söndag 7 juni 2020

Mats Skogkär börjar lägga korten på bordet!

Mats Skogkär förklarar krig mot Bonniers medievänsters fotsoldater:
”Yttrandefrihet beskrivs som Bonniers ”mest ursprungliga och djupast inpräntade kärnvärde”. Vi tror att ett öppet pluralistiskt samtal är grunden för demokrati”, Bonnier vill ”skapa möjligheter för människor att komma till tals”. Bonnier har också ett liberalt arv, som med styrelseordföranden Carl-Johan Bonniers ord kännetecknas av ”en tro på den enskildes frihet, på en stark och vidsträckt yttrandefrihet och på ett öppet samhälle. Bonnier News säger sig värna det fria ordet. Hur Bonniers flaggskepp bland morgontidningarna, Dagens Nyheter, och dess medarbetare i praktiken tolkar dessa principer har jag nu personligen fått erfara. Jag kan inte vara den ende som noterat med vilken frenesi många som lever av det fria ordet försöker avskräcka andra från att tala och tänka fritt. Det är svårt att känna respekt för sådana människor.”

Precis som i Sovjetunionen: antisovjetisk propaganda och agitation. Visst fanns det yttrandefrihet, men det skulle inte tas för bokstavligt.

Mats Skogkär skriver i ett blogginlägg som är ett slags försvarstal och kärnpunkten är :
" Att kritisera presstödet var mer än okej på den tiden då tidningen (Sydsvenskan) inte fick presstöd. Idag – not so much. I februari i år tilldelades Sydsvenskan drygt 31 miljoner kronor i driftstöd för 2020."

Bonnier är livrädda att en högerregering med M, KD och SD
kommer börja att skära i presstödet. Det är den springande punkten i familjens Bonniers inställning mot en högerregering och för den nuvarande regeringsbidragsmaskinen som kallar sig demokratiskt mittenliberal som värnar yttrandefriheten och det pluralistiska samhället. Detta styr också ytterst Schibsteds hållning i den svenska politiken.

Faran för minskade stöd till pressen dominerar koncernledningarnas inställningar till regeringar. All text om SD som ett naz
istparti i Bonniertidningarna och i Aftonbladet och SvD är svepskäl. Det är risken att en ny regering börjar skära i skattebetalarnas stöd till tidningarna som skrämmer ägarna. Förr var det så, att den största tidningen i en stad inte fick presstöd just för att värna åsiktskonkurrensen, DN vs SvD och Expressen vs Aftonbladet och Sydsvenskan vs Arbetet var klassiska exempel.
Finansens lobbyister i regeringskvarter och
riksdag har ändrat på denna gamla ordning. Snart lättare att räkna upp de tidningar som skattebetalarna inte av politikerna ålagts att stötta än alla de som vi tvingas försörja.

Vilken underbar ödets ironi. Mats Skogkär tillhörde den grupp av liberala skribenter som med frenesi och aggressivitet alltid försvarar judisk höger, Israel och sionism. Nu känner han sig nertrampad och kränkt, då den judiska vänstern - förkroppsligad genom Bonnier och svenska värdegrundsjournalister - angripit och plattat till honom. Hoppas att han lärt sig en välbehövlig läxa om judisk makt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar