torsdag 25 juni 2020

Sveriges befolkning har sagt ifrån – färre invandrare!

Igår presenterade DN/Ipsos en undersökning som visar att nästan två av tre vill se ett tak för hur många flyktingar Sverige ska ta emot under ett år. Man kan se undersökningen som ett litet test, var opinionen finns. Foliehatten tror att siffrorna är ännu större! Anledningen är ganska självklar! Covid-19 har avslöjat att de närmaste 1-2 åren kommer efterfrågan på obildad arbetskraft vara näst intill obefintlig. Rapporten ”integration Sverige” avslöjade också att vi har över 1 miljon invandrare som inte är gångbara eller kommer bli gångbara på arbetsmarknaden. Dessutom avslöjades med döden på äldreboenden, vilka svåra integrationsproblem vi har.

-6 av 10 svenskar vill att Sverige ska ta emot färre flyktingar
-65% av svenskarna vill ha tak på flyktingmottagandet

En majoritet av Sveriges befolkning ger ett gediget stöd för minskad invandring, men ändå fascinerande att det fortfarande finns så många invandringspositiva, trots att det rent objektivt finns noll stöd, för att denna invandring är positiv för Sverige. Med Covid-19 är vi nu inne i en global lågkonjunktur. Om man får gissa, är stödet bland etniska svenskar som vill minska invandringen, säkert omkring 75-80 % .

Enligt DN/Ipso är det bara 19% som inte vill ha tak för invandringen och då handlar det om att man vill värna asylrätten, inte att vi generellt ska ha fri invandring. Bara 11 % vill att vi ska ta emot något eller mycket fler. Av dessa elva är det bara fyra % som vill lägga sig på Cs, MPs och Vs nivå. Så ca 75 till 80% vill se minskad invandring medan 4 procent är hard core a la fri invandring.
Dessa siffror är ändå i grunden positiva, eftersom det visar att det finns gott om väljare att vinna, om sossarna går på MPs linje, snarare än högerns linje, om minskad invandring. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många massinvandringsförespråkare för att det ska vara något som ger en positiv effekt i att vinna val. Stödet för att öka invandringen som partier som V och MP står för har väldigt litet stöd, utan de flesta svenskar vill minska invandringen, medan andra svenskar vill behålla invandringen på
mycket låga nivåer, medan en väldigt liten minoritet vill öka invandringen.

Är det därför som Centern i förgår gav signaler om, att man börjar svänga från att öka invandringen till att behålla på dagens nivåer, då de inser att om de är ett parti som vill öka invandringen finns det i stort sett inga möjligheter för de att växa något som parti. Anledningen är solklar - det är bara en liten grupp av svenska folket som vill ha en fri invandringspolitik. C fick då slås med MP och V om dessa väljare. Det visar att C gjort en analys av väljarkåren och det är förklaringen till deras omsvängning.
Annie Lööf har surrat sig fast för fri invandring och frågan är om väljarkåren kommer att acceptera, att hon likt en vindflöjel svänger igen. Foliehatten är helt övertygad om, att vi snart ser ”exit” Annie Lööf!

Om man nu vill minska rejält på invandringen och införa stränga regler med bidragen, kommer det bli en mycket liten skara som skulle protestera och de är det främst den extrema vänstern som kommer att protestera . Enligt andra mätningar är SD tredje största parti bland invandrarna och man ligger i nivå med M som är andra största på ca 20%. S är störst på ca 46%. 10 till 15% fördelas på övriga partier vilka var och en bara får några procent. Det här sammanfattar vad snart en övervägande del av invandrarväljarna tycker som SD i deras huvudfråga. Snart är det över 50% av invandrarna som tycker det också.
Ett växande andel jugoslaver tenderar att rösta på S
D. Du ser samma sak hos ryssar, ungrare och polacker samt andra europeiska invandrare. Till saken hör att dessa tillhör en allt mindre andel av befolkningen. Idag är invandrare från Afrika, MENA och Centralasien som dominerar. De röstar på S om de överhuvudtaget röstar. Andelen röstande bland de utomeuropeiska invandrarna ligger på 55%. Invandringen från dessa utomeuropeiska regioner, innebär att S automatiskt får ungefär 0.5-1% per val.

Svenska äldreboenden var en dumpningsplats för oanställningsbara långt innan massinvandringen. Siffror visar också att Samhall blivit samma dumpningsplats för invandrare. Över 50% är invandrare!

Det är notabelt är hur lite det framkommit i medier hittills under Covid-19, hur det ser ut på våra äldreboenden. Det har pratats om "timanställda." I detta begrepp ligger då hela skalan av bristande kompetens som mottagaren själv får bilda sig.
När äldre offras är tystnadskulturen maximal från samlade medier och politiker - inte ens Åkesson vågar yppa något som kan antyda att det handlar om en politisk metod, att snygga till arbetslöshetssiffror för personer med invandrarbakgrund. Det är fel att peka ut på arbetsmarknaden svårplacerade invandrare som ansvariga - vilket de inte är - som erbjudits otill
räcklig utbildning och timanställning i äldrevården. De får inte möjligheter att gå ut och göra ett bra jobb som outbildade med låg lön i otrygga anställningar. Det är hela tiden varit en fråga om pengar!

Riksrevisionen har i en rapport noterat att invandrare är underrepresenterad i vården och omsorgen med rätt stor marginal och i AMS låtsasjobb projekt och de är grovt överrepresenterade på Samhall och i kroniskt socialbidragstagande. Sverige har ett rätt stort problem med timanställningar och det är ett växande problem. Det sjukaste i detta är att om Sverige inte hade tagit emot några invandrare hade vi haft ett BNP per capita motsvarande ungefär $80,000 vilket är ungefär lika högt som oljerika Norge. Vårt BNP per capita ligger idag på $50,000. Tänk då vad som hänt om vi hade haft en sund arbetsmarknadspolitik, utbildningspolitik, handelspolitik osv. Vi hade varit ännu rikare än så. Vi hade haft en arbetslöshet under 2% även idag. Vi kunde ha haft kvar hemmafruarna och vi kunde ha givit dem en dräglig egen pension för besväret. Men det är sant - Anders Borg åkte ned till Nigeria och sade sedan att Nigeria var ett ekonomiskt föredöme. Ett överbefolkat skithål även i afrikanska mått mätt. Du som läser detta, fattar nog hur sjukt djupt vårt land sjunkit tack vare ”korkade” politiker som inte kan tänka eller gjorde en konsekvensbeskrivning.

Det är ganska solklart, att det finns ett samband mellan Sveriges särställning i Norden i höga dödstal bland äldre och en synnerligen nonchalant på gränsen till olaglig hantering från stat och SKL i sitt bristande ansvar gentemot äldrevården.
Den välkända elefanten i rummet tigs det om i vanlig ordning i alla medier och bland alla politiker.
Stefan Löfven är en riktig ”hundhedningen” och han är den siste person, att orda om elefanten i rummet.
Här hittar vi också den bakomliggande orsaken till att Anders Tegnell fick instruktioner från Sveavägen 68 om att smittspårning inte var något Sverige skulle ägna sig åt.
Alla påståenden om att
Anders Tegnell skulle vara yrkesmässigt inkompetent är baserat på den felaktiga premissen, att hans uppdrag är strikt medicinskt. När han i själva verket är en ren och skär sosse-politruk, vars uppgift är allt annat än medicinsk.

1 kommentar:

  1. Exit Annie Lööf och opinionsundersökningar, som pekar på resultat under fyraprocentsspärren för såväl Mp som L: då kanske vi kan börja hysa förhoppningar om förnuftsbaserade beslut i Sveriges riksdag om ett par år? Tanken svindlar!

    SvaraRadera