tisdag 9 juni 2020

Covid-19 tisdag 9 juni!

+26 döda, +768 nya fall, 296 IVA, 4748 döda.

Anders lovade en högre siffra imorgon då dom kör mot dödsregistret idag. Det är skrämmande, att så nya fall upptäcks!

Tro´t eller ej, men flera kommuner i VG(Norge) har kommit igång med gratis drop-in testning om man haft symtom minst 24 timmar. Plötsligt händer det i Sverige! Två månader efter att många andra länder hade det på plats.

Folkhälsomyndigheten vilseledde om PCR-testerna. Klar desinformation ännu en gång av Anders Tegnell. Läs länken!

Vi kommer nu att få se samma tillvägagångssätt från
regeringen som den gjorde vid tsunami-katastofen. Dokument och delar av mail kommer att förstöras, datalagringen från FHM kommer att låsas in på Riksarkivet med fet hemligstämpel på minst 50 år.
Den som fortfarande tror på ett rättssamhälle kan se vad som hände i Assange-fallet, där åklagaren raderat vital korr
espondens med FBI i USA, samt korrespondensen med åklagaren i England, där det nu bara finns några lösryckta mail kvar som fiskats upp via utländska journalister, för de svenska journalisterna undviker helt dessa typer av material.

FHM ska ju nu snart göra en antikroppstestning i Rinkeby, har de nu meddelat.
Rinkeby är Stockholms mest drabbade område, där mängder av somalier dog i
Covid-19. Där har vi nog smittans epicentrum som spred Covid-19 in på svenska äldreboenden. Sossarnas program för "flera händer i vården" med praktikplatser för somalier visade sig bli en dödsfälla för gamla svenskar. Hoppas bara att de inte går ut sedan och säger "si och så många procent har antikroppar i Sverige, så nu är vi nära flockimmunitet", utifrån den mätningen. Skulle knappt förvåna mig längre, med en sådan som Anders Tegnell.

Det man kan konstatera är att andra Nordiska länder gjort det bättre hittills. Det är kalla fakta som inte går att ifrågasätta, att Sverige har 5 gånger dödstal än hela Norden tillsammans. Det kan bli lite smått provocerad, att alla utgår från att Europa är klara med viruset, fast egentligen ingenting alls tyder på det. Det här är inte över på långa vägar och det tas ingen hänsyn alls, till att det existerar en morgondag också - en höst och vinter. Troligen utan vaccin. Om man går ut på stan så verkar folk tro, att den inte föreligger någon risk längre. Att staten dessutom häver reserestriktionen (som egentligen inte är något annat än en rekommendation) är helt galet. Vi måste kväsa smittan här och nu och ge oss den tiden, tills ett vaccin kommer. Ökad testning är ett steg på vägen, även om det är 3 månader för sent.

Det är ingen ide att utvärdera helheten ännu, precis som man inte utvärderar en fotbollsmatch i halvtid. Detta säger förövrigt samtliga smittskyddsexperter i hela Europa.  De säger inte detta enbart för att dem vill vara försiktiga, utan för att det är så det faktiskt ligger till. Facit existerar inte. Så låt oss hitta ett vaccin först. Sedan ska nationernas insats strategier bedömas. Sverige med sin liberala "låta smittan puttra på för immunitet" , mot andra länders.Stefan Löfven chansar ej vilt och har föreslagit att värderingen skall göras efter nästa val. Givetvis har han fått mothugg!

Stor minskning av antalet för tidigt födda, sedan Danmark stängde ner! Agnes Wold sa också i senaste chatten med henne, att hon hade hört samma i Sverige. Forskarna tror att det kan bero på dels att vi stressar mindre nu, och dels att vi håller distansen och därför inte drar på oss en massa (andra) infektionssjukdomar.  Det här kan vi lära oss något av! Idag får gravida kvinnor höra på MVC, att de kan leva precis som vanligt. Men det kanske de inte ska göra?

Problemet med Löfven var att han delegerade bort hela proceduren till den myndighet som rimligtvis bör ha bäst koll på hur man hanterar detta. I grunden var hans tankegångar korrekt, i praktiken blev det dock inte speciellt bra, utan en katastrof. Ha i åtanke att smittskyddet i Danmark och Norge var inne på samma ide som Sverige, innan politikerna drog i handbromsen och begärde lockdown. Hade våra grannar låtit deras myndigheter sköta frågan hade läget sett helt annorlunda ut i Norden.

Vid frågestunden läste en journalist upp Region Hallands brev som innebär att regionen inte har personalresurser att ta emot semestrande svenskar som blir sjuka och journalisten fråga sedan Tegnell, vad regionen skall göra.
Tegnell: D
e får ge regionen mer pengar! Godmiddag yxskaft!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar