fredag 29 maj 2020

Covid-19 fredag 28 maj!

+84 döda, +16 IVA, +749 nya fall (som är den högsta siffran på antal nya fall sedan 30 april.) , 4350 döda.

Danmark +3 döda +32 fall
Finland +0 döda +33 fall

Norge +0 döda +4 fall

"Läget är stabilt." "Vi börjar se att våra åtgärder har effekt."
Anders Tegnell, citat 2020-04-valfri dag och 2020-05-valfri dag.

84 nya döda och Tegnell pratar om att det går ner ”en positiv utveckling” Den nedåtgående 7-dagars trenden ser helt klart ut att vara bruten. Nästa vecka blir det uppåt igen tyvärr. Vi är nu mycket nära 5:e plats i världen som högst dödstal/capita.  Utvecklingen i Sverige går helt fel nu.

Hade alla dödligt sjuka i covid-19 från äldreboenden kommit in till sjukhusen, så skulle IVA kollapsat för länge se
dan. Svensk sjukvård och ”idioterna” som håller presskonferens just nu, har klarat sig tack vare dom flesta dödsfallen skett utanför sjukvården.

Danmark och Norge har gjort upp om resor mellan länderna från den 15 juni, säger Norges statsminister Erna Solberg. Samtal med Sverige ska fortsätta.
Danmark öppnar för turism från Norge, Island och Tyskland den 15:e juni. Svenskar fortsatt portade.
Anledning: Sverige klarar inte av att minska smittspridningen!

Förtroendet för regeringen störtdyker! Marionetterna har börjat vakna. Synd att syndare alltid ska vakna när det är försent bara. Smittan har ju redan fått för djupt fäste i Sverige, dödstalen är förfärliga, ekonomin dålig och vårt rykte är redan skadat internationellt. Men nu har folket vaknat iallafall, alltid något.

Stefan Löfven: "Vår strategi är baserad på vetenskap!" Mycket intressant! Det finns inte några vetenskapliga rön angående Covid-19 ! Ett uttalande som är en ren lögn, alternativt att han faktiskt lider av ett förståndshandikapp!

Om
sommarskola/högskola/univ öppnar 15 juni är det ett ypperligt tillfälle för statsministern att sätta sig i skolbänken. Lära sig räkna procent och lite annat matnyttigt han inte verkar förstå. Mellanstadie matten kanske behövs bättras på lite.

Tror det vi ser nu med skolöppning i Sverige är just signalpolitik. Det tillsammans med öppnades av allsvenskan, vill regeringen få oss att känna, att vi går mot bättre tider nu. Det finns nog en rädsla att när grannländer vecka efter vecka öppna upp allt mer med en nästan obetydlig smittspridning, känns det som vi står still på alla fronter. Regeringen är rädd att opinionssiffrorna skall röra sig neråt ännu mer. Man vill att folk skall känna att det händer något. Rent trams egentligen. Slappna av. Bli smittad.
Från SVT nyheter:
"De smittade blir allt yngre Gymnasieskolan öppnar till hösten."

Man får ont i hjärnan av att lyssna på våra politiker och myndigheter. Dom pratar som helt verklighetsfrånvända och oinformerade muppar. Ingenting går att utvärdera, ingenting går att säga, ingenting gör någon skillnad, ingenting betyder någonting längre känns det som.

Ganska intressant artikel i dagens AB. Region Skåne tillämpar den svenska strategin, men har Danmarks dödstal. Man kan undra vad det beror på? Skåne hade väl sportlov 1 vecka innan Sthlm o GBG?Var det precis den veckan i slutet som det brakade loss i Alperna, Iran o s v eller har Skåne varit bättre på att skydda äldre? Foliehatten tror helt enkelt Region Skåne har varit bättre, i slutänden kan det vara så enkelt som att enskilda politiker och tjänstemän varit skickligare (En moderat som är bror till han som samarbetar med SD i Staffanstorp?). Skåne har nu upphandlat skyddsutrustning till alla Sveriges landsting.

4350+ döda och tvätta händerna, för det hjälper. Kan inte någon "jävla" journalist ställa sig upp och ställa en fråga, om att många undrar hur många döda är tillräckligt, för att påvisa att svensk strategi inte fungerar. Men nu är det försent. Viruset går inte att hålla nere, provtagningar sker inte för att svaret är icke smickrande och att detta skulle kunna gå att dra otäcka slutsatser med.

Det är helt otroligt vad alla håller sig inom sina roller. Det är en akt i gamla kommunism-Sverige, det är helt sjukt att beskåda. 84 döda, kurvorna stegrar och det finns fortfarande inga bevis, att munskydd skyddar, men tvätta händerna!

Dags att man går med högafflar och facklor till Rosenbad snart. Foliehatten börjar tro att vi lever i någon slags Monty Python-satir eller avsnitt av The Twilight Zone. Han börjar på allvar misstänka att FHM bara är ett konstprojekt på Konstfack. Det är ungefär så stort förtroende han har för den myndigheten.

2 kommentarer:

 1. Hur vi än gör så spelar vi globalisterna/ kommunister i händerna ,, dom vill naturligtvis att det ska komma ut hur förstört allt i sverige är ,,, o sverige är förstört ,,, detta är SÖNDRING ,, sen kommer REAKTION , o där är vi nu när fårskallarna börjar äntligen vakna ,,,, därefter kommer LÖSNINGEN som är en stat man inte vill vara i ,, vad för slags regim kommer att ta över sverige?

  Jag kan tänka mej nåt med sd inblandat ,,, med tanke på att dom helt har vänt i frågor som berör globalisterna ,,, till globalisternas fördel ,,,, detta är skrämmande ,,

  Vårt hopp står till trump ,,, men var trump är ? Svårt att säga , är han i maskopi med kina som jag tror kommer att ta över nwo ihop med dom vanliga aktörerna ,,, bankirerna ,,

  Att rösta på nåt svenskt parti för att få ordning på det här lönar sej inte ,,,, afs är ett alternativ men vad har dom att sätta imot när bankirerna ryter ifrån ,,,

  Om ett parti ska vara en trovärdig motståndare till det korrupta politikerna så måste dom ta upp frågan om penga systemet ,, det är detta som styr politiken ,, har inte hört åkesson prata om detta nån gång ,,, har ni ?

  SvaraRadera
 2. Tack för klarspråk, som lyser med sin frånvaro i SvT och SR.
  Angående sjuka på äldreboenden: du har rätt i att ett antal av dessa borde överförts till sjukhus och intensivvård (i den mån de bedöms av läkare att kunna klara ansträngningen), men ännu värre är att ett flertal av dem hade kunnat behandlas med t.ex. syrgas på äldreboendet. Kan rekommendera senaste intervjun med Lars Bern på SwebbTv.

  SvaraRadera