måndag 11 maj 2020

Vad menar Carl Bildt egentligen med kritiken mot Anders Tegnell?

Carl Bildt uttalar sig i Aftonbladet om Anders Tegnell och först efter en fråga, om han menar att Tegnell borde beläggas med någon form av munkavle – är svaret ja.
Carl Bildt: ”Sätt munkavle på Anders Tegnell.” 
Carl Bildt: ”Nej, det är inte konstigt, och ja, det hade jag gjort. Det här är inte en kris där man ska sätta sig på några höga hästar.”

Foliehatten har läst igenom Carl Bildts(CB) uttalande flera gånger och kommit fram till, att det CB ”hakar upp sig på, är Tegnells uttalande: ”Det understryker det vi har sagt hela tiden, att det gäller att ha en hållbar strategi. Och mycket av det vi har sett är inte hållbart. Man kan inte stänga inne folk hur länge som helst, eller hålla skolor stängda.”
Kan det handla om att CB befarar att uttalandet skall kunna tolkas som kritik av andra länder och det menar CB att Tegnell inte får ägna sig åt.  Foliehatten gillar inte Tegnell och han inser att Tegnell inte har kritiserat andra länder annat än indirekt, genom att han förklara Sveriges strategi, vilket han verkligen har blivit tvungen att göra gång på gång eftersom andra länder har reagerat på strategin i Sverige. Foliehatten tycker att han har rätt att få försvara och förklara det han tror på och än så länge har aldrig hört honom självmant attackera andra länder för att han anser att de gör fel. Att säga att "mycket av det vi har sett är inte hållbart" är inte detsamma som att peka ut något land - Sverige har däremot blivit utpekat och kritiserat av andra länder som om vi gör fel och Foliehatten håller med i denna kritik. Det höga dödstalen för Sverige jämfört med våra Nordiska grannar, kan inte bortförklaras, med annat än att Sverige valt fel väg och att skyddsåtgärderna på äldreboenden, varit under alla kritik = skandal!

Man kan fråga sig om det verkligen är FHMs roll som myndighet att försvara Sverige i internationell media. Det finns inte i deras styrningsdokument. Man har sett den "exotiska svenska statsepidemiolog" bli intervjuad av ett handfull profiler både nationellt och internationellt, i en rad mer eller mindre lämpliga program. I synnerhet är hans deltagande i talkshows ( Skavlan och Trevor Noah) som man kan skarpt ifrågasätta. Han borde fokusera mer på att följa vad experterna kommer fram till, än att rapa upp samma intetsägande mantra i hundra olika program världen över. Dessa talkshows är enligt Foliehatten de konstigaste typen av program att delta i, om man nu måste delta någonstans, då de inte är nyhetsförmedlare, utan dålig underhållning eller i bästa fall, opinionsbildare.
 
Vi kan konstatera att Tegnell helt klart har för fria tyglar och att han accepterar en del konstiga möjligheter, att synas på ett sätt som för många framstår som olämpligt, alternativt har han för lite att göra och borde prioritera om. Säkert är det i alla fall, att han nog aldrig haft det lika kul som han har nu. Har Anders Tegnell blivit en narcissistisk ”mediehora” eller är det så här propaganda skapas i den tid vi lever i?

Vi kan notera att Carl Bildt ofta uttalar sig om det mesta, precis som sin moderata fd statsminister ”Stridshingsten” är deras uttalanden mycket märkliga. Foliehatten är bara konfunderat över, att media ger plats till dessa köpta(banker) pappskallar. Bägge företräder (som vanligt) enbart globala intressen. Är det inte märkligt vilken personlighetsförvandling dessa f.d. moderata partiledare har gjort, när dom inte sitter vid köttgrytorna längre? Blir dom sinnessvaga och inte kan tänka längre än näsan räcker?

Det räcker att läsa Bildts uttalande om EU-flaggan för att förstå, att Bildt har problem. CB: ”Jag har retat mig på att man på presskonferenserna har tagit bort EU-flaggan. Jag ser att när man ska ha en videokonferens med andra EU-ledare då tar man in EU-flaggan och sedan tar man ut den igen. Sådant där noteras!”

Bildt är en fåntratt som är den absolut sista som ska uttala sig om, att någon sitter på höga hästar. Det är precis vad CB har ägnat sig åt, de senaste 30 åren!  Att han dessutom blir ledsen i ögat över EU-flaggan och att Sverige inte betalar ännu mer pengar till spektaklet EU som
i denna kristid visat sig inte fungera särskilt bra.
Bildt har knappast någon aning om vad han uttalar sig om.

Dessutom har
Foliehatten svårt för en person som trots alla förutsättningar endast blev malaj i det militära(han gjorde värnplikt som handräckningsvärnpliktig personalassistent vid Försvarsstaben). Han och Göran Persson har en del gemensamt.
Undrar om CB känner till vad amerikanarna tycker om honom?
Small dog with a big dog attitude!
Den amerikanska ambassadören om den svenska utrikesministern.
"Carl Bildt har bristande politisk förmåga och hans kostym är för stor jämfört med hans makt.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar