tisdag 9 juni 2020

Broilerpolitikern Jonny Cato och Centerns väg mot en ny migrationspolitik!

Igår debatterade Jimmie Åkesson mot Centerns migrationspolitiske talesman politikerbroliern Jonny Cato.
Cato: ”Centern vill se en mer generös invandring med bland annat fler "humanitära" grunder. ” Cato tog också upp att han kände en invandrande läkare som arbetade med Covid-19 sjuka.

Foliehatten undrar i vilken världen denna Jonny Cato lever i och om Cato har läst rapporten om ”Integration i Sverige”? Där framgår det klart och tydligt att de flesta invandrare och speciellt efter Covid-19 krisen har svårt att försörja sig. Åkesson påpekade också mycket riktigt att Catos exempel att dra fram en person är direkt fel, eftersom över 1 miljon invandrare inte är gångbara på arbetsmarknaden.

Åkesson talar om en sanning för denna brolierpolitiker: ” Vi har inte sagt nej till ett volymmål, men om vi ska ha ett volymmål måste det vara noll, eller nettominus. Situationen i Sverige är så ansträngd att vi kan inte ta emot fler. Det går inte. Tvärtom, fler måste återvända. Det finns inget utrymme för någon asylinvandring över huvud taget till Sverige.

Om några veckor kommer ett besked och förslag om vilken inriktning den parlamentariska migrationsgruppen kommit fram till, i en ny invandringspolitik. Rykten säger att sossarna alltmer börjar närmare sig M och därmed sätta MP på "pottkanten!"

Vem är då denna Jonny Cato? Han klarade av att gå 2 terminer på gymnasiet. Jonny Cato var 20 år gammal när han ställde upp för Centerpartiet i kommunalvalet i Helsingborg 2014. Han fick då följande förtroendeuppdrag:
Familjen Romares Stiftelse Ledamot
HR-utskottet Ersättare
Inga Morgan-Rodericks stiftelse Ledamot
Kommunalråd för majoriteten
Kommunfullmäktige Ledamot
Kommunstyrelsen Ledamot
Krisledningsnämnden Ledamot
Partigruppledare
Styrgruppen för projekt DrottningH Ledamot
Ungdomsrådet Ledamot
Valberedningen Ersättare.

Pappa Lars är också politiker i Helsingborg, även han centerpartist. Det förklarar en hel del. Ser väldigt inavlat ut att far och son var ledamöter i samma styrgrupp. Kollade upp systern, hon representerar V i vård- och omsorgsnämnden där lillebror argumenterar för C.
I HD fanns ett reportage om denna politikerfamilj! När Jonny Cato Hansson (C) och Jenny Björklund Hansson (V) träffas på familjemiddagarna hos pappa Lars Hansson (C) kan diskussionerna bli livliga. "Alla grannar är säkert fullt medvetna om när vi träffas", säger Jonny Cato Hansson.
Två år senare 2016 slutade ordföranden i vård- och omsorgsnämnden och Jonny Cato tog över.  Jonny Cato Hansson får bland annat ansvar för att sätta privatiseringen av fyra vårdboenden. SVT Nyheter Helsingborg rapporterade så sent som i början på mars(2016) om personal som flydde boendena på grund av dålig arbetsmiljö och äldre som blev lidande som konsekvens av det.

Cato: ”Jag tycker att vi har ställt väldigt höga krav och det på ett bra sätt. Nu följer vi upp det på ett bra sätt och ser till att kvalitén upprätthålls.
Socialdemokraterna riktade skarp kritik mot privatiseringen av vårdboendena.

2018 valdes han in i riksdagen. Han tillhör "Stureplanscenter"-falangen så är det väl inte underligt att man sparkat honom uppåt. Vanliga LRF-centerpartister vill nog inte associeras med honom.

Vi kan notera att i oktober i en partiledardebatt i SVT sa Annie Lööf i förbigående, att Sverige inte kan ha en migrationspolitik som avviker från övriga EU-länders.

Dagen efter avgick Johanna Jönsson som migrationspolitisk talesperson och ersattes av Jonny Cato. Johanna Jönsson kan bäst beskrivas som en asylaktivist.
Johanna på FB: ”Efter valet förra året var tanken att jag gradvis skulle lämna över till någon annan. Men sedan kom Januariavtalet med flera punkter om migration och möjligheten att få genomföra många av de politiska förslag som vi kämpat för de här åren. Jag ville så gärna kunna ta det i mål. Den senaste tiden har det dock, på många olika sätt, blivit tydligt att jag behöver byta riktning. ”
Den sista meningen
gav misstanke om, att det kan handla om att C ville ändra invandringspolitiken och att JJ fick sparken! I mångas ögon har hon gjort ungefär lika mycket nytta för svensk migrationspolitik som flygdemonstranten Elin Ersson.
Problemet är att Jönsson redan gjort stor skada eftersom hon lär ha varit en av de som hårdast drev på för att Centern skulle godkänna gymnasielagen för ensamkommande vuxna bebisar. Det kanske är så att Centern inte kommer att ställa sig bakom full amnesti för afghanerna och att det har fått Johanna Jönsson att säga upp sig
(sparkas)!

Bara någon veckor senare pågick migrationspolitiska samtal och Löfven var ute och sa att han (som s-ordförande) förespråkade mindre invandring. Intressant att Löfven redan i slutet av oktober signalerade detta, med tanke på förslaget från migrationsgruppen i slutet av juni.

Att Johanna Jönsson då hoppade av mitt i dessa samtal är inte alls förvånande, utan det ligger en kursomsvängning bakom. MP står ändå rätt ensamma om såväl S som C och L ställer sig bakom linjen att vi inte ska avvika från övriga EU.

C är livrädda, alla partistrateger/-analytiker inom Centern har förstått att de nu står surrade vid rodret fullt girat åt vänster (babord) med gymnasieamnestin. Konsekvensen av det, när många av deras röster idag egentligen sett dem som ett borgerligt parti blir att de förlorar dessa. Andelen nyvunna kvinnliga "empatiska" centerröster kan inte uppväga de många som är besvikna på partiledningens vägval och känner sig lite lurade. De röstade för Alliansen men fick fortsatt vanstyre med S och MP. Foliehatten tror att C kommer att backa så sakta i opinionsmätning efter opinionsmätning framöver. Det har "strategerna" redan börjat märka och marken gungar därför nu under de som varit mest "humanitära" och vänster inom partiet. Men frågan är om de, precis som S, bundit sig för fast vid rodret och en omvändelse under galgen är inte äkta. Det kommer därför sannolikt att vara svårt för C att vinna tillbaka röster med en mindre generös immigrationspolitik (sannolikt fortfarande långt ifrån hård). Men någon måste offras och det kan bli till slut, att det blir Annie Lööf som måste gå. Det är hon som genom alla sina mycket kraftfulla och kategoriska uttalanden målat in sig och Centern i ett hörn.

Jonny Cato verkar vara en Johanna Jönsson på steroider.
Expressen skrev om honom i en artikel: ”C-toppen: Fel att Sverige stängde gränserna.”

Han blev kommunalråd som 20-åring, vill avskaffa kungahuset och ser både ”fördelar och nackdelar” med månggifte. Centerpartiets nya migrationspolitiska talesperson Jonny Cato ingår den kommitté som ska hitta en ny gemensam väg i migrationspolitiken. För mig är det helt självklart att värna asylrätten och då är det också svårt att sätta ett maxantal som vissa partier gjort. Det tycker jag är beklagligt, säger han i en intervju med Expressen.
Vet inte riktigt hur C tänker här men de som tror att de med att tillsätta denna broiler skulle skärpa sig migrationspolitiskt får nog revidera sina förhoppning. Han verkar helt sakna spärrar:
Skulle du säga att ni vill skärpa er migrationspolitik?

Cato: ”Nej, det skulle jag inte säga. Men vi har förändrat sättet vi vill se migrationssystemet på och det handlar just om att ställa om till lagliga vägar på systemnivå.”
Hur många fler kvotflyktingar vill ni att ska Sverige ta emot? Sverige tar emot 5000 om året och regeringen höjde från 2500 till 5000 som är 20% av alla kvotflyktningar som placeras.
Cato: ”Vi vill inte prata volym och siffror. Många andra partier gör det och jag tycker att det är svårt och nästan omöjligt att göra det och samtidigt värna asylrätten.”
Är det önskvärt för er att färre ska söka asyl i Sverige?
Cato: ”I en drömvärld ska ingen människa behöva fly. Men vi står också inför ett faktum där människor behöver fly från krig och förtryck. Och det är klart att människor som gör det också ska behöva få ett säkert skydd. För mig är det helt självklart att värna asylrätten och då är det också svårt att sätta ett maxantal som vissa partier gjort. Det tycker jag är beklagligt.”

Ångrar inte ”gymnasielagen”
Cato: ”Bland de 7 500 som fått tillfälligt uppehållstillstånd riskerar nu en del att få sin ansökan om förlängning avslagen. Trots det menar Jonny Cato att det var rätt att Centerpartiet, vars röster i riksdagen avgjorde frågan, släppte fram lagen.
Vi hade två väldigt svåra alternativ att välja på: det ena att ge upp de här ungdomarnas drömmar direkt och skicka tillbaka dem till en väldigt svår situation i hemlandet. Eller att ge dem en ny chans här. Jag är väldigt stolt över att vi valde att göra det senare.”


Det är därför mycket märkligt att Jonny Cato kan propagera för en mer humanitär invandring. De flesta känner till att Annie Lööf är mammaledig och frågan är vad som kommer att hända när hon kommer tillbaka och att S har slagit in på Ms och SDs linje, om en ny migrationspolitik. Allt det som Lööf uppnådde i JÖKen är mer eller mindre borta.
Ser man denne Jonny Cato på bild i en tidning där migrationspolitiken diskuteras och det slår en (med fasa faktiskt) att Sverige styrs av en hel mängd unga pojkar och flickor. 20-25 åringar utan livserfarenhet och som inte heller kan ha tillbringat så mycken tid i lärosäten.
Jonny Cato ser ut som han nyss lämnat pojkrummet och som han är inte ensam, snarare utgör han ett typfall i riksdagen. Vi styrs av unga människor som har skaffat sig åsikter. Utöver det har de inte skaffat sig just ingenting. Sveriges riksdag består av många politikerbroilers!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar