lördag 27 juni 2020

Det börjar klarna om vilken riktning migrationspolitiken kommer att ta!

Det vi nu ser i de förhandlar som pågår i migrationskommittén, är inget annat ett spel för gallerierna. I torsdagens Aktuellt sa MPs Annika Hirvonen Falk: ”MP är beredda att lämna regeringen om Socialdemokraterna går genom riksdagen för att driva igenom en mer restriktiv asylinvandring. Flyktingpolitiken är viktig för oss, det handlar om människor och utsatta barn.”

MP går dåligt i opinionen och ligger en bra bit under spärren och skulle de spräcka regeringen lämnar de också bort ansvaret för klimatet/miljön som är en lika viktig fråga. MP kommer att sitta kvar och ”spyr och ylar” ett spel för deras supporters. Det skulle förvåna enormt mycket om de skulle lämna över ansvaret för klimatet/miljön till någon annan.

Om sossarna nu vill syna MP en gång för alla, så är det exakt rätt tidpunkt. Vågar MP utlösa en regeringskris mitt under brinnande Covid-19-kris och annalkande lågkonjunktur med massarbetslöshet (framförallt i invandrade/rasifierad demografiska grupper)? Vad skulle väljarkårens dom bli över våra kära miljöfascister om dom inte ”tar ansvar” som det så fint brukar heta? Det är MP som har mest att förlora på att utlösa en regeringskris. De är ett obetydligt och hos stora delar av väljarna opopulärt parti som inte duger som sängpartner särskilt länge till. Om sossarna gör bedömningen att de kommer kunna samsas med oppositionen i de viktigaste frågorna fram till 2022, gör de helt rätt i att avveckla samarbetet med MP.
För egen del hoppas
Foliehatten att MP sitter stilla i båten och släpper igenom det här. Om raffinaderiet i Lysekil dessutom går igenom, är det bingo över hela brickan. Då hamnar de garanterat under spärren 2022.

Tror inte MP har mycket att oroa sig för, volymtaket är helt symboliskt, vilket innebär att det inte spelar någon som helst roll. Storbritannien införde ett volymmål för många år sedan och det slutade med att de klart överskred volymen varje år som gick efter det.

S försöker uppenbarligen bluffa igen och det är rätt enkelt att se vad sossarna vill göra. När det började bränna i deras arslen om invandringen, plockade S några väl valda russin ur Nya Demokrati-kakan och gjorde frågorna till deras egna. Dum-Svenne köpte det med hull och hår! Samma taktik sker nu med SD:s politik.

S
säger sig vilja ha ett volymmål men samtidigt vill man också man vidga ventilen i systemet för särskilt ömmande fall samt behålla undantaget från försörjningskravet för anhöriginvandring, vilket i praktiken innebär en helt oförändrad invandringsvolym, eftersom anhöriginvandrare är den största invandringsgruppen till Sverige varje år. Så länge man inte tar i krafttag mot anhöriginvandringen så kommer invandringen fortsatt vara hög och anhöriginvandrare är lika kostsamma som flyktinginvandringen.
S vill göra samma sak som de gjorde 2015, införa lite hårdare regler men samtidigt behålla grunderna för invandringspolitiken som på så vis garanterar att vi fortsatt har en total invandring på över 100,000 per år. Sossarna hoppas helt enkelt att man kan lura invandringskritiska väljare att rösta på dem för att de inför ett symboliskt volymtak på invandringen. S vill även att invandrarna fortsatt ska ha full tillgång till svensk välfärd, vilket kommer innebära att den enorma ekonomiska kostnaden för invandringen inte kommer minska något, troligtvis för att de vet att deras väljarbas kommer bli förbannad om bidragen till dem själva minskar.

Det verkar som att M kommer att vika ner sig. M tänker gå med på fler vägar in i Sverige med fler hål i osten om "ömmande skäl" och "synnerliga skäl" och annat man vill ha in i uppgörelsen. Dessa hål utökas sedan som vanligt mer och mer och vi r fortsatt massinvandring till Sverige. Det är vad dessa partier vill och har verkat för hela tiden, inget tyder på att man skulle ha ändrat sig genuint och av egen vilja, utan man vill som vanligt bara lura svenska folket och ha fortsatt massinvandring till Sverige.

Det är en
dast SD som vill något annat och de vill se ett totalstopp och ett minus med omfattande återvandring och hemsändande av alla hundratusentals som inte ska vara här som är här illegalt, begått allvarliga brott, fått avslag, afghaner och andra grupper som tillsammans omfattar minst ett par hundra tusen personer som inte ska vara kvar här överhuvudtaget vid minsta seriös granskning. Jimmie Åkesson har upprepade gånger sagt att SD inte kommer vara något alibi för en dålig migrationspolitik som inte fungerar. SD kommer alltså aldrig att skriva/gå med på något som inte är tillräckligt långtgående som innebär nästan ett stopp för invandring. Man kommer hoppa av om detta inte sker.

Vi får absolut inte glömma, att vad än politiker bestämmer för "tak" är det ointressant, eftersom FNs barnkonvention är svensk lag. Kommer barnfamiljer måste de få stanna om det är bäst för barnen, kommer ensamma barn måste de få stanna och på sikt få ta hit sina familjer. Och medborgarskap är bättre än tillfälliga uppehållstillstånd, så även där gör FN svensk praxis olaglig.

Risken är ganska uppenbar att vi får en sorts sjuklöver-uppgörelse, även om man försöker föra fram det som något annat. Man verkar vilja få igenom nya skyddsgrunder för "ömmande skäl" och liknande som M uppenbarligen kan tänka sig att gå med på. Det är fullständigt vansinnigt och helt emot partiets väljares och medlemmars vilja som inte vill ha nya skyddsgrunder och mer massinvandring utan tvärtom vill M-väljare ha SDs invandringspolitik rakt av helst av allt. Ulf Kristersson visar ännu en gång, att han är olämplig som partiledare.

Det är också uppenbart/risk att vi får en form av samlingsregering mellan dessa partier S + Allianspartierna om MP hoppar av, då kommer dessa partier skylla på Covis-19 och se ett bra tillfälle förhandla om frågor i riksdagen och fortsätta med invandringen som vanligt, bakom nya ord och lite hårdare på ytan, men med lättnader i reglerna som gör att fler kan få komma vilket är helt och hållet vansinnigt!


2 kommentarer:

 1. Förstår inte varför våra utlandsmyndigheter tillåts att direkt göra reklam och propaganda för invandrig till Sverige?

  Dessutom bör vi kunna anpassa oss till vad vissa andra Europeiska länder ger i ekonomiskt stöd till invandrinegen. Eftersom det tycks vara godkänt. Ingenting säger ju att folk som är här tillfälligt tills deras hemland blir möjligt att återvända till, skall ha samma levnadsstandard som dom som bor här. Många länder i världen (FN-medlemmar) ger inte samma standard till migranterna som till medborgarna.

  SvaraRadera
 2. Det kostar på att vara-välsbäst i vårldssämst-vilket ambitionen tycks vara.... sedan länge.
  Som sagt:Politrukerna mäste avskiljas skattemedlen, som de bevisligen INTE klarar av att hantera..
  Man följer ju inga sk instruktioner/förordningar som EU/FN($kitbyggen fö) gett...
  Inom EU tex gäller väl tre månader sedan ut ur landet om "sysselsättning" saknas, mig veterligen..
  Utom Europ'eer borde rimligtvis inte ha bättre förutsättningar??

  Ska vi bli "$kithålslandet" n:r 1 i världen, lagom till 2030, så behöver politrukerna inte anstränga sig nämnvärt numeta.... kick back & relax!!
  Allt är så illa skött så det är svårt att göra sämre.

  PS Vi kan numer inte lämna slavlägret, om så önskas, pga virus eländet...
  Är det slump??
  Kom ju j. vligt passande annars!!

  Mvh Per

  SvaraRadera