torsdag 11 juni 2020

Covid-19 torsdag 11 juni!

Pressträffarna minskar till att endast hållas på tisdag och torsdag!

+25 döda, 1588 nya fall, 279 IVA, 4849 döda.
D
ödstal 10/6:
S
verige = 78
N
ordiska länderna:
Norge = 0
Danmark = 0
Finland = 0
Island = 0

B
altiska länderna
Estland = 0
Litauen= 2
Lettland = 0
Alla 7 länder tillsammans = 2

Det senaste dygnet har Sverige registrerat flera bekräftade Covid-19 nya fall än någonsin tidigare, sade Karin Tegmark-Wisel, FHM, på dagens pressträff.
Tegmark-Wisel: ”Vi har en mycket allvarlig situation i landet.”

Foliehatten finner inte ord hur patetiskt och fullständigt sjukt det är, när Tegmark-Wisel försvarar Sveriges linje på en fråga varför ingenting gjordes när smittan kom till Sverige från Italien. Det visar att som Åkesson säger: ”FHM är skyldiga till den massaker som de utsatt svenska folket för!” Det kvittar när frågor om kritik kommer, de ansvariga svarar hela tiden med svammel och till sist kommer, att det är rätt linje Sverige valt. En linje som inneburit vägen till ättestupan för många svenskar!

Det är mycket tydligt, att i alla kriser som Sverige har haft de senaste åren, att det inte finns någon beredskap överhuvudtaget. Sverige behöver kunna trycka på "röda knappen" vid kriser. Då allt ska ske blixtsnabbt. Där rädda liv är det primära. Alla på sina positioner ska veta exakt vad de ska göra vid en kris. Gång på gång har det avslöjats, att den inte finns. Vi såg det i tsunamikatastrofen, Estonia, skogsbränderna och nu kanske den allvarligaste av alla Covid-19. Efter alla dessa katastrofer skall det utredas och produceras massa papper och sedan är allt som vanligt igen!

Det har visat sig, att alla nationer främst värnar om sin egen befolkning. Det är det som sossarna missat. Anders Tegnell bryr sig mer om Somalia och utlandet än det egna folket. Det såg vi  i början när Tegnell åkte till Somalia mitt under en brinnande pandemi. Varför gjorde han det? Svenska folket stod inför skärselden, då drog han?

"EU-kommissionen rekommenderar länderna i Schengensamarbetet att lyfta alla inre gränskontroller redan från och med måndag, den 15 juni. Dessutom uppmanas till en gradvis öppning för icke nödvändiga inresor från länder utanför EU från den 1 juli.
"Internationellt resande är avgörande för turism och företagande och för att familjer och vänner ska kunna träffas. Även om vi alla måste vara försiktiga så är det dags att göra konkreta förberedelser för att lyfta restriktionerna till de länder där hälsosituationen liknar den i EU", säger inrikeskommissionären Ylva Johansson i ett uttalande. (TT)"

Man blir illamående över hur EU pamparna med ett von oben perspektiv försöker köra över ländernas självbestämmande. Ylva Johansson sitter där i EU och försöker rädda sossarna på bekostnad av människoliv. Har sagt det innan, men det tål att upprepas, i kampen mellan humanism och ekonomi, så vinner alltid ekonomin i slutändan! Det där är främst en ”tröstnapp” för Sverige och kanske England. Innan EU lyckas genomdriva öppningen, kommer veckor och kanske månader gå.

"Regiondirektören: ”Ska jaga viruset ur Skåne”" Skåne inför masstestning! Skåne är den region som lyckats bäst i Sverige per capita pga politiker som snabbt införde restriktioner.

"I ett uttalande till TT säger Damberg vidare: ”Vi har alla ett ansvar att agera på ett sätt som inte försvagar det nordiska samarbetet.”
Avsaknad av sjukdo
msinsikt i vanlig ordning, eftersom han inte inser att detta är en konsekvens av att Sverige redan har agerat ansvarslöst.

Björn Olsens hårda kritik: ”Jag hade stängt ner hela landet.” Björn Olsen professor i infektionssjukdomar är en av dem som varit en kritiker till Folkhälsomyndighetens strategi 
Vilken bra analys Björn gör. I det klippet sa han att munskydd bevisat fungerar och har alltså ändrat sig, baserat på nya rön jämfört med vad han tyckte i sin bok och ett nyare uttalande i februari. Viktig egenskap att ha. Tegnell kommenterar aldrig hans analyser. Svårt att låta bli att undra hur det hade sett ut i Sverige idag om Björn Olsen, hade haft Tegnells plats.
En gissning: <1000 döda, Flera länder har besegrat viruset och är virusfria.

Istället för att glädjas åt nyheten och att gratulera sina kollegor i länder som besegrat viruset visar Anders Tegnell återigen upp sin världsberömda ödmjukhet:

"Ur min synvinkel låter det helt omöjligt."1 kommentar:

  1. Skrivet om Tegnell:
    http://projektsanning.com/2020/03/31/fran-pa-natet-susanne-fuchs-oppet-brev-till-anders-tegnell/

    SvaraRadera