torsdag 4 juni 2020

Covid-19 torsdag 4 juni!

+20 döda, +22 IVA, +1080 nya fall, 4598 döda.
Norge +0 döda, +23 nya fall.
Finland +1 döda, +0 nya fall.
Danmark +2 döda, +40  nya fall.

Sverige har idag runt 30 - 40 gånger mer +fall än Danmark, Norge trots att vi testar mycket mindre än dom! Norge ca 250 döda. Sverige ca 4500 döda. Varav majoritet på äldreboenden. Siffror som ä svårt att bortförklara för Tegnell och Löfven!
Medelvärde 7 senaste dagarna av antal rapporterade dödsfall är över 40 om dagen.
Tegnell sa något om ytterligare 70 dödsfall i någon slags samkörning med dödsregistret som inte är inrapporterade. Kan bli en hög siffra imorgon!

Staten ska ersätta regionerna för antikroppstester för personer som misstänks vara sjuka i covid-19. Resterande delar av befolkningen ska även erbjudas antikroppstester, men mot en patientavgift.
Beskedet innebär att staten tydliggörs sitt ekonomiska ansvar, säger Lena Hallengren. Makabert/
skrämmande att Hallengren och FHM fortsätter stå på presskonferenser och vidhålla att vår strategi fungerar bra. Tänk att denna regering till slut kom med något bra, men minst 6 veckor för sent! Skulle inte förvåna Foliehatten(uppgift i dansk media) om det varit omvärlden som ställt krav på Sverige att börja med masstestning och smittspårning, annars är vi inte välkomna att besöka deras länder! Sverige hade inget val till sist. Om man häver reserestriktionerna i samma veva som masstestning startar. så skjuter man ju sin egen strategi i sank, det är något ruttet med det här landet.

Skåne idag Torsdag 4/6
• Totalt antal konstaterade fall i Skåne: 1890
(+39)
• Totalt antal provtagna i Skåne: 18 256 (+545)
• Antal covid-patienter som vårdas på sjukhus i Skåne idag: 87 (+4), varav i intensivvård 15
(-1)
• Totalt antal covid-positiva som avlidit: 209
(+3)

Den 9 mars publicerades i Läkartidningen ett debattinlägg:
UK har börjat skärpa sina regler, så sa Olsen att vi också borde göra det.
”Strategin bör ändras och Folkhälsomyndigheten ta situationen på lika stort allvar som i Storbritannien. Det skriver flera professorer och läkare på Läkartidningens debattsida.”
UK har ungefär lika många fall som i Sverige och har redan vidtagit åtgärder som exempelvis förhindrande av stora folksamlingar, uppmanat till minskat resande samt stängt ner skolor. Fler förseningar och chansningar kan få ödesdigra effekter på folkhälsan i Sverige.”

Från ett Facebook inlägg: ”Än en gång och med en druckens envishet: Det är Stefan Löfven och hans regering som är huvudansvariga för det svenska corona-fiaskot. De har försökt delegera allt ansvar till Tegnell och undlåter sedan att säkerställa att ens hans beskedliga rekommendationer efterlevs. Stefan Löfven har ju hyllat svenskarnas förmåga till frihet under ansvar och därför menat att vi klarar oss utan de lockdown-åtgärder som andra länder infört - well, det verkar som om han gravt underskattat den svenska vänsterns behov av att ta alla chanser att demonstrera mot Donald Trump. Hur ska man nu motivera barnfamiljer att inte åka till Liseberg när sådant här får förekomma?”

Ett annat inlägg på Facebook: ”Om inget annat visade ju gårdagens massdemonstration på Sergels Torg med all önskvärd tydlighet att Anders Tegnell inte kan ges huvudansvaret för Sveriges katastrofala corona-facit.
Jag har varit kritisk mot mycket Tegnell företagit sig och inte minst hur han kommunicerat sitt budskap. Men på en punkt har ju varit tydlig: Inga folksamlingar på över 50 personer är tillåtna.
Vad nu än hans strategi är så lade ju gårdagens demonstration ett veritabelt krokben för honom eftersom den gick stick i stäv med hans uttryckliga rekommendation. Och Tegnell har ju varken mandat eller möjlighet att ta på sig en polisuniform och personligen gå in och upplösa folkmassorna.
Det måste såklart polisen göra och det är regeringens sak att se till att de har befogenhet och klara instruktioner att göra det.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar