lördag 6 juni 2020

Att kalla sig "Oberoende liberal" klingar väldigt falskt när Bonnierägda Sydsvenskan ”kickar” en medarbetare som kritiserar tokvänstern.

På onsdagsmorgonen den 3 juni tweetar Mats Skogkär privat: ”När man ser vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet, blir det också lättare att förstå dess strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här med en stor, invandrad, etnifierad och segregerad underklass.”

Ett par timmar senare tar Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje avstånd och twittrar: ”Det här är en tweet som går långt över gränsen. Ett sätt att uttrycka sig på som Sydsvenskan aldrig kan ställa sig bakom. Vi tar avstånd från den. Jonas Kanje Chefredaktör Sydsvenskan ” Läs retweeten!

Bonnier gav order och i förrgår skrev Isobel Hadley-Kamptz en ledare i DN: ”Att högerextrema budskap inte har i borgerligheten att göra borde inte vara kontroversiellt.”

Igår fick Mats Skogkär (i praktiken) sparken. Mats Skogkär fick besked om att han ska omplaceras till en icke-skrivande tjänst.

Mats Skogkär till Journalisten: ”Igår fick jag veta att jag har skrivit min sista ledare för HD/Sydsvenskan och att jag kommer att omplaceras till en icke-skrivande tjänst.”

Han uppger att han kommer att vägra omplacering, med hänvisning till yttrandefriheten. Mats: ”Jag menar att mitt agerande faller inom ramen för den vida yttrandefrihet som gäller i Sverige. Bonnier News har just yttrandefrihet som ett av sina kärnvärden. Jag har själv under årens lopp skrivit en hel del ledare på temat yttrandefrihet och att den måste gälla också åsikter och uttalanden som uppfattas som stötande.”

Mats Skogkär anser att den tweet han skrev var ”korkad och aldrig borde ha publicerats”, men att han nu utmålats som högerextremist, av bland andra Isobel Hadley-Kamptz på Dagens Nyheters ledarsida.

”Att acceptera en omplacering vore samtidigt att godta den etikett som högerextremist som Dagens Nyheters ledarsida nu försöker klistra på mig. Det tänker jag inte göra”, skriver Mats Skogkär till Journalisten.

Vad Foliehatten förstår så har inte Mats Skogär fått skriva om invandring/integration för Sydsvenskans ledarsidans politiska chefredaktör Heidi Avellan(hon är enligt F. tvättäkta V). Hon är öppen med att hon inte litar på honom och att hans twittrande har varit ett problem under en längre tid:
Heidi: ”Har han fått varningar? I den dialog vi har haft under en längre tid har jag varit tydlig med att det kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter om hans twittrande fortsätter att störa vår opinionsbildning.”

Arbetsgivaren vill straffa en anställd för att ha använt sin grundlagsskyddade yttrandefrihet på sin fritid. I ett normalt land hade hans fackförbund dragit arbetsgivaren inför rätta och krävt ett enormt skadestånd. Men Sverige är inte ett normalt land.

Mats Skogkär verkar vara en man med god verklighetsuppfattning. Det var precis sådant Sydsvenskan stod för på 70-80-talet och kanske lite till. När sossarna la ner sin tidning Arbetet i brist på läsare, så började Sydsvenskans vänstervridning. Idag tar Sydsvenskan nästan alltid avstånd från verkligheten, men inte att den finns, utan att den beskrivs ur deras synvinkel. Inte för intet, kallas de för Asylsvenskan eller Sydslasken!

Att en tidning som Sydsvenskan kallar sig "oberoende liberal", att Public Service kallar sig "oberoende" är bara stor teater och ett sätt att lura folket. Det finns bara en "värdegrund" i svensk MSM och PS. Regeringen har också sett till att ge stora "mutor" i form av presstöd. Något som är ett stort demokratiproblem.

Kan Mats Skogkär bli den där journalisten vi väntat på som till slut får nog och berättar allt om fulspelet bakom kulisserna som Bonniers sysslar med? Även om Foliehatten tycker han gör en halvpudel. Skogkär belyser via sin tweet, att allt som rör Sveriges vettlösa invandring och för PK-vänstern är detta rasistiskt, enligt ägaren Bonnier. Skogkär är helt korrekt och välformulerad i sin analys, om än uttryckt i ganska starka ord. Det finns absolut ingen anledning att ta fram pekpinnen och slå honom på fingrarna. Yttrandefrihet, så länge du tycker rätt.

Bestraffningen har ett dubbelt syfte. Dels att sparka (omplacera) Skogkär, men det är inte det viktigaste. Det absolut viktigaste är att visa resten av medieskrået vad som händer om man dristar sig att gå utanför åsiktskorridoren. Ledarskribenter som inte beaktar åsiktskorridoren lever livsfarligt.

I ett svenskt sammanhang där det politiskt korrekta, snäva och liberalextremistiska synsättet fortfarande ligger som ett tungt ok över medie- och politikeretablissemanget framstår Skogskärs text som "grov." Främst från vita medelklassliberala journalister som uppbär lön från Bonnierkoncernen kommer fradga ur munnen vid läsande av denna (se definition fradga. skum, lödder; (i synnerhet) skummande saliv kring munnen på människor eller djur vid vissa sjukdomar eller vid stark upphetsning).

Affären Skogkär visar hur lågt taket är i Sverige år 2020. Alla med sunt förnuft kan tydligt se, alla problem med asylinvandringen (bostadsbrist, kriminalitet, parallellsamhällen, religiös extremism m.m.) så kan man inte peka på, hur den s.k. "goda vänstern" vill dra nytta av denna invandring. När skall man kunna debattera asylinvandringen utan skygglappar?
Under normala förhållanden eller sett ur ett kontinentalt perspektiv är texten ett rent konstaterande av fakta. 

Vad blir konsekvensen av att Sydsvenskan klargör att man har ett åsiktsförbud? Förutsätter att journalistförbundet och övriga tidningar solidariskt protesterar samtidigt som tidningen förlorar sitt presstöd. Inte stödjer de censur väl?

Bonnier News har just yttrandefrihet som ett av sina kärnvärden. Precis som sovjetdiktaturen hade "demokrati" som ett av sina kärnvärden. Talk is cheap. Att påstå saker är lätt, det gäller att leva upp till dem också och det gör inte Bonniermedia.


1 kommentar:

 1. Inrättning i ledet!
  Tyck inget som inte är PK!
  Tyck som VI!
  Yttrandefriheten i landet börjar beskäras ordentligt. Fritänkare hittar vi idag enbart hos sk "alternativmedia" och där vet ju alla at där finns det bara ryska troll, rasister och fascister av olika slag.
  Det är idag det som kallas för "Nationaldagen". En dag då vi skall fira allas vårt land. "Allas" förresten, jag känner det inte så längre! Det är inte längre mitt land. Vi har i Rosenbad en binge obildat och okunniga människor som skänker bort landet till en samling lågutbildade arbetsskygga/bidragsförsörjda individer!
  Symptomatiskt nog regnar det just nu som f-n utanför fönstret..
  Ska vi tolka det som att Högre Makt visar sin åsikt om Sverige?
  Ser iaf ingenting att fira under denna dag.

  SvaraRadera