tisdag 23 juni 2020

Är striden om den framtida migrationspolitiken över?


Migrationskommittén har ett extrainsatt möte i juni eftersom det uppkommit fler frågor som ska diskuteras, innan man är redo för
ett beslut. 23-25 juni och under juli månad hålls slutmöten och där kommer SDs Jimmie Åkesson att delta. I mitten av augusti ska någon form av förslag läggas fram och presenteras är det tänkt.

AB: ”På torsdag(25 juni) hålls ett nytt möte med migrationskommittén. Senast den 15 augusti ska den redovisa sina slutpunkter, men många som Aftonbladet talat med har en förhoppning om att bli klara innan sista mötet i juli.”

Aftonbladet har varit riktigt alerta med att komma med många avslöjanden av vad som pågår i migrationskommittén.

AB påstår att L anser, att Sverige behöver arbetskraft från länder som orsakar osund konkurrens och lönedumpning i Sverige. Det är inte några kvalificerade yrken som anförs, utan L:s fokus är att bärplockare ska komma till Sverige och argumentet är att många som säljer eller kan sälja jordgubbar kan komma till Sverige. KD tycker invandrare ska baka pizza, L tycker invandrare ska sälja jordgubbar och plocka bär.
Det här visar att man inte alls förstår dom enorma problem som massinvandringen skapat i form av enorm kriminalitet, hundratals ghetton, parallellsamhällen med mera. Om man anför att det är svårt att få fram bär och pizza utan dessa låglönearbetare.

AB: ”SD utmålar Liberalerna som ett parti som sätter billig arbetskraft framför goda villkor för löntagare. Det är naturligtvis inte sant. SD målar upp en falsk motsättning mellan möjligheten för arbetstagare från andra EU-länder att jobba i Sverige och respekten för svensk arbetsrätt.
Sedan pandemin bröt ut har svenska lantbrukare vittnat om utmaningarna inför sommarsäsongen. Pandemin innebar nämligen till en början inreseförbud för de cirka 16 000 gästarbetare som varje år ser till att det finns svenska jordgubbar och potatisar på midsommarbordet. SD spelar på en nostalgisk bild av Sverige, men bortser från att midsommarbordets delikatesser har kunnat skördas tack vare utländsk arbetskraft. Att försvåra för denna arbetskraft att komma och bidra till Sverige i framtiden vore att skjuta oss själva i foten.”

Frågan är om Aftonbladet har säkra källor hos S på Sveavägen 68 eller försöker de sätta press på S? En sak är i alla fall säker S, är djupt splittrade i migrationsfrågan.

AB hävdar: ”S talar nu om att göra upp enbart med C, L, MP och V.”

Om AB får rätt, vilket Foliehatten tvivlar på, så skulle vi få en vänsterliberal massinvandringspolitik som skulle bestå av extrem massinvandring, permanenta uppehållstillstånd till alla, fler asylgrunder, "lagliga vägar" till Europa/Sverige, amnestier till alla och särskilt till alla afghaner.
S är bara intresserade av makten så dom kommer ta allt som MP C V vill , massinvandring alltså .. det kommer gå riktigt åt helvete med Sverige, vilket slutar med stor seger för M, KD och SD i nästa val.

Igår kväll kom en sensationell uppgift. Enligt Aftonbladet är Centern på väg att svänga i migrationsfrågan och närmar sig M och SD.
AB: ”Centerpartiet är enligt uppgifter till Aftonbladet redo att svänga i migrationsfrågan. Enligt flera källor går partiet med på Moderaternas och Sverigedemokraternas krav på stramare politik. Det handlar om försörjning vid familjeåterförening och om ett volymmål, säger en uppgiftslämnare.
Centerpartiet vill hellre ha en bred överenskommelse där Moderaterna är med än att kämpa för sakpolitiska frågor, säger en källa från ett parti.
En källa från ett annat parti säger:
Centerpartiet är beredda att kompromissa väldigt hårt för att komma överens. De är beredda att kasta det mesta överbord.
Ytterligare en källa, från ett tredje parti, uppger att C tydligt indikerat att de är redo att köpa kravet från högern om familjeåterförening och volymmål. ”

Foliehatten gissar att C äntligen förstått, att Sverige omöjligt kan försörja över 1 miljon invandrare som aldrig kommer bli gångbara på arbetsmarknaden. Dessutom ta emot flera är ingen ekvation som går ihop. Efter Covid-19 ligger invandrarnotan överst på bordet för betalning och pengar saknas för att betala denna nota.
En annan intressant detalj är att Annie Lööf inte deltar i förhandlingarna. Hon är mammaledig. Sent ska syndarna vakna! Misstagen är dock redan begångna av C och Lööf.
Foliehatten skulle inte alls bli förvånad om vi inte snart ser ”exit” Annie Lööf som partiledare. Det är hon som är ansvarig för mycket av den vansinniga migrationspolitik som gått igenom – afghanamnestin!

Den borgerliga debattören Tomas Gurs kommentar på Facebook:
”Jag har en rekommendation till Moderaterna, som snarare är en varning. Lita inte på Centerpartiet och på Annie Lööf. Kom överens med KD och SD och låt L vara med om de är beredda att anpassa sig. Förhandla överhuvudtaget inte med C. Sedan kan Centern antingen ansluta sig till det förslag som ni har kommit överens om, utan några förbehåll. Eller så kan det välja att sälla sig med MP, S och V, som de har gjort vid tidigare tillfällen och stå sitt kast. Ni kan och bör inte vara så dumma att ni åter låter Lööf dra er vid näsan. Oaktat vilka signaler som ges eller inte.
Centerpartiet vill hellre ha en bred överenskommelse där Moderaterna är med än att kämpa för sakpolitiska frågor, säger en källa från ett parti.
En källa från ett annat parti säger:
Centerpartiet är beredda att kompromissa väldigt hårt för att komma överens. De är beredda att kasta det mesta överbord. Ytterligare en källa, från ett tredje parti, uppger att C tydligt indikerat att de är redo att köpa kravet från högern om familjeåterförening och volymmål."

Foliehatten håller inte alls med Tomas Gur, eftersom det framgår ganska tydligt, att det är nya krafter som tagit över i C. De har dessutom en helt annan linje än Annie Lööf!

Frågan är varför man bara ”läcker” till AB? De källor som AB åberopar, om de ens existerar, kan lika gärna vara personer som försöker förbereda sina partier och väljarkåren att låta Centern inta en plats i en framtida "Allians!"

En intressant sak kan även bli att SD kan bli tvungna att skriva under delar av migrationskommitténs uppgörelse för att bilda majoritet för det som är bra och det som åtminstone är åt rätt håll. Det viktiga är såklart dock att framhålla att man naturligtvis velat ha mer och kräver mer även framöver, men att man måste stödja det som är bra och det som åtminstone går åt rätt håll, annars kanske det inte blir av alls.

Det ska bli spännande och se om SD prioriterar möjligheten till att sitta i regeringsposition över sina ideal inför 2022, hoppar de i säng med C som kommer att komma tillbaka till Alliansen, så kommer vi att få se Allianspolitik återigen. Kravet är att Annie Lööf "sparkas!"

2 kommentarer:

 1. Tycker nog att du har väldigt fel, åtminstone delvis när du påstår följande:

  ”SD utmålar Liberalerna som ett parti som sätter billig arbetskraft framför goda villkor för löntagare. Det är naturligtvis inte sant. SD målar upp en falsk motsättning mellan möjligheten för arbetstagare från andra EU-länder att jobba i Sverige och respekten för svensk arbetsrätt".

  Man hävdar ju att den importerade arbetskraften i just den här frågan betalas med löner och villkor som gäller på den övriga Svenska arbetsmarknaden. Tillåter mig tvivla på att det gäller alla.

  Oavsett, och vilket som så får SD rätt i den delen då man stoppar sådan arbetskraftsimport då branchen istället blir tvungen att använda sig av den lediga arbetskraft som redan finns ganska gott om i landet. Och som till större delen inte har kompetens för annan sysselsättning. Det är fullkomligt vansinnigt att importera arbetskraft när vi redan har.

  "SD spelar på en nostalgisk bild av Sverige, men bortser från att midsommarbordets delikatesser har kunnat skördas tack vare utländsk arbetskraft. Att försvåra för denna arbetskraft att komma och bidra till Sverige i framtiden vore att skjuta oss själva i foten.”

  Ett horribelt påstående. Har väldigt svårt att förstå det resonemanget över huvud taget. Svensken är beredd att betala vad det kostar att få svensk potatis och svenska bär om man vet att man slipper inmportera 16 000 i arbteskraft samtidigt som man måste försörja 16 000 som redan går arbetslösa i Sverige.

  Påstå inte att detta är ett förenklat resonemang. Det har pågått i så många år så man blir mörkrädd bara man tänker på det.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ben-Hur!
   Det är inte jag som påstår detta om L - utan Aftonbladet!
   Samma gäller SD! Artikeln är för övrigt MYCKET märklig! Kan vara en sommarvikarie som skrivit den!

   Radera