söndag 14 juni 2020

Om vänstern skall ljuga, då gäller det att ljuga med finess!

Dick Harrison har studerat slavhandelns historia och han skriver:Lögner är ett farligt vapen mot rasism. Propagandalögner har tidigare förknippats med auktoritära stater. Men i dagens medialiserade och individualiserade värld kan alla ta sig rätten att konstruera ett förflutet som saknar verklighetsförankring. ”

På en affisch signerad Hanna Böhm, utformad som en svit av serierutor som under den senaste tiden har cirkulerat i Sverige befinner vi oss i ett klassrum. En medelålders kvinnlig lärare pekar med en pinne mot en vit tavla med ett stort porträtt av Carl von Linné.

På tavlan kan vi läsa: ”Carl von Linné var en begåvad vetenskapsman”. Men i serierutans förgrund sitter en flicka och blir arg. Hon läser en bok om svensk historia samtidigt som hon, får vi anta, lyssnar till läraren. I hennes tankebubbla står: ”Carl von Linné grundade rasbiologiska institutet, varför står inte det med?” Budskapet är tydligt: vår historia är förljugen. Skolan döljer de fula sidorna av vårt förflutna, censurerar bort det skamliga. Det är OK att skriva att Linné var en duktig botaniker, men man döljer att han grundade ett rasbiologiskt institut, enligt flickans tankebubbla.

Statens institut för rasbiologi inrättades efter riksdagsbeslut i Uppsala 1921 med läkaren Herman Lundborg som chef. Och den lilla detaljen att Linné dog redan 1778 är förstås oväsentlig för vänstern i sammanhanget. Han kunde ha ... det räcker för vänsterns immateriella historiesyn.Alla statyer av Carl von Linné skall bort!
Han var rasist!

Försöken att göra Linné till "den stora svenska rasisten" är extra skeva med tanke på att han var verksam före evolutionsteorin. Han har inte handlat med några slavar, så det är ren teori de försöker klistra på honom och det leder bara till ett stort klavertramp. Det är ytterligare ett exempel på allmän tafflighet till följd av amerikansk import. Här vinner den som stadigt och självsäkert kan erbjuda ett alternativ till hela amerikanismen. Om vi dissidenter bara kan erbjuda en import av den amerikanska oppositionen är vi själva lika taffliga och kommer inte komma någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar