onsdag 3 juni 2020

Covid-19 onsdag 3 juni!


+74 döda, +2214 fall, 4542
döda.
Norge +0 döda, +9 fall.
Finland +2 döda, +24 fall.
Danmark +0 döda, +37 fall.

Tyskland
+2 döda, +24 fall.
Nederländerna
+10 döda, +86 fall.
Belgien
+17 döda,+70 fall.

Sverige kan glömma att Norden öppnar sina gränser snart. En dansk skolklass besökte Skåne och halva klassen blev smittad! Ann Linde får gråta rejält om det skall hända något! Övriga Europa börjar öppna upp och andas ut och se en sommar utan Covid-19 (förutom enskilda ströfall ibland), är vi i Sverige mitt i allt fortfarande.

Tegnells Freudianska groda idag på pressträffen."Det är alldeles för få som avlider"

Antal inlagda på sjukhus och IVA vill inte gå ner, tendens till svag ökning de senaste dagarna. Inte alls bra.

Verkar vara en annan stämning på presskonferensen idag. Tegnell och Co har misslyckats totalt. Det finns saker att lära av misstagen. Vid nästa pandemi ska vi absolut inte lyssna på en ensam ”expert” som haft fel i precis allt han gissat. Vi ska inte avlöna ”expertens” mentorer som ger råd utifrån hur mycket det går att fakturera. Dessa korrupta personer skall bort, om de försöker sig på en liknande sak vid nästa farsot.

Vi ska också lära oss att vår totalt handlingsförlamade regering inte ska få en chans till att gömma sig, bara för att man vill ha makten utan att ta ansvaret som kommer med den. Vi ska också lära oss att på gatan göra processen kort direkt med alla förnekare som med sitt meningslösa pladder försämrar våra chanser att göra rätt från början. Den som gör konstanta misstag ska inte ”ta med sig lärdomarna i framtiden”. Den som gör konstanta misstag ska inte med i framtiden.

Nu börjar kampen att ”två” sina händer. Regeringen via Lena Hallengren har hela tiden varit beredda att införa hårdare restriktioner för att stoppa spridningen av Covid-19 viruset om FHM hade rekommenderat det, säger hon i ett uttalande till nyhetsbyrån Reuters. Det är väl ändå regeringen som styr, detta ser inte bra ut. Precis som väntat, är det dags att kasta Tegnell under bussen. Finns det något ynkligare än sossar som vägrar att ta ansvar?

70 nya fall i Skåne samt 10 döda enligt SVT Skåne. ”Här är dagens coronasiffror från region Skåne. Noterbart är att ytterligare 10 personer har avlidit i covid-19. Därmed är antalet uppe i 206 avlidna i Skåne.
Totalt antal konstaterade fall i Skåne:1 851 (+70)
Totalt antal provtagna i Skåne: 17 711 (+592)
Antal covid-patienter som vårdas på sjukhus i Skåne idag: 83 (+5), varav i intensivvård 16 (+2). Totalt antal covid-positiva som avlidit: 206 (+10)”

Samtidigt hör man att Danmark ska ha lättat på restriktionerna mot Skåne enligt SVT. Undrar om Danmark då också ställer krav på hur vi hanterar spridning i Skåne?

I en intervju med Sveriges Radio Ekot uttrycker Anders Tegnell, att Sverige borde gjort mer för att stoppa spridningen av coronaviruset, i det inledande skedet.

Tegnell: Skulle vi stöta på samma sjukdom, med precis vad vi vet om den i dag, tror jag att vi skulle landa i att göra mittemellan det som Sverige gjorde och det som resten av världen gjort."
Tegnell om självkritiken några timmar senare: ”Intervjun blev vinklad.”
Anders Tegnell menar att hans självkritik angående den svenska coronastrategin inte alls var någon plötslig insikt, så som vissa har tolkat det efter en uppmärksammad intervju som Ekot publicerade i morse.

Intervjun blev lite vinklad, eller de valde att tolka mina citat så, säger han till TT.
Han menar att han inte mer självkritisk nu än han varit tidigare.
I huvudsak är han nöjd med Sveriges strategi, även om vissa saker hade kunnat göras bättre, säger han till DN.
Det är Tegnell som är katastrofen, den mannen är orsak till den stora förvirringen. Inte mycket han säger som stämmer. Nu står han där och är efterklok i media, men har helt glömt hur säker han var på sin strategi i början. Karln är ett stort skämt och är man inte säker på sin strategi så bör man anamma försiktighetsprincipen och dessutom följa WHO:s rekommendationer.

WHO uppmanade till en annan strategi en Sveriges. Kina sa att Sverige riskerar att bli ett svart hål där viruset frodas. De flesta andra länder insåg att Sveriges strategi var för dålig och valde en lockdown. Många forskare sa att detta skulle komma att hända, både i utlandet och här hemma. Det var uppenbart för alla utom FHM och regeringen. Men det var bekvämt för folket som helst inte ville sitta i karantän. Och desto gladare folket blev desto ivrigare försvarade sig FHM, med passivt stöd av regeringen. Men nu har verkligheten hunnit i kapp. Ingen vill höra om Tegnells mamma och trädgård nu. Men i stället för att nu styra upp vårt sjunkande skepp, slappas det till ännu mer. Kan man hoppas på lite hårdare krav på folket, bättre kontroll vid gränsen och ett testande som inte är ett skämt? Eller har vi nu fullständigt gett upp. Det stora misslyckandet är att vi inte har testat i rätt stor omfattning, smittspårat, isolerat och haft bättre åldringsvård. Tegnell har en extremt stor skuld i de sakerna.

SVD har en riktigt bra debattartikel om försiktighetsprincipen: ”Att agera mot en risk kan ge upphov till nya risker eller förstärka de som redan existerar. Det som verkar försiktigt i ett led kan vara motsatsen i ett annat. Att inte agera kan vara mer försiktigt än att göra det.”
Försiktighetsprincipen i sig ger inget svar på hur man ska agera. Det är ingen magisk formel som ger svaret ja eller nej. Det finns massor av verksamheter man tillåter trots att man vet att det kan vara farligt men det anses vara värt risken, på lekmannasvenska.
Medföljer inga instruktioner, man behöver bara använda ett uns av eget logiskt tänkande för att förstå hur försiktighetsprincipen skall användas inför ett nytt dödligt virus.

Ekonomifakta skriver: ”Den kombinerade utbuds- och efterfrågechocken innebär att BNP väntas falla brant under de närmaste månaderna. På arbetsmarknaden märks krisen genom en kraftig ökning i antalet varsel. Även om alla varsel inte nödvändigtvis leder till uppsägningar räknar Konjunkturinstitutet med att arbetslösheten stiger till 10,2 procent i år och 11 procent nästa år. Den högre arbetslösheten är ytterligare en faktor som bidrar till minskad konsumtion. Så även när framtidstron återvänder och vi återgår till ett mer normalt konsumtionsbeteende kommer efterfrågan troligen att vara fortsatt dämpad till dess att sysselsättningen har återhämtat sig till en mer normal nivå.”

Tyvärr klarar vi oss sämre som samhälle på.de flesta sätt....pga vår klantighet och inkompetens.

Och MSB varnar för desinformation från främmande makt....

Otroligt att
Sveriges totala misslyckande inte leder till starkare politiska reaktioner. Ingen ifrån oppositionen som kräver "ett nytt ledarskap!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar