fredag 15 maj 2020

Covid- 19 fredag den 15 maj!

+ 117 döda, + 27 IVA, + 625 nya fall, 3659 döda.
Socialstyrelsen säger att antal fall på IVA minskar och att det har pågått ett tag nu. Frågan är om de beror på att färre behöver vård eller om färre släpps in för vård. Kanske kan vi räkna ut, att Tegnell och SoS låter människor dö, före att de läggs in på IVA, för hålla ner kurvorna. Går inte att tolka det annorlunda, eftersom fokus på varje pressträff handlar om hur bra det är att IVA går ner, men man nämner inte att 117 nya döda rapporteras. Klart att andelen på IVA minskar hela tiden när man låter gamlingarna dö som flugor utan att ens få IVA-platser. Helt enligt sossarnas och FHMs strategi. Det handlar inte enbart om IVA och respiratorvård utan att få sjukhusvård överhuvudtaget. Det finns väldigt mycket vård mellan palliativ vård med morfin och att läggas i respirator. T.o.m det nekas vissa. Vår grannländer rapporterar 1-3 dödsfall och vi pratar om IVA.

Blekinge låg för några dagar sedan på noll nya rapporterade fall under några dagar. Sedan några dagar har det stuckit iväg med 9 nya rapporterade smittade, varav en har avlidit.
Här är förklaringen
enligt Region Blekinge:
Sedan en vecka tillbaka står det klart att det finns en smittspridning bland personal på en kirurgavdelning på Blekingesjukhuset.
Smittskyddsläkare Bengt Wittesjö: ”All personal som finns på avdelningen håller på att bli provtagen, för att vi ska se hur utbredd smittspridningen är på avdelningen.”
Två patienter har smittats på avdelning, meddelar region Blekinge. En av dem är en kvinna i 70-årsåldern som nu har dött.
Bengt Wittesjö: ”Vid smittspårningen har det dock framkommit att denna person sannolikt smittats i samband med vård på den berörda avdelningen. ” Hittills har sju anställda på avdelningen konstaterats ha Covid-19. 16 personer är hemma från jobbet med symtom.

Stefan Löfven står i BBC News och försvarar Sveriges linje. Det ligger inte alls till på det viset som utländsk press beskriver det. 117 nya döda idag och topp 6 i världen!

 
Vad övriga 500 person på Folkhälsomyndigheten än har gjort galet, så har allmänheten lyssnat på Anders Tegnells ord. Det var Anders Tegnell som gav skidturister rådet att gärna åka till Italien. Det var Anders Tegnell som avfärdade presymptomatisk smittspridning. Anders Tegnell har ansvar för att han har vilselett folket. Givetvis borde FHM ha haft en beredskap för en epidemi. Det är löjligt att dom ska börja lära sig medan epidemin pågår. FHMs personal borde ha skaffat sig kunskap, långt innan epidemin uppstod.

Tänk en pilot som meddelar passagerarna att det är problem med planet. "Vi lär oss mycket nu när vi försöker landa med två motorer utslagna." När man tittar in i cockpit, så ser man piloten läsa boken "Introduktion till luftfart"; i punktskrift. Ungefär så bra har Anders Tegnell hanterat Covid-19.

 
Givetvis kommer det bli en backlash för Sverige när andra länder kommer att hata Sverige för att inte gjort mer åtgärder.Slovenien välkomnar nu svenskar till landet utan karantän. Enda restriktionen är att du inte får vara sjuk vid ankomst. De lär ta en del turister från Grekland. Slovenien vill bli svensk favorit istället för Danmark.

I Spanien har folk spottat på folk som gått ut under karantänen, i Sverige har folk spottat på folk som haft mask på sig. Att inte ens stänga ner restauran
ger är som ett stort "Fuck you" till resten av omvärlden som folk kommer att komma ihåg när de öppnar gränserna igen. Sverige kommer behandlas därefter och att vi kommer få stora problem tacka vara en slapp regering och en Tegnell vid rodret.
Varför får det samlas flera flera tusen på IKEA och i andra affärer eller i kollektivtrafiken samtidigt som Tengell förbjudit 22 spelare att vistas på en gräsmatta och spela fotboll?

Sveriges strategi är ett komplett misslyckande och det har varit uppenbart länge. Den senfärdigt usla strategin och beredskap leder till att vi kommer få en betydligt mer utdragen och långsam process, än de länder som agerade snabbt och tog i kraftfullt från början. Antalet fall och döda kanske inte ökar, men det minskar inte heller som i de flesta andra länder och vi har lika många döda på ett par tre dagar som Norge har haft under hela pandemin. Sverige ligger sexa i antal döda per capita (om man räknar bort ett par irrelevanta mikrostater). Uruselt.

Anledningen till att vår s.k."strategi" var att värna om ekonomin. Nu ser ju även detta ut att misslyckas, då EU spår sämre ekonomisk utveckling i Sverige jämfört med våra grannländer och att dessa grannländer dessutom kommer hålla sina gränser stängda extra länge mot Sverige, gör inte heller saken bättre ur ekonomisk synvinkel.
 
Katastrofalt beslut tidigare idag, om att inte ge elitfotbollen OK som påverkar många människor, stora TV avtal och otroligt mycket pengar. Man stoppar även spel utan publik och träningsmatcher. Det finns inga rimliga skäl att stoppa elitfotbollen. Elitfotbollen kommer naturligtvis att få klartecken i början på Juni. Nu kommer det befogad kritik emot dagens huvudlösa beslut. De försenar starten i över två veckor som är en totalt meningslös åtgärd. Om man nu förespråkar hårdare restriktioner från FHM och sedan kritiserar att fotbollen inte får starta, så har man ett problem med konsekvent logik. Det sätter ljus på den tafatthet och inkompetens som börjar skina igenom allt mer hos FHM.4 kommentarer:

 1. Hatten, du är COOL men tror du numer ohejdat MSM???
  Kredtmättnaden i det sk ekonomiska systemet är???
  Vad sa Einstein(stenbyggare)?
  Det smartaste människan gjort???
  Compound intrest.
  Den reela ekonomin kan INTE bära den finansiella...
  Vad händer??
  Vad är krediter??
  Du skrev en grym grej om pensioner 2018-06-11, om jag inte missminner mig...
  Nu??

  Mvh Per

  SvaraRadera
 2. Har fortfarande inte dött fler än 2018, trots att vi nu är fler i landet. Så att detta är ett totalt scam borde vara uppenbart även för dig nu.
  Att man sen nekar folk vård är nåt helt annat. Det är ju bara en av konsekvenserna av att man hittat på att det finns ett jättefarligt virus just i år (=influensan).
  Det är ju förmodligen dessutom enda orsaken till att man ens kommit i närheten av siffrorna för 2018.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog inte fel...
   Unkown/not so unknown

   Sno inte mitt ID...
   Hahaha!

   Mvh Per

   Radera
 3. FMH har redovisat influensa 2017/18. Sluta sedan yra om fler döda!
  https://www.icuregswe.org/globalassets/dokument/influensarapport_2017-2018_sasongssammanfattning_

  SvaraRadera