lördag 13 juni 2020

Med munskydd hade Sverige inte fått stämpeln "smitthärd!"

Försköna inte Sverigebilden, förändra smittläget i landet. En mycket vettig ledare i i dagens DN. Omvärlden behandlar Sverige som en smitthärd, med all rätt. Det är varken konstigt eller illegitimt. När (om) Sverige får ner smittonivån kommer gränserna att öppnas.

I Covid-19 virusets spår har vi fått en helt ny insyn i Folkhälsomyndigheten(FHM).
Med 500 anställda är de en jättestor myndighet, jämfört med motsvarande i andra länder.

Världen befinner sig i en pandemi. Då kan man inte hålla på och ”mörka” som Sverige gör, i synnerhet inte som man samtidigt skall peka finger åt andra och sedan utnämna sig själva som världsmästare i rapportering. Här krävs det att man får fram korrekt information fort, hur svårt kan det vara för FHM att inse detta? Det är helt obegripligt. Det är som någon form av VM i dummerjöns.

FHM med Anders Tegnell i spetsen framstår som en totalt inkompetent myndighet! Är det verkligen ett signum inom Sveriges myndigheter att högt uppsatta personer är totala idioter? Det finns många exempel på totalt inkompetenta ledande personer. Den kanske allra sämsta/värsta är Dan Eliasson som lyckats med konststycket att totalt förstöra flera myndigheter. Nu sitter han på MSB och gör samma sak.

Blickar man tillbaka till starten av Covid-19 och på alla de uttalande som Anders Tegnell har gjort, framstår han som totalt inkompetent.

16 januari 2020, P1-morgon, Sveriges Radio
Reporter: – Men i det här fallet för det har ju talats om eller i alla fall lite grann om att det skulle kunna smitta från människa till människa men det är inte fastslaget eller?

Tegnell: – Nej det är inte fastslaget, det är möjligt att det har en "liten" sådan kapacitet men för att bli riktigt stort och allvarligt i sådana utbrott så måste virus vara ganska bra på att sprida sig från människa till människa och det är det helt uppenbarligen inte.

20 januari 2020, Aftonbladet
Anders Tegnell tror att ytterligare några fall kan dyka upp, men att spridningen i så fall fortsätter att vara lokal.
– Att vi skulle få en stor spridning i Sverige är inte troligt.


28januari 2020, Dagens Nyheter

Även om det finns munskydd som är så täta att de stoppar virus är de inte användbara utanför vården, säger Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.
Det finns inga belägg för att användning av munskydd i samhället skulle hjälpa mot spridningen av virus.

29januari 2020, Aftonbladet
De allra flesta som smittas av virus har nära kontakt med en smittspridare, oftast i familjen eller i nära relationer, förklarar Anders Tegnell. Ute är det inte vanligt att man blir smittad, och virus klarar sig ofta väldigt kort tid utanför kroppen.
Virus trivs inte i solljus. Få smittas utomhus eller i offentliga miljöer, och därför behöver man inte vara orolig för dörrhandtag och liknande.
Anders Tegnell tycker att fokuset på munskydd blir olyckligt i sammanhanget. Det är få som smittas utomhus, de flesta får viruset av en nära anhörig i hemmiljö. Och där bärs inga munskydd.
– Just nu är det en onödig rädsla, och ju mer man diskuterar munskydd, desto större blir rädslan.

31 januari 2020, frågechatt, SVT.se
Frågeställare: – Dags att köpa ansiktsmasker i Sverige?
Anders Tegnell: – Nej, munskydd skyddar inte mot smitta, säger Anders Tegnell

1februari 2020, Aftonbladet
Världshälsoorganisationen WHO meddelade i torsdags att viruset utgör ett internationellt hälsonödläge.
– Min känsla är att det här kommer att ligga nära en vanlig influensa i farlighet och varaktighet. Det är svårt att jämföra eftersom vi inte vet hur länge det här kommer att hålla på, men en normal influensasäsong varar cirka åtta till tio veckor, säger Anders Tegnell

8februari 2020, Norrbottenskuriren
Om sportlovsresor i Alperna:
– När det gäller den här typen av resor finns det absolut ingen anledning att bekymra sig för Coronaviruset. I exempelvis Alperna och Sydeuropa finns det ingen spridning över huvud taget.

26februari 2020, Aftonbladet
Om att Folkhälsomyndigheten inte tror på en stor smittspridning i Sverige:
– Vi har diskuterat screening när man kommer hit (efter resa), men kommit överens om att det inte är nödvändigt. Det är viktigt att inte binda upp sjukvårdsresurser där det inte behövs.


Listan kan göras lång på alla märkliga och sanslösa uttalande från Anders Tegnell. Det framstår med all tydlighet att han bär ett enormt stort ansvar för hur situationen ser ut i Sverige. En annan person som bär ett lika stort ansvar är Stefan Löfven som helt har litat på Anders Tegnell. Foliehatten anser att bägge borde skarpt ifrågasättas och avsättas omgående.

Anders Tegnell och FHM är ganska ensamma både i världen och i Sverige om sin inställning till munskydd.
FHMs aversion not munskydd är inte normalt. Hong Kong har haft 4 döda och 97 % bär munskydd.
Skall du flyga med SAS är munskydd obligatoriskt precis som hos alla andra bolag. FHM tycks inte begripa att viruset kommer från tre hål. FHM tror att viruset bildas av sig själv på händerna. FHM har inte informerat särskilt bra hur viruset kommer till händerna och att människor tar sig omedvetet 2 ggr per minut i ansiktet. FHM har inte informerat om att viruset överlever 72 timmar på plast. Jämför man Hong Kongs och Japans info kamanjer runt Covid-19 så framstår FHM som
gravt efterblivna. En 7 åring i Hong Kong vet mer om hur Covid smittar än hela MSM och SVT tillsammans. Tegnells alla gissningar kommer att gå till historien. Nämn en enda gång karln gissat rätt. En enda gång. Nu öppnar FHM upp Sverige och har inga påbud om munskydd. Det är en konstruerad andra våg. En olagligt konstruerad sådan.

Enda anledning till FHMs beteende är klassisk socialdemokratisk mörkning! Tegnell och FHM har blivit beordrade av regeringen, att säga det de gör, för att det inte finns tillräckligt med munskydd att tillgå för gemene man. Denna fadäs försöker nu regeringen mörka.
Samma sak med rekommendationerna angående skyddsutrustning i äldrevården, det fanns helt enkelt
inte skyddsutrustning att tillgå! Vilket är en fullständig katastrof och ett enormt misslyckande för regeringen.

I början av utbrottet tvingades:
Man tillverka egna amatörmässiga visir av OH-plast.
Personal på sjukhus har för egna pengar köpt in regnrockar och använt i jobbet för att det ej funnits långärmade skyddsförkläden att tillgå.
Det har
inte funnits tillräckligt med handsprit att tillgå. Andra verksamheter har fått ställa om sin produktion till handsprit.
Det har ej funnits munskydd att tillgå. Andra verksamheter har fått börja sy upp munskydd.

Om man inte är helt hjärntvättad så står det väldigt klart att Sverige misslyckats kapitalt med det mesta! Vi närmar oss just nu 5000 döda, Norge som är bästa land att jämföra med, har färre än 300 döda! Det borde säga det mesta för en normalbegåvad människa.

Foliehatten kommer INTE att lyssna på varken Anders Tegnell och Greta när de skall sommarprata. Han har fått mer än nog av alla deras sagoberättelser!2 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen!
   Skrivet från ett - vad det verkar - tryggt land. Finland.

   Radera