tisdag 2 juni 2020

Sverige har flera ministrar som varken har utbildning eller relevanta uppgifter för det område de är satta på att administrera!

Nästan dagligen den senaste månaden har vi sett den arroganta och självgoda Lena Hallengren tagit allt mer plats på presskonferenser, MSM och i SVT. Samtidigt har FHM och regeringen fått allt mer kritik för att den utlovade testkapaciteten inte kommer igång, trots handlingskraftiga initiativ som att utse en testsamordnare(sparkad från KI) med uppdraget att ”arbeta operativt och se över, försöka utröna och avvärja varje problem som kan finnas.” I samma intervju kom en halv pudel när Hallengren erkände att hon ”möjligen varit lite naiv” gentemot regionerna.

I Ekots lördagsintervju förra veckan fick Hallengren frågan varför Sverige testar så få jämfört med våra grannländer, svaret blev ”Man ska inte jämföra med andra länder.”

Lena Hallengren, född 25 december 1973 i Kalmar, är en socialdemokratisk politiker och statsråd i Socialdepartementet. Hon var förbundssekreterare för SSU åren 1999–2002, ledamot av SSU:s förbundsstyrelse 1995–2002 och ordförande för Kalmar läns SSU-distrikt 1996–1998. Efter riksdagsvalet 2002 utnämndes hon till biträdande utbildningsminister och ungdomsminister i Utbildningsdepartementet och hon fick även i uppdrag att leda socialdemokraternas särskilda ungdomsgrupp. Hon var ledamot av EU:s så kallade Framtidskonvent som hade till uppgift att diskutera och ta fram förslag till ny EU-konstitution. Vi kan också se, att hon fick högsta betyg i mediaträning som ingår i SSU-utbildningen. Kurs ett till hundra: Hur man undviker att svara på frågor. Hon är grundskolelärare med utbildning i svenska, samhällskunskap och musik.

Lena Hallengren är ett praktexempel på en sosseminister som har noll grundläggande relevant utbildning och kunskaper på det område hon är satt att hålla ordning på. Inget annat europeiskt land har en så lågt utbildad skara av ministrar som Sverige. Regeln i andra länder är annars akademiska examina i statskunskap,ekonomi etc. I Sverige räcker det med max gymnasium, sedan karriär i ungdomsförbundet och framtiden är säkrad vid köttgrytorna!

Ministern för Högre utbildning och Forskning, Matilda Ernkrans. Hon tillbringade sju år på Örebro univ, men förmådde aldrig ta någon examen. För dum helt enkelt, för det var inga svåra kurser hon gått. Sen blev hon arbetsförmedlare på arbetsförmedlingen i Hallsberg, där Löfven hittade henne och gjorde henne till minister med en lön på 135 tusen i månaden.   Under de sju månader då vi inte hade någon regering, innan Löfven bildade den här JÖKregeringen, med alla dessa amatörer och lycksökare till ministrar. Ingen märkte någon skillnad.

Hallengrens stora problem är idag avsaknaden av resultat och fakta, mycket presskonferenser och lite leverans. Och så är Ann Linde förvånad över att andra EU länder är skeptiska till Sveriges utveckling.

Regeringen har fått mycket tryck på sig från media, för att det bara är tjänstemän från olika myndigheter som uttalar sig. Regeringen och framförallt Löfven vill inte förknippas med Covid-19. När någon äntligen någon minister uttalade sig, blev det Lena Hallengren. Foliehatten tror inte hon är ett bondoffer, om Covid-19-hanteringen slår tillbaka mot regeringen, så kommer det inte räcka att offra henne, utan regeringen får avgå.

På lördagsmorgonen i SVT Helgstudion försvarade Lena Hallengren regeringens sätt att hantera Covid-19 krisen. Hon undvek frågan om vad regeringen kunde ha gjort för att dämpa smittspridningen. Hon svarade med en lång kavalkad av ord om att många åtgärder vidtagits och fler kommer att vidtas, men något konkret svar på frågan fick inte TV-tittarna. Istället hävdade Hallengren att: ”Vi har gjort något enastående i en historisk kris” och sade vidare att: ”Vi har löpande gjort allt det vi sett har varit rätt, riktigt och möjligt.” Nu är väl Mats Nyström ett bra rundningsmärke, när det gäller besvärliga följdfrågor. Sossarna förnekar sig inte, de gör ett misslyckande till en framgång! I Italien har man börjat stämma äldreboende och staten. I Sverige helgonförklaras politiker och oduglingar som Anders Tegnell. Otroligt så korkade folk är i det här landet..

Vad Hallengren egentligen menar är, att även under Covid-19 epidemin, så har feminist regeringen gjort det "enastående", med släppa in fler migranter, fastän gränserna är stängda. Det är väl det Hallengren så klart menar. 5000 kvot flyktingar väntar på att få flygas in. Islamiseringen pågår/fortsätter även fast Sverige drabbats av Covid-19. Finns något lagrum där man kan ställa ministrar inför rätta för massiva lögner? Minns Hallengrens uttalanden till Ekot i slutet av februari. Ekot kontrollerade alltsammans och fann att allt var bara en samling lögner. Redan före pandemin flyttades gamla från invanda boenden, för att deras äldreboende skulle omvandlas till bostäder åt " nyanlända" Tros Covid-19 har 1500 pers tagit sig in hit för att söka asyl!

Om man har relevant utbildning och har erfarenhet av liknande problem, så kan men ta rätt beslut även på grundval av ofullständiga fakta i en viss situation. Detta ställs man ständigt inför i sitt normala arbetsliv. Men dessa förbannade SSU-broilers som Löfven plockar in på varje tänkbar ministerpost har varken utbildning eller erfarenhet av liknande problem och då går det som det går med allt vad sosseregimen företar sig - åt helvete. Att fråga någon tjänsteman i regeringskansliet vad man skall göra åt ett problem och sedan bestämma, att så gör vi - det klarar vem som helst. Det är inte värt 150 tusen i månaden.

Denna odugliga regering har aldrig sett konsekvenserna av sitt handlande. Kör tills det går åt helvete, leverera godhets floskler som basuneras ut av en presstöds korrumperad mediamaskin.
Pandemi är något helt okänt för regering och MSB, varför har vi myndigheter om dom inte är förbereda? Ingen kunde heller se vad massinvandringen hade för påföljder, social oro, våldtäktsvåg, skjutningar, förnedringsrån, sprängningar, en tredje och fjärde samhällsklass, ett fullständigt söndersliten samhälle. Vår eminente statsminister vräker ur sig, att samhället ska hålla ihop och den korrumperade mediemaskinen ställer inga motfrågor.

Vad har regeringen Löfven lyckats med, som övriga regeringar runt om i Världen misslyckats med ? När man jämför olika länders hantering av virus epidemin, utmärker sig Sverige räknat per capita som det största misslyckandet i världen.

När skall FHM rita kurvor över dom 1000-tals svenska kvinnor som blir våldtagna av individer som kommer till Sverige med hjälp av den omdömeslösa asylinvandringen ?På våra sjukhus finns det idag speciella mottagningar för våldtagna. Många av dessa våldtagna kvinnor körs även direkt till kylrummen i PK-samhället Sverige.

Det är ju märkligt att oppositionen inte tar hjälp av V för att fälla regimen!  Turordningsreglerna är en sådan fråga. Sosse/MP-regimen är en katastrof för Sverige. Den måste bort och det skyndsamt. Inser inte oppositionen det eller vill den inte regera?

2 kommentarer:

  1. Tack, Marcus. Tänk om vi haft en gnutta av denna klarsyn och kritiska frågor från SvT/SR. Frågan är om problemet begränsar sig till ministrar bristfälliga utbildning, förmodligen gäller detsamma för journalister i statsmedia. Följden blir ytliga frågor, oförmåga att ställa penetrerande följdfrågor när ministrar svävar ut i floskler. Utbildning är förstås inte hela förklaringen, med den dominans av Mp-, V- och S-sympatiserande journalister, finns inte ens viljan att försöka ägna sig åt granskande journalistik mot en S/Mp-regering.

    SvaraRadera
  2. Dina sista ord är nog de mest sanna. Dock kan jag ha svårt att tycka att problemet bara är okunnighet inom regeringen.

    De har en särskild agenda med raseringen av landet och kapitalöverföringen från svensken till de dysfunktionella länderna och dess invånare vare sig de befinner sig i respektive land, ännu, eller redan är här.

    Det värsta är att i alla fall i hälften av de borgerliga partierna har partiledningen redan bevistat Bilderbergsgruppen och en av dem sitter till och med i "Trilaterala kommisssionen" (vars agenda är demokratidödande)där de fått klart för sig vilken politik som kommer att kunna godkännas av "the deep state" och vilken som kommer att starkt motarbetas av densamma. Därav inget allvar bakom Ms försök att vara oppositionsledare.

    SvaraRadera