tisdag 26 maj 2020

Covid-19 tisdagen 26 maj!

+96 döda, +30 IVA, +597 nya fall, 4141 döda i Sverige.
100 fler på IVA jämfört med igår. Källa presskonferensen kl 14:00 idag
+0 döda Danmark, Finland och Norge.
+4 döda Tyskland.

Noterar följande idag på pressträffen. Allt positivt och kurvorna går ner. Men idag berättade man ej hur många som har dött, mer än över 4100 och sedan drog Karin förbi det snabbt. Nu är det mörkning. Sverige kör nytt spår. Berätta dåliga nyheter på positivt sätt.
 
7 dagars glidande medelvärde är det som gäller för oss som är utbildade. Det ser inte bra ut, alla skandinaviska länder och Tyskland klarar att hålla detta stången. Svenskarna dumdristighet och bristande ”hygien” gör att smittan bitit sig fast.

Det fortsätter på en hög nivå.
Om man räknar med en eftersläpning, så är situationen skrämmande i dagsläget, när vi nu snart går in juni. Hur skall sjukhusens personal kunna få semester, med så många svårt sjuka?

Oavsett eftersläpningar så är det en väldigt oroande situation som Sverige står framför. Att testning av grupp 3 - yrkesfolk i samhällsviktiga funktioner - inte har kommit igång än, borde vara ett skämt -
men det är det inte.

När flockimmunitet gick till "skogs", hoppas nu de ansvariga på, att andra länder ska få en andra våg, så att våra siffror ser bättre ut! Ingen vet inte ens om det blir en "andra våg", fokusera på den vägen vi är inne i nu. Är Sverige ett dödligt skämt som styrs av total inkompetenta personer.

Det var nog med tanke på SARS som Tegnell gjorde sin analys av att Covid-19 aldrig skulle drabba Europa eller Sverige. Dock visade sig saker att ta en helt annan riktning.
 
Regeringen och regionerna har kastat bollen om ”tester” mellan varandra i flera veckor. Foliehatten tycker faktiskt att det är helt obegripligt varför Sverige inte kan öka testningstakten, när det inte är något problem för Danmark. Danmark har varit snabba på många saker - de ordnade barnpassning till de yngsta från torsdag till måndag, när de meddelade att skolorna skulle stängas. Det tog danskarna fyra dagar, varav två var helgdagar.
De har redan implementerat ersättning till de i riskgrupperna, samt deras anhöriga inom samma hushåll, vilka inte kan gå till sitt arbete. De har testat alla. Nu har de inte lika stor befolkning men det borde i sammanhanget vara intressant ”hur” de genomförde detta? 5,5 miljoner danskar!

Samtliga positiva Covid-19 fall i finländska Österbotten den senaste månaden har blivit smittade i Sverige, konstaterar infektionsöverläkare Juha Salonen på Vasa centralsjukhus i en artikel i finska Yle.
Juha: ”Sverige börjar vara ett av de svårast drabbade länderna i Europa just nu.” Även regionens senaste fall som upptäcktes i slutet av förra veckan har efter smittspårning konstaterats blivit smittad under en resa till Sverige. Den personen var Österbottens första konstaterade fall på elva dagar.

Abu Omar var under många år en av de mest centrala personerna i den svenska jihadistmiljön och (ö)välkänd av underrättelsetjänster i flera länder. I helgen avled ”Abu Omar” på Huddinge sjukhus efter sviterna av coronaviruset.
Under ett par decennier var Abu Omar, som egentligen hette något annat, en centralfigur i den svenska jihadistmiljön, med kontakter rakt in i internationella terrororganisationer. Men trots en mängd starka indikationer på inblandning i olika händelser fälldes han aldrig för något terrorrelaterat brott. Bland annat fanns han med i polisutredningen om terrorplanerna mot Jyllandsposten 2010, då fyra personer från Sverige dömdes till tolv års fängelse vardera. I helgen fördes han till Huddinge sjukhus efter att hans tillstånd försämrats, uppger flera källor till Doku. Han hade då varit sjuk i covid-19 en tid. Han avled sedan på sjukhuset.
Han fick leva och verka i Sverige utan problem!

Stefan Löfven kommer aldrig erkänna den strategi Sverige har valt. Strategiändringen kommer att ske ”under bordet.”
Det är mycket bedrövligt att yngre personer inte bryr sig ett ”skit” om att äldre personer dör. Motivationen är att de lever på övertid i alla fall. Det enda de bryr sig om, att Sverige ska vara det enda land i hela världen som går emot strömmen och låter samhället vara öppet och att man litar på lyhörda medborgare.
”Lyhörda medborgare” i helvete heller. Det är fullpackat med folk överallt. Det tar halvtimme att hitta en ledig parkeringsplats i Stockholm nära ett köpcentrum.

Eftersom Sverige är långt ifrån att få bukt med spridningen, kommer nog den totala nedstängningen, när skollov och semestrar börjar. Svenne måste förlika sig med det först. Att det inte blir något besök i sommarstugan eller på campingen i år.  Det är Sveriges enda chans att få bukt med spridningen – se på vara nordiska grannar!

När kommer fega ryggradslösa svensken att reagera mot vansinniga strategin? Löfven litar blint på Tegnell. Det är det som är problemet och när regeringen sa att man skulle testa 100.000 per dag, så glömde man spänna ögonen på myndigheterna. Om Löfven inte tycker att Tegnell duger, så är det bara att byta ut honom.
Löfven är ytterst ansvarig!


2 kommentarer:

 1. Sverige befinner sig sen 20 år i prepsykotiskt tillstånd. Detta är troligen på grund av propagandan Stor förvirring råder nämligen när kartan inte stämmer med verkligheten. Och är du Politiskt korrekt är du övertygad att kartan stämmer fast det finns en gnagande känsla att nått inte stämmer och det underlättar inte att de "högerextrema" som hävdar att verkligheten finns.
  Sverige måste genomgå paradigmskifte snarast och se verkligheten utan skyddslappar.

  SvaraRadera
 2. Försöker man inte att ta bort de med genuin kunskap-de äldre???
  Det blir bara "globalisterna" med underhugggare, som ska lära kidzen hur världen funkar...
  Hur bra kan det bli??
  $kolan av idag är??
  Hur många kön finns enligt svenkskola???
  Inte ens det fick de rätt i.
  Det gäller att skapa fler fraktioner att slå split emellan enligt-Divide & conquer-devisen.

  Mvh Per

  SvaraRadera