om fläktar och värmen, sen är presskonferensen över. Våra journalister verkar ha drabbats av "Stockholmssyndromet". Man lierar sig med förövaren. Att Tegnell ska få sommarprata är så bisarrt och smaklöst. Som att spotta våra äldre, de i riskgrupper, anhöriga och 70-plussare i ansiktet.

Att ingen kritik från MSM eller SVT har kommit när Ann Linde gjorde sin katastrofala intervju med tyskarna, är mer än anmärkningsvärt. Den tyska intervjun blottlade två svenska problem. Idioter som statsråd och "vänskapskorrumperade" svenska journalister som inte kritiserar idioter till statsråd.  Synar man alla Anders Tegnells uttalande från början av januari, inser alla att han är en komplett idiot. Detta debacel bevisar att den Svenska "media-modellen" måste ändras och den visar även hur viktig riktig (läs kritisk och undersökande) journalism är. All form av bidrag/stöd till media och kultur måst upphöra. SVT/SR måste bli självfinansierande eller så behålls en kanal i varje media enbart för myndighetsinformation (som gamla "Anslagstavlan" på TV för länge sedan). Den tidning som inte kan bära sina egna kostnader skall helt enkelt läggas ned. Detsamma gäller teatrar, kulturprojekt, etc. Vad folk själva inte vill betala för, skall inte staten ösa skattepengar över.

NYT påpekar att Sverige tidigt valde en annan väg. än de andra länderna i hanteringen av det nya coronaviruset. Andra länder stängde ner och införde strikta restriktioner, så höll Sverige öppet.

Grannländerna har valt att stänga gränserna mot Sverige som inte är välkomna och till Nederländerna och Cypern är Sverige inte välkomna. I Grekland måste svenskarna sitta i karantän en vecka före inresande i landet och Österrike kräver ett hälsocertifikat. NYT skriver att trenden är tydlig – Sverige är Skandinaviens pariastat. Utstött, isolerade från omvärlden.

Enligt New York Times sammanställning har nu Sverige dubbelt så många coronavirusfall och fem gånger fler dödsfall än grannländerna Norge, Finland och Danmark.

Gro Harlem Brundtland, under en tidigare föreläsning: ”När man ser 5 000 dödsfall i Sverige och 230 i Norge, det är ganska otroligt!”

Enligt artikelförfattaren har Anders Tegnell kallat kritiken mot svenskarna för en internationell kampanj och ett stigmatiserande, där andra länder vill visa vad landet gjort fel.

I artikeln tas även Sveriges migrationspolitik upp och jämförs med Danmark.
Jacob Nielsen, editionschef på nättidningen Altinget: ”Den skilda synen på invandringen och brott har skapat en delning mellan Danmark och Sverige, som har blivit lika djup som under första världskriget.”

Den kritik och nedklassning kommer att skada oss i minst en generation, kanske mer. Sverigebilden har tidigare varit hög välfärd, produkter med hög kvalitet och/eller smartness (Volvo, IKEA, HM). Sedan 1-2 decennier har dock bilden börjat att ändras, dels på grund av invandringskaoset och dels på grund av sämre kvalitet på våra produkter.
Covid-19 krisen är på sätt och vis spiken i kistan för Sverigebilden. Vi framstår nu som kompletta dårar, utfrysta ur världsgemenskapen och ingen vill ha med oss att göra. Vi är utskrattade och förlorade. Inte blev den bättre med Ann Lindes intervju!

Interpellation 2019/20:415 Sverige under covid-19 av Markus Wiechel (S)till Socialminister Lena Hallengren (S).
Onsdagen den 3 juni 2020 hände det ofrånkomliga: Statsepidemiologen Anders Tegnell erkände att Sverige som land misslyckats i arbetet mot covid-19. Detta sker i ett läge då Sverige är värst i världen sett till dödsfall per capita.

Socialminister Lena Hallengren (S) var snabb med att kritisera Tegnell och menade att statsepidemiologen saknade svar på hur man kunde gjort på ett annorlunda sätt för att lyckas. Som vanligt saknades självkritik från ministern, som i stället lägger allt ansvar på Folkhälsomyndigheten – den myndighet man byggt hela sin så kallade strategi på och som stått över all annan expertis.
Mitt i detta elände belyser detta vilken absurd situation vi har sett under våren, och utvecklingen borde inte komma som någon överraskning. Det man kallat för den svenska strategin har utgått från scenarier som varit omöjliga att förutspå. I stället för att ta det säkra före det osäkra har regeringen valt en linje som förlitar sig på att samhället, genom en form av flockimmunitet, accepterar allmän smittspridning. Man har valt en strategi som på intet sätt baserats på vetenskap utan i stället på vaga antaganden.
Regeringen bär det yttersta ansvaret för vilken väg Sverige har valt i kampen mot detta virus.
Med anledning av detta vill jag fråga socialminister Lena Hallengren:
Ångrar ministern den strategi som regeringen har valt i kampen mot covid-19?
Vilken är Sveriges covid-19-strategi nu och framgent?
Kommer ministern att ta initiativ till ytterligare åtgärder i syfte att minska antalet dödfall?”
Markus WiechelInga kommentarer:

Skicka en kommentar