tisdag 2 juni 2020

Covid-19 tisdag 2 juni!

+65 döda, +19 IVA, +775 nya fall, 4492 döda.
Danmark +4 döda, +35 nya fall
Norge +1 död, +3 nya fall
Finland +1 död, +2 nya fall

Hyfsad hög tisdagssiffra efter pingsthelgen. Ättestupan fortsätter i stabil takt framåt. Blir säkert ca 350-400 avlida den här veckan också! FHM sade igår att vi ser en tydlig minskning, samtidigt rapporteras det om en kraftig ökning av antalet inlagda direkt från flera regioner.

Intressant att FHM står och redovisar ett diagram över hur en pandemi skall hanteras. Det låter som att Sverige inte följer detta diagram med smittspårning. Låter som att FHM vill bokstavligen tvätta händerna från sin Covid-19 hantering. De kommer med efterhandskonstruktioner. De vill låtsas som att de vidtog åtgärder som de i själva verket inte vidtog. Hela PK har känslan av att försvarstal från en anklagad. FHM är en genomkorrupt myndighet.  Vi fick info om att läkemedelstillgång är god, tippar på att det är brist snart. Förutom det meddelas, att vi ska tvätta händerna och hålla koll på grillen.

Swebbtv har lyssnare som får ringa in. Två gånger har en kille ringt in och berättat om hur dålig vård han fått på SÖS. Han beskriver Covid-19 som att drabbas av en rökskada, ärrbildning på lungorna som kommer ta mycket lång tid att läka och ingen hjälp från sjukvården.

Sverige ligger nu topp 5 över flest antal döda per capita. Fullständigt hårresande hur regeringen låter Tegnell styra skeendet. Långsiktigt ser det ut, att vi får 5000 dödsfall innan midsommar och går vidare mot 6000! Sverige har gått om Frankrike nu! Börjar så smått närma oss Italien. Det värsta är att med Sveriges strategi kommer det ta betydligt längre tid, att få igång ett normalt fungerande samhälle. Vi kommer få leva med restriktioner, stängda gränser etc betydligt längre jämfört med de länder som tog till tuffare åtgärder direkt. Resultatet blir mer mänskligt lidande och sämre ekonomiskt utfall. Detta är vår usla regerigens fel, även om de hela tiden försöker svära sig fria på ett patetiskt sätt.

Dagens mest intressanta nyhet är, att det återigen rests förslag om masstestning och smittspårning, av några debattörer. Man kallar det för att "Sverige blöder". En passande beskrivning. 2% av svenskarna beräknas ha antikroppar enligt senaste studien. Ynka 2% och snart 5000 döda
Anledningen är Tegnells syn: ”Nu är det inte längre viktigt att veta exakt hur många som är smittade i Sverige, säger statsepidemiologen Anders Tegnell. Fredag den 13 mars i Aftonbladet.”

De flesta som har dött hittar vi på äldreboenden och sedan i sina hem. Kommer man till IVA har man en rätt bra chans att klara sig. Där kommer en stor majoritet att klara sig. Förmodligen med mindre skadeverkningar på lungorna. Synd att anhöriga verkar tvingas tjata för att få in sina nära och kära dit. Trots att det alltså aldrig varit närheten av fullbelagt. Antalet platser på IVA är missvisande. Det finns sängplatser, men det finns inte tillräckligt med utbildad personal för att hantera så många patienter samtidigt på ett säkert sätt. Vårdkvaliteten kommer att sjunka i takt med att antalet patienter närmar sig maxkapaciteten.

Med 4500 döda står myndigheterna fortfarande på presskonferensen och babblar om flockimmunitet. Utan provtagning vet dom inget säkert,  utan famlar i blindo.

Fler har noterat att allt eftersom att kritiken stiger, så drar man ut på varje presskonferens, så att färre journalister utanför SVT/AB/Expressen ska hinna ställa kritiska frågor? Fler presskonferenser går även mer ut på att föra en monolog, där man försvarar sitt agerande och inte så mycket verklig information.

Det här var inte bra för Stefan Löfven inför söndagens partiledardebatt i SVT Agenda som kommer fokusera på Covid-19 krisen och då kommer vi få se en slakt utan dess like av Stefan Löfven. Han kommer att ”rabbla” inövade fraser! En garanterad högtidsstund! Foliehatten tycker nästan synd om Stefan Löfven!

2 kommentarer:

 1. Du får inte tycka synd om Löfven....
  Han är för ointelligent för att vara
  Statsminister......

  SvaraRadera
 2. Tror du inte att man kommer hålla herr L borta från debatten?
  Plötsligt illamående, eller nåt?
  Kallas krishantering.

  SvaraRadera