måndag 29 juni 2020

Okunniga går till kunskapens källa för att dricka ur den, Erika Bjerström för att gurgla sig!

För cirka 14 dagar sedan gav Norstedts ut ”Klimatkrisens Sverige av Erika Bjerström." Norstedts: ”Sverige blir grönare, varmare och blötare. Faktum är att uppvärmningen går dubbelt så snabbt här jämfört med det globala genomsnittet eftersom vi är ett arktiskt land. Kalfjällen växer igen och den nya fjällfågeln kommer att heta bofink, gäddan slår ut rödingen när fjällsjöarna värms upp. Och detta är bara början, om hundra år kommer tusentals öar i Stockholms skärgård att vara utplånade när vattennivån stigit. Klimatkrisen kommer även att föra med sig en rad pandemier, där den nuvarande coronakrisen endast är att betrakta som ett genrep inför vad som komma skall, enligt forskarna.”

Känslan man får av boken och det Erika påstår, är som ett "reportage" av " Hänt i veckan" att bli statens desinformatör. Hela hon smeker ut lögnerna, hennes reportage kan liknas vid elefanten i porslinsfabriken, noterat att hon nu väljer längre tidshorisonter eller ingen horisont alls. Att läsa hennes så kallade analyser är ett slöseri med tid. Analys är en märklig benämning på en mängd meningar staplade på varandra i ett förutsägbart politiskt syfte.

Hon är en journalist som producerar totalt felaktig rappakalja och hon är för en grön världsdiktatur. Enpartistater bör bli en enpartivärld för annars går vi under! Inte konstigt att hon kör klimateffekten rakt in i kaklet nu, med den reportagehistoria hon har. SVT är pajas-TV och de har bara anställda clowner som fjantar sig.

Erika Bjerström har fastnat i CO2 träsket och har noll koll på verkligheten om klimatet. Lika naturligt som att en lampa slocknar i rummet när du trycker på från knappen är att utan ljus famlar du i mörkret. För närvarande har Erika tryckt på från knappen och förstår inte konsekvensen av sitt handlande.

Att spridningen av virus kan påverkas av klimatet är ingen hemlighet, så det gäller väl bara att lista ut på vilket sätt det går att spela på de strängarna och rapportera det som går att rapportera. Mycket möjligt att EB har apokalyptiska visioner om Covid-19. Foliehatten tycker seriöst att EB måste se över sin kurs och kompass. Han menar att läkningen av virusinfektionen lär knappast förbättras över att galenpannor fortfarande ylar och tjuter som en böneminaretutropare om klimateffekten.

Al Gore sade att alla glaciärer skulle vara borta år 2020. Nu är vi där och är de borta eller inte ? Man kan verkligen hoppas att EB, gärna i sällskap med Greta åker till Grönland, Norra Ishavet eller Svalbard för att visa att glaciärerna är borta och i samma stund så blir de uppätna av de hungriga utsvultna isbjörnarna. I det reportaget så blir det spännande när EB ska skylla på den vite CIS-mannen, när isbjörnen tar en stor saftig tugga av kamerakillen.

Snudd på lyteskomik är det när hon pratar om att inte låta sin egen åsikt påverka objektiviteten i hennes rapportering. Det står att hennes professionalitet som journalist sitter så djupt att hon klarar att vara neutral. EB  är som alla andra klimatförespråkare gapig, tvärsäker och totalt utan utbildning om klimatet. Om man bara umgås med folk som bekräftar de uppfattningar man redan har och om man dessutom blint litar på självutnämnda auktoriteter som IPCC, David Attenborough, MP, Naturskyddsföreningen, Greenpeace och Johan Rockström för att nämna ett litet urval, så blir man ohjälpligen intellektuellt akterseglad och insnöad i sin egen lilla värld. Man sitter som inne i en sådan där liten glaskula som när man ruskar på den så snöar det över vinterlandskapet inne i den mysiga kulan. Sådana människor orkar inte med komplexa förklaringar utan måste tvunget reducera allting till antingen svart eller vitt. EB diskvalificerar sig själv genom att på förhand bestämma sig för att det som klimathotarna säger är sant. Så gör inte en seriös journalist, utan en sektmedlem.

EB har träffat forskare som berättar om sina senaste upptäckter. ”Det har gått så långt att våra lärosäten intresserar sig för klimathotsskeptikers personlighetsdrag i förment vetenskaplig mening.” I Sovjetunionen spärrades kritiker in på mentalsjukhus. – Det är nästa steg.

Foliehatten har ganska stora toleransmarginaler gentemot Erika Bjerström sedan hon för ett par år sedan i SVT2 Aktuellt förklarade för TV-tittarna att västafrikanska män ser Europa som en enda bankomat.

Det paradoxala i det hela är att Indien, Kina och övriga Asien trummar på som aldrig förr med koleldade kraftverk. Hur många känner till att c:a 85 % av all kraftframställning är fossil och kommer så att vara de närmsta 20-30 åren ( minst)? Upplyser EB ignoranta tittare om det faktum?

4 kommentarer:

 1. MP måste göra någonting för att hålla sig kvar i riksdagen, de måste profilera sig ännu mer.
  De satsar på att få över Cs och Vs militanta miljö och migrationstalibaner samt hardcore PK-frälsta.
  Frågan är om det inte är en ömsesidigt önskad skilsmässa?
  Stannar MP kvar i en S/MP-regering åker de ut ur riksdagen i nästa val.
  För S är mängden bidragsberoende valboskap nu tillräckligt stor för att garantera fortsatt evigt regeringsunderlag, MP har gjort sitt och kastas därför tillfälligt ut, i framtiden kommer de säkert tillbaka om S anser sig behöva ett offerlamm som de kan blidka vänster/högerflanken i partiet med, MP är ju både vänster och höger beroende på hur opinionsvinden för tillfället blåser.
  En idealisk partner, pålitligt opålitlig, kommer alltid göra rätt och fel, ofta samtidigt och i samma fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

   Radera
 2. Kom också ihåg att MP har hela SVT och majoriteten av pressen som stöder dem, efter skilsmässan är dessa media fria att kritisera S och hylla MP, en mycket stor politisk maktfaktor.
  S blir tvingade att lita på att de kan finna nya sängkamrater som de kan suga märgen ur.

  SvaraRadera
 3. Hej hatten, skulle du kunna flytta mina kommentarer till ditt inlägg om MP och Svarte Petter där de hör hemma?
  Det är jag som schabblar med tangenterna och geografin.
  /Peter

  SvaraRadera