fredag 19 juni 2020

EU och Sverige lever i sin egna lilla värld när det gäller klimatpolitiken!

Är det inte något väldigt konstigt som pågår i EU och Sverige? Det är absurt. Asien bygger ut kolkraft. Europa ska avveckla kolkraft. Asien har ca 4 miljarder människor. Europa har ca 700 miljoner människor. Asien har nästan 6 gånger fler människor. De grönas strategi i EU och Sverige verkar vara, att låtsas om som Asien inte finns. I alla fall ska man inte prata om det. Det verkar som att många gröna politiker fortfarande tror att EU är centrum. Det är vad vi gör som har den stora effekten på de globala utsläppen. Det spelar ingen större roll vad vi gör längre. Om vi ska minska CO2-utsläppen, så får vi snällt finna oss i, att vi måste övertyga Asien om att de ska minska sin kolanvändning. Det är de som är centrum – inte vi. Dessutom har FN via IPCC gett Asien frikort med utsläppen fram till 2030.

Går vi före? Eller är vi korkade? Ibland känns det som det senare.
Asien bygger ut kolkraft i rasande tempo. Det gäller Kina, Indien, Japan, Pakistan, Indonesien och säkert fler. När The Guardian skriver att vi har sex månader på oss, att rädda Jorden, så visar de en bild på ett tyskt kolkraftverk. Det vore bättre om de visade bild på de hundra kolkraftverk som är under uppbyggnad i Asien.
För
många är det obegripligt, att klimat vänster MSM skriver om att CO2-utsläpp leder till klimatkatastrof. De åtgärder vi håller på med i EU och är totalt meningslösa i förhållande till vad som pågår i Asien.

Man kan ju ständigt undra, vilken klimatkris? Men det intressanta med specifikationen, är att kärnkraften oundvikligen kommer i fokus.

Asien tror inte den skapade klimatkatastrofen, så måste de tycka att det är riktigt underhållande att titta på när EU och Sverige avvecklar sina energisystem. Kina har köpt upp mängder av vindkraft i Sverige, för att komma åt de generösa bidragen som de sedan för ut skattefritt.

Det är ungefär som att några går och tänder på en skog och några släcker. När man frågar de som släcker om de inte borde prata med de som tänder, så är svaret att ”vi måste göra vårt bidrag. Vi ska inte prata med andra utan vi ska fokusera på det vi kan göra – släcka bränder”

Koldioxidjakt är något som i första hand bedrivs av EU och Sverige som med tilltagande hastighet gräver sin egen ekonomiska framtidsgrav allt djupare medan en stor del av resten av världen står bredvid och tittar på och ler medlidsamt medan de i ökande takt bränner kol i kraftverk med högeffektiv rening av rökgaspartiklar. Billig energi för att bygga välstånd för folket är deras prio 1 och intresset för grön energi är enbart ”kosmetiskt” för att utåt bygga en vacker fasad. Sverige tar inom EU självpåtaget ledartröjan i en naiv förhoppning att andra skall följa efter. Vi svarar för ca 1 promille av världens CO2-utsläpp och har en sänka i skogstillväxten som gör att vi redan nu är på ”netto-noll” utsläpp. Kina svara för 28%. Tillsammans med andra länder utan åtaganden om begränsningar av utsläppen svara de för 52% (Global Carbon Atlas). Vad är det för land vi lever i och vilka politiker har vi valt? De verkar att aldrig ha varit i kontakt med verkligheten i omvärlden.

Problemet är att Asien inte tror på den ”eniga vetenskapen” i väst. Det kan vara så att de inte är speciellt imponerade av vår ”vetenskap”. De kanske tar mer intryck av vad vetenskapen i Asien säger. I så motto är vi lika – ingen lyssnar på den andra.
Om Foliehatten förstått saken rätt, så är ambitionen 1600 nya stora kolkraftverk ( 1000 MW) i Asien inom en 15-20 års period. Dessa är antingen under konstruktion, beslutade att byggas eller finns konkret planerade.

Kina har ändrat sin politik angående ”förnybara” energikällor vind och sol, eftersom de inte är konkurrenskraftiga och pålitliga i sina leveranser. De kommer bara bygga energislag, om det är ekonomiskt konkurrenskraftigt och kol är det och Indien satsar lika stort.  Detta är en jätteomsvängning. Effekten är att Kina inte bygger något ”förnybart” idag. Foliehatten tycker det är helt sjukt att SVT och MSM inte gör några reportage om Asiens energipolitik. Istället hjärntvättar de folk varje dag om klimatet. Svenska folket förstår inte vad som pågår i Asien!

BP gör varje år en stor sammanställning av energiproduktion, reserver och konsumtion. Om man tittar på grafen över kolkonsumtionen och vilken region som helt dominerar så får man lite perspektiv på vilka åtgärder EU och Sverige håller på med och vilken enorm liten betydelse det har.

Det tråkiga med svenska MSM och SVT är att de är så dåliga/ointresserade av geopolitiska realiteter och sällan berättar om dem. Enligt den senaste BP-rapporten så är USA och Europa relativt starka på kol. Kina är svagt. Indien stark. USA och hela den amerikanska kontinenten stark. Ryssland är starkt.

Å andra sidan har Kina stora fördelar med sina kopplingar till Afrika och egna naturresurser en klar fördel med rara metaller som behövs för bl.a. batterier. Kina har redan utövat utpressning mot Japan för dessa. Snart är det USAs tur att hamna i ett läge där de pressas av den kinesiska diktaturen att gå med på deras avtal.
Frågan är nu hur mycket priset på en elbil kommer att gå upp, när Kina bestämt sig för att sätta priset på metallerna. Kinas politik kan bli dödsstöten för all elteknik som kräver dessa metaller. Foliehatten undrar hur det kommer att påverka batterifabriken som är under utbyggnad i Sverige? Det måste sända kalla kårar längs ryggraden!

Kärnkraft är bra därför att de är lokala och varje land kan själva bygga upp en autonomi så att de inte hamnar i ett utpressningsläge pga energiförsörjningen, men gäller inte för regimen i Sverige. Där tror man att vind och sol skall ersätta kärnkraften!

GLAD MIDSOMMAR!
Foliehatten kommer att sitta i växthuset och äta det traditionella. Det skall smaka gott med egenodlad potatis, dill, rädisor och jordgubbar.
Han kommer också titta på sina tomatplantor där en körsbärstomat på en kvist har 42 tomater! Hemligheten är nässelvatten!

1 kommentar: