torsdag 18 juni 2020

Gång på gång avslöjas katastrofala misslyckanden som den regeringsodugliga ministären Löfven utför!

Vi har kunnat konstatera den senaste veckan, att Sveriges regering är totalt regeringsoduglig. Hanteringen av Covid-19 är inget annat än en katastrof, där Sverigebilden nu totalt har krackelerat. Att höra både Stefan Löfven och igår Ann Linde säga, att vi inte har gjort något fel, är bara för mycket. Vilken person som helst med sunt förnuft inser, att den väg som Sverige valt är vägen mot ”ättestupan.” Det är bara idioter som röstar på sossarna som inte inser detta.

Igår avslöjade Aftonbladet(av alla) att
Sverige löper stor risk att drabbas med problem med elförsörjningen. AB har fått hemliga originalhandlingar. Foliehatten gissar att ”någon” lämnat över dessa ”heta” handlingar från Svenska Kraftnät, för att denna ”någon” tycker, det har gått alldeles för långt med den förda elförsörjnings politiken. Ansvarslöst är ordet! Foliehattens konspiratoriska sida frågar sig varför AB för första gången på 10 år kommer ut med ett scoop som faktiskt är intressant. Han tror de förbereder folk för ett längre strömavbrott. Snart börjar väl MSBs reklam rulla i SVT. Vi uppmanas att skaffa en cykel med dynamo och trampa, så att vi åtminstone får några "ledlampor" att lysa. Glöm inte att tvätta händerna först!

I handlingar framgår att Svenska kraftnät ”raderat sentlig information om hur allvarligt läget är.” Ledningen hindrar information om riskerna. Det är en mörkläggning, säger en källa…. Foliehatten är 100% säker att regeringen gett order om detta! När AB begät att få ta del av information om det allvarliga läget, har vissa uppgifter helt raderats. Säg något som inte mörkas i vårt land?
Det finns en överhängande risk att nöddrift kan behöva användas enligt det scenario myndigheten arbetar utifrån. Svenska kraftnät har inte vidtagit de åtgärder som myndigheten lovat, bland annat i en skrivelse till Energimarknadsinspektionen för drygt sex månader sedan.
AB: ”I skrivelsen till inspektionen står det att vi har åsidosatt hela Sveriges elberedskap och totalförsvar i flera år. Vi saknar beredskap för att förhindra elkris och vi har inte förmågan att starta Sverige igen på ett snabbt sätt om det skulle slockna...”

Svenska kraftnät har även gjort beräkningar på vad de kallar ”scenario 2” och ”scenario 3”. Vid händelser av dessa riskerar problemen bli betydligt värre.
GD Lotta Medelius-Bredhe har gett tydliga direktiv till de anställda som arbetar med frågorna, inte får föra någon skriftlig kommunikation om detta.

Vem som helst kan inse att när man lägger ner kärnkraft senast Ringhals och inte ersätter det med något som är lika säkert, får man problem med elförsörjningen.  Att som MPs Bolund påstå, att vind och sol skall ersätta nedlagd kärnkraft, visar att Bolund har stora problem med att förstå verkligheten.
Kärnkraften släpper bara ut 3,31 gram CO2/kWh medan vindkraftverken släpper ut 12,21 gram CO2/kWh.
Man stänger kärnkraften och bygger vindkraftverk - för att få ut så mycket CO2 som möjligt.

Välkommen till Nordens Venezuela. Här finns inte ett förbannat krav på en politiker eller tjänsteman, förutom att du skall ha rätt partibok och grön ideologi.
MP är inte så där speciellt begåvade - egentligen. De är rent ut sagt, dumma i huvudet. Detta måste vara det yttersta beviset på uruselt ledaregenskaper De utvecklingsstörda extremisterna i MP sitter dessvärre vid rodret av Sverige och beställer väl bara en vindsnurra eller två på Ebay.

Det krävs nog nog några situationer med manuell frånkoppling av el för att svenskarna ska vakna. Man börja med Stockholm och främst Södermalm. Ett par veckor utan el, utan tv, utan dator(ingen kan betala räkningar), utan uppvärmning, utan möjlighet att laga mat och allt i kyl frys färdigt att kasta i soporna är nog dessvärre det enda som skulle kunna få folk att nyktra till.

Innan vi började avveckla kärnkraften kunde man säga att vi åtminstone hade situationen i våra egna händer, men nu har vi inte ens det längre utan är beroende av att Tyskland och Polen har bättre koll på läget än vad vi har.

Det finns inget quick-fix för det här. De som en gång byggde svensk elförsörjning är sedan länge döda eller i bästa fall, spelar kort på serviceboenden idag. Några nya har inte utbildats. Teknisk förvaltning är inte precis Sveriges bästa gren.

Elförsörjningen är i samma situation som sjukvården, skolorna och infrastruktur, i total katastrof. Vill någon oss illa kan de på ett mycket enkelt sätt slå ut elförsörjningen. De behöver bara förstöra några stora transformatorer och stora delar av vårt land får ingen el, för lång tid framöver. Även åldrande utrustning behöver bytas ut och vi närmar oss "varjedag" att något händer som sätter Sverige i en svår elbrist. Regeringen stänger ner fullt fungerande kärnkraft och ljuger om att vi har överskott på el. Vi har ett överskott, när det blåser för mycket och då exporterar vi detta till bl.a. Norge som stänger ner sin vattenkraft och de kan köpa svensk el för reapris! När det är kallt har vi verkliga problem, när inte vind levererar som Löfven och Bolund anser de gör!

Självklart att den odugliga ministären Löfven vill de mörka en sådan skrivelse om elbrist. Det där med att stänga kärnkraften är det många som inte förstår och inte hur de tänker. Det är ingen utveckling att satsa på vind i Sverige och det har visat sig att tyskarnas satsning på vind och sol är en ekonomisk katastrof. Vattenkraften går effektivisera ca 15%. De styrande i Sverige har känt till i åtminstone i tio år, att våra kraftnät har varit kraftigt underdimensionerade, trots att "alla" blivit påförda stora skatter på elräkningen, så har det inte byggts ut eller rustats för en växande struktur vars behov är i storlek av en mindre stad om ca 120 tusen invånare varje år. Pengarna har istället gått till invandringens kostnader.
Kraftnäten är ett av alla problem framför allt en broms för etablering av nya verksamheter.
Hur blir det till om vi får en mycket kall vinter. om de redan nu under sommartid kan tvingas stänga ner, tror vi kommer få se nedstängning i en större skala under kommande vinter.

Ministären Löfven är Sveriges genom tiderna mest katastrofala regering!

1 kommentar:

  1. "regering"?
    Ansamling av inkompetenta organismer är väl mer lämplig term?

    SvaraRadera