lördag 20 juni 2020

Borlänge ett nytt Malmö fast i mindre skala!

"I Borlänge bor man länge" var den knallröda kommunledningens slogan. Idag flyr t.o.m. somalierna morden och bränderna. Ny slogan borde vara i stället:
”Borlänge brinner!”

Fakta: Borlänge har 51 964(2019) invånare och 12 224 personer har utländsk bakgrund. Den största enskilda invandringsgruppen är somalier - 3 225 som är 16% av befolkningen. 3:e högst antal i Sverige, överlägset högst i procent. 79% är utan sysselsättning/arbete. En undersökning som kommunen gjorde 2008 visade att mer än hälften av de nyanlända somalierna, 53 %, är analfabeter.

Det kommunala bostadsbolaget Tunabyggens områden Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna har förvandlats till ”Little Mogadishu.” Förra året gick polisen ut och klassade Tjärna Ängar som riskområde och kallade läget ”alarmerande”. Tjärna Ängar i Borlänge är ett av totalt 61 områden i landet där det finns allvarlig brottslighet. Totalt har man identifierat 61 områden i landet där det finns allvarlig brottslighet, varav 23 klassas som särskilt utsatta och sex som riskområden. I den sistnämnda gruppen finns – precis som i föregående rapport – området Tjärna Ängar i Borlänge.
I Borlänge begås 70% av brotten av en person med invandrarbakgrund, våldsbrott är närmare 80-90%, vi går på knäna. (källa Borlänges polisiära yttre befäl, Patrik Åkerlund)

"90 miljoner i underskott för Borlänge kommun – ”Vi behöver inte låna till driften”. Borlänge kommun gick med 90 miljoner i driftunderskott 2019."
Social/
försörjningsbidrag i Borlänge 2019 – 106 miljoner kronor.
Den ekonomiska rapport som presenterades
i början av juni var ingen munter läsning för kommunledningen i Borlänge. Ett befarat driftunderskott på 123,4 miljoner kronor vid årets slut. Nu väntar besparingar.
Sossen KSO Jan Bohman konstaterar att socialnämnden har det jobbigt ekonomiskt.
Bohman:”Vi har högre kostnader för försörjningsstödet och för ungdoms- och missbruksvård.” Han menar också att staten behöver tänka på kommuner som fått en stor andel nyanlända och på kommuner som har en högre arbetslöshet.

Jan Boman utsatts för personrån utanför sin bostad i oktober 2019.
Enligt DD; "Han fick uppsöka sjukhus.Rånarna lyckades komma över kontanter. Efter ett intensivt spaningsarbete kunde polisen gripa två män, misstänkta för brottet, på en annan plats i centrala Borlänge."

Lite underhållande fakta: Jan Bohman har en gång sagt: "Jag tycker att vår kommun, Borlänge, har en spännande och fantastisk mix av natur, arbetsplatser, kulturliv och en hel del annat." Jan Bohman är ordförande för det lokala brottsförebyggande rådet i Borlänge. Det verkar som om han fick lära sig en läxa den hårda vägen. Jag tvekar på att han kommer att ändra sin inställning till flyktingvurmandet och massinvandringen. Det är trots allt en sosse vi pratar om här.

Han har medverkat i insamlingsaktiviteter där syftet är att samla in pengar åt somaliska migranter i Sverige. Under insamlingen i vilket han redogör för sina drömmar om att bjuda in så många migranter till Sverige som möjligt och gör jämförelser med de svenskar som på 1800-talet emigrerade till Amerika. Det säger väl en del.  Känns faktiskt som rättvist att en S-politiker drabbas av gatuvåldet. Oavsett om det är invandrare eller annat slödder som angripit och rånat Bohman, så står det klart att sossarna under många år underlåtit att bekämpa vardagsbrottsligheten. Därför kan vi bara hoppas att denne Bohman fått sig en tankeställare. Brott måste bekämpas tidigt om det inte skall urarta och förstöra Sverige. S är inte rätt parti att leda Sverige.

Frederick Federlay blev nästan ihjälslagen i ett "kulturmöte" men han fortsätter att vurma för massinvandring.

Kommunala utjämningssystemet per innevånare – 14.813
Fakta kommunen.

Det sossestyrda Borlänge har satsat hårt på det starka kortet att inprogrammera samhället med somalier. Det vet vi alla att somalier är Sveriges framtid och det har återigen visat sig stämma.

Borlänges soc-kostnader har ökat befolkningen de senaste åren tack vare de inbjudna afrikanerna. 2007 var siffran 75,0 miljoner, 2008 var den 83,1 miljoner och 2009 var den 91,7 miljoner och 2019 109 miljoner.

På 80-talet blev Borlänge känt för ungdomar som hotade att hoppa i älven om de inte fick en körv. Nu hoppas där från balkongerna, okänt varför eller….?

Region Dalarna meddelade att det är remisstopp för traumapatienter i Dalarna – långa väntetider "I och med stoppet är det återigen bara asylsökanden och nyanlända som kan få hjälp här." Större delen av svenska folket har blivit helt avtrubbad efter de sista årens totala förfall av Sverige och de man kan jag inte göra annat än att skratta åt dessa rubrikerÄntligen har den humanitär stormakten kapsejsat och allt (åtminstone i Borlänge) har dragits till sin yttersta spets. Helt publikt dessutom!

Den lojale och lite oupplyste sosseröstande knegaren ligger och vrider sig i plågor i väntrummet, helt ignorerad. I ögonvrån ser han ett hel klan glida in till läkaren med kommunalt avlönade tolk som vård för en bagatel.

Polisen presenterar i år för tredje gången sin omdiskuterade lista över så kallade utsatta områden. Bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge finns fortsatt med på listan som ett så kallat riskområde.
Polisen gör bedömning att det är ungefär lika lägesbild i Tjärna Ängar som för två år sedan. Det vill säga att att det finns kriminella personer som försöker påverka människor där genom till exempel hot, utpressning, våldshandlingar och narkotikahandling.

På en skola i Borlänge klarade hälften av 15-åringarna inte godkänt i alla ämnen när de gick ut nian ifjol. Nära hälften, fyra av tio, är inte behöriga till gymnasiet. Under den senaste tiden har en diskussion förts om hur lärarbrist och låga skolresultat ska kunna förbättras. Jag vill inte ha kaos i skolan. De skriker, de springer runt i korridorerna, på lektionerna. Jag önskar att någon kan prata med dem, säger en elev.En annan högstadieelev säger att han känner sig övervakad på sin skola: De tror vi är brottslingarna, det är kameror överallt.

Det är lätt att ta sig in genom klanröstning i valet 2018. Det är inte bara i Göteborg det händer, att klanröster sätter valsedeln upp och ner!

Med hjälp av landsmännen i No Gozonen Tjärna Ängar och deras makalösa kryssdisciplin representeras nu MP i Borlänges kommunfullmäktige till 100 procent av somalier: Ahmed Abdiqadir och Mursal Isa (även förste ersättare Omar Warsame är somalier). Frågan är hur mycket dessa somalier bryr sig om miljön? Foliehatten drar den slutsatsen att MP behöver en plattform för att sprida Islam och att miljömupparna tog emot dem med öppna armar som de nu får betala dyrt för i Borlänge. Ett kommunalråd åker ut!
Foliehatten hörde av en bekant att många av miljöpartiets muslimska röster beror på att MP har "Det gröna" i partibeteckningen. I många muslimers sinnesvärld så står inte "Grönt" för miljöpolitik utan för Islam. Grönt är som bekant även Islams färg och därför tror många av somalierna, att dom röstar för ett muslimskt samhälle.

Miljöprofilen Elina Brodén som arbetat med miljöfrågor i hela sitt liv åkte ut och hon var dessutom kommunalråd. Man kan undra hur det går för MP i nästa val? Somalierna kan bara komma in om de lyckas "ympa in" sina representanter på ett redan etablerat och lagom litet parti, där majoriteten inte kryssar.
Inget somaliskt parti skulle av egen kraft kunna komma in i någon folkvald församling - de är för få. De somaliska representanter kan knappast räkna med några arabiska, kurdiska eller afghanska röster på grund av den omfattande rasism som råder ”mellan” invandrargrupper i Sverige.

En rätt intressant historia om en Borlängebo är om Tarek Malak. Malak har varit ett affischnamn för integration i Borlänge och han har varit politiker för både V och S. 2017 utsågs han till ”Årets Framtidschef på Chefgalan” i Stockholm och han uppgav sig ha 28 anställda. Bolaget som han enligt Linkedin profilen varit chef för, hade enligt Allabolag 2017 en omsättning på 1,6 miljoner och ett negativt resultat.

Under åren som han varit politiker har han dömts för brott två gånger. Bidragsbrott; Falu tingsrätt B 3330-12
2013 dömdes han för bidragsbrott som begicks 2008-2010. Vittnesmålet i tingsrättsdomen tyder på en härva av svartjobb på en pizzeria i Norberg, där Malak även var delägare. Parallellt med svartjobb erhöll han föräldrapenning. Åtalet omfattar inte hela perioden, men de felaktiga utbetalningarna från Försäkringskassan ska ha uppgått till över 225 000 kr.

Människosmuggling; Falu tingsrätt B 2809-17
2017 åtalades han för människosmuggling. Till Kriminalvården sade han sig då ha varit VD för familjens bolag (sex företag) sedan 2008. Han ska också ha genomgått militärutbildning under tre år – enligt Linkedinprofilen ska den ha pågått mellan 2006-2011.

Han ljuger för Kriminalvården om brottet han begått. Tillsammans med två manliga släktingar ska han ha befunnit sig ute i Europa med en hjälpsändning;

Från förundersökningen: ”På väg tillbaka genom Europa uppmärksammar de en ung pojke som vandrar längst vägen. Sällskapet bestämmer sig för att erbjuda pojken hjälp att förflytta sig mot sitt slutmål som är en plats i Sverige.”

Efter valet 2018 blev Tarek Malak anställd som arbetsmarknadshandläggare på kommunen. Att man anställer en person med en sådan bakgrund är inte märkligt när det gäller sossarna.

Covid-19 har gått fram hårt i Borlänge(55 döda), flest i Dalarna enligt statistik från Region Dalarna fram till vecka 22 och det går inte fram etnicitet.


1 kommentar:

  1. Tack för denna inblick i denna dala-kommun. Av någon anledning saknas nästan helt reportage om orter som Borlänge i våra public service kanaler. Kanske t.o.m. något för Uppdrag Granskning? Enligt min mening borde det kommunala skatteutjämningssystemet begränsas kraftigt, vilket kanske kunde leda fram till att kommunpolitiker tvingades rätta mun efter matsäck och värna om en sund lokal ekonomi. Som det nu är kan även en stor kommun som Malmö gå med gigantiska underskott år efter år genom att dessa finansieras av skattebetalare från andra kommuner. Beträffande specifika kostnader för bidragsberoende invandrare, borde dessa kostnader synas tydligt i statsbudgeten, det är ju trots allt regering och riksdag, som beslutar i dessa frågor.

    SvaraRadera