söndag 7 juni 2020

Partiledardebatten om Covid-19 söndagen den 7 juni!

I kväll drabbar de samman de 7 partiledarna. Bästa underhållningen SVT 2, 20.00.
Vem ljuger bäst?
Vem är aggressiv?
Blir det mycket käbbel?

För första gången sedan coronapandemin bröt ut möts alla partiledare i en direktsänd debatt i SVT Agenda.  Till studion kommer Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M), Jimmie Åkesson (SD), Anders W Jonsson (C), Jonas Sjöstedt (V), Ebba Busch (KD), Nyamko Sabuni (L) och Per Bolund (MP). Programledare är Anders Holmberg.

I snart tre månader har det varit borgfred mellan de politiska partierna och nu är det dags för partipolitik igen. Kristersson och Bush är beredda att kritisera regeringen och Åkesson kan man säga satte ribban, med sin debattartikel i DN.

Stefan Löfven kommer att få det tufft med att förklara sig för de dryg 4.600 avlidna i Covid-19 och att svenskarna inte är välkomna i EU!
Sverige i ett nötskal. De som inte tycker som man "ska tycka" sågas av alla. Till och med av de egna. PK media som är betalda av regeringen är i första ledet att trycka ner oliktänkande. Hoppas att Anders Holmberg håller sig i skinnet denna gång och inte låter de egna åsikterna styra debatten som det gick för ett år sedan.

Kristerssons mamma dog i sviterna av Covid-19. M borde sätta hårt mot hårt nu. Vågar politikerna lyfta kaoset från demonstranter, kaos i Gbg. Löfvéns 50 personer har överskrids för längesedan. BLM demonstranter sprider covid19, slåss och försöker provocera polisen till våld i hopp om att bli martyrer. På det har vi en lamslagen polis. Dags för svar.
Centerns stf partiledare: "Alla som vill ska få testa sig - utan att läkarbedömning ska behöva göras!"  Agenda har varit duktiga på att manipulera statistik och grafer senaste tiden, för att påskina att regeringen och FHM har gjort ett bra jobb. Vi lär säkert få se detta även ikväll.

I en minut för varje partiledare. Löfven: ”"Klimatsmart samhälle" Relevant hur? ”
Det här kunde lika gärna varit ihop klipp av senaste årens uttalanden från Löfven - bara ordbajsande floskelparad! Bolund har ärvt Löfvens svammel!

Centern vill ha aktivare smittspridning - hoppas han menade smittspårning!

Ebba är redan klar för prispallen och Löfven kan inte svara på någonting! Detta är hans största katastrofkväll hittills! Busch har rätt. Löfven skyldig till de många dödsfallen. Även om hon inte säger det rakt ut.

Löfven om Coronakrisen: "Vi såg det inte komma!"
Instant classic! Foliehatten är helt chokad över det uttalandet från Löfven.

Det var nog första gången jag sympatiserar genomgående med Ebba. Sverige står ledarlös precis som 2015. Och det går inte att möta en global pandemi genom att lägga ansvaret på kommun och regioner. Löfvén fortsätter att stå bakom Sveriges strategi och lutar sig fortsatt mot den tidiga okunskapen och de historiska satsningar regeringen gjort.

Åkesson har en stark poäng när han säger att regeringen tvingades in i en strategi efter felbedömningar. Men är det inte lite det som hände i Storbritannien också? De gjorde en helomvändning när det visades att deras antaganden var fel, men det hände inte här.

Bolund yrar om sportlovet vecka 9 och vilken otur stockholmarna hade. Märkligt då att invandrare är överrepresenterade bland de döda. Visste inte att de var såna alpin sportfantaster.

Löfven ser lätt obekväm ut, nästan gråtfärdig. Mungiporna i knävecket. Bilden av en loser som helt tappat Sveriges viktigaste ämbete är tydlig och omisskännlig.

Regeringen kläs av inpå bara kroppen av både C och L som på varje möte de haft med regeringen under flera veckor tagit upp testning, men ingenting hände! Ordet fiasko för Sveriges regering räcker inte!

Löfven fick äntligen säga sin älsklingsmening, vi har skjutit till resurser.

Med tanke på att facit står på +4600 avlidna och 44000 smittade, Sverige är på "toppen" globalt, Tegnell show, etc, slipper Löfven billigt undan ikväll.

Varför tänker Foliehatten på Humle och Dumle när han ser Löfven och Bolund? Deras floskler kommer gå till historien som bortförklaringarnas moder. Sjukt lågt. Bolund svarar inte rakt på en enda fråga. Fullständig katastrof. Fan vad trött man blir på miljömupparna. Inget är någonsin deras fel. Trots att de sitter i regeringen och bestämmer.

Busch har rätt om och om igen. Den enda som går gå Löfven. Hans nationella ansvar för alla dödsfallen. Han försöker delegera ansvaret. Det är vämjeligt att höra och se. Ebba mördade regeringen med sin sista punch! Nu är Sabuni inne och trycker till.

Busch och Åkesson är bäst. Vi kunde också konstatera, att när inte Löfven öppnar munnen, desto bättre blir det. Han är en katastrof. Han har haft tre månader på sig att förbereda, nu sjunker skeppet. Alltid lika roligt att lyssna på Löfven, att folk ens röstar på honom är för Foliehatten ett mysterium. Herregud - kan inte finnas kvar en enda socialdemokratisk väljare kvar efter detta.

Eloge till Anders Holmberg som gjorde detta bra!

2 kommentarer:

  1. Jag såg på tv taxichaufförer som hämtade Italienresenärer som hostade och gick an i taxin men som sa till chauffören att det var ingen fara. Dessa chaufförer var bla kurder och somalier och de förde med sig smitta hem. Hemma hos somalierna fanns yngre kvinnor som jobbade inom vården och där var smittan given. Så var det ju många av dem själva som dog också . Även kurderna fick sitt genom dessa och de hade en begravning med många hundra människor och där spred de smittan vidare. Många av dem dog också. Det såg jag på TV.

    SvaraRadera
  2. Det som förvånar mig när det gäller ansvaret för Corona-strategins misslyckande gäller att ingen vederlägger det "försvar" som både Löfven och Tegnell framför. De hävdar att mycket var obekant om detta virus och att vi lär oss mer efterhand varvid vi justerar våra åtgärder. Grundfelet är detta: när okunskapen om ett farligt virus är stor måste man vidta kraftiga begränsande åtgärder med marginal för denna osäkerhet. När kunskapen senare växer kan man successivt lätta på begränsningarna, dvs man ändrar från en säker position i st f som FHM och regeringen gjort, ändra från andra hållet. "Err on the side of safety" som det engelska uttrycket lyder.

    SvaraRadera