lördag 9 maj 2020

Kommer regeringen införa en demokratiskatt för att rädda media?

Fler visste/anade att det skulle komma en fet nota till skattebetalarna genom MP. För SAP var det säkrast att skicka fram Kulturministern ”fågelboet Lind” och inte finansminister Andersson, att betala Bonniers och Schibsteds nota. Fågelboet säger rent ut, att efterfrågan på medier är större än någonsin, enligt den av medierna masskopierade artikeln från TT. 
 
Makthavarna är totalt beroende av mediernas propaganda för att kunna hålla sig kvar vid makten. Dessa ständiga kassatillskott i samband med den skeva prioriteringen bevisar, att makten och medierna i Sverige i total symbios med varandra. Om den ena faller, faller även den andre. De har bägge hamnat i en ömsesidig beroendesituation, där de ständigt måste hålla den andre under armarna, för att själva inte kollapsa. Regeringen och media i Sverige är i slutändan samma sak och det är direkt felaktigt att påstå, att de inte är beroende av varandra. Medierna är makthavarna och makthavarna är medierna. Om regimtrogen media skulle gå omkull vore det däremot en katastrof utan dess like. Det skulle försvaga makthavarnas grepp över folks åsikter, vilket skulle kunna leda till att de i slutändan blev missbelåtna och röstade på andra partier än de globalistiskt godkända partierna.

Bonniers en stenrik klansläkt i Stockholm med glasklar agenda och den andre ägaren finansiärer i New York, med ungefär samma agenda på svenska folket, men från annat håll. Fick inte Bonnier nyss tio miljarder för TV4, räcker inte det att täcka upp förlusterna i reklamintäkter i kristiden för Bonniers "oberoende och sakliga" granskning av politik och politiker? Eftersom det var Telia som köpte TV4, föll en del av denna affär också till viss del på skattebetalarna att inteckna, utan att ha något att säga till om i affären.
Bidraget till Schibsted är svårare att smälta. Svenska skattepengar som skall gå till storfinansen och riskkapitalister i New York! Hörde vi inte förresten finansministern yra om att bidrag till företag, inte skulle gå till företag med utländska ägare? Givetvis kan vi smälta denna fadäs, Aftonbladet, Expressen, SvD, Sydsvenskan och DN är livsviktiga för den svenska demokratin, eftersom de är så neutrala och rättvisa i sin spegling av Sverige.
En halv miljard som inte kommer att räcka på långa vägar. Konstgjord andning (respirator), så här i Covid-19 tider. Mediernas annonsintäkter har rasat ihop fullständigt och tappet på annonsmarknaden för tidningarna beräknas till 200 miljoner i månaden. TU uppger att annonstappet snart är hiskeliga 1 miljard mindre än samma period förra året, så hur långt räcker då en halv miljard? Kan lösningen för sossarna/MP att införa en ”demokratiskatt” för att rädda MSM? Medelsvensson ska hjärntvättas med sina egna skattepengar.

Opinionsartikeln i Aftonbladet om mediestöd är rena rama ”superporr” för oss MSM-hatare.
AB: ”Schibsteds besked häromdagen är talande i sig – sparpaket på 100 miljoner. Var sjätte medarbetare på Aftonbladet ska bort när det egentligen behövs fler. Sänk vinstmålen, låna till investeringar och prioritera om resurser istället för nya sparplaner. Det kommer att löna sig i längden!”
Ett sista desperat försök att få staten att garantera lönerna till 100%, för evig och evinnerlig tid. Won't happen! Det skålar vi på.


Den svenska staten kommer aldrig låta svensk media kollapsa, eftersom svensk media är en av deras viktigaste allierade. Det ena kan inte existera utan det andra. De kommer precis som med kultursektorn garantera att alla finns kvar när krisen är över. Det känns mest som korruption ärligt talat. M
P och sossarna delar ut våra skattepengar till sina kompisar som givetvis kommer skriva snällt om dem.

Foliehatten trodde i sin enfald att endast värderingsfria och icke tendentiösa kulturyttringar kunde komma ifråga för skattebetalarna som brandkårsutryckare: muséer, Operan, teatrar, djurparker, nöjesfält och liknande.

3 kommentarer:

 1. Aaahh, now You see....
  När ljuger inte etablissemanget??
  Jo, man böjade plöja Agenda 2030 på SVT igår, mig veterligen.
  Såg du nåt???
  Jag gjorde.
  Låter som virus restriktionerna + mer....
  200(0) m från hemmet på sk fritid, mig veterligen ...
  Allt detta sammanfaller, är det slump???

  Not unknown/Per

  SvaraRadera
 2. 2018-06-11,om jag inte missminner mig, så gjorde du en GRYM artikel...
  Pension.
  Du hade/har rätt.

  Per

  SvaraRadera
 3. F. n, du är grym hatten....
  Kör hårt!!!
  Vi är lurade.
  Ge INTE upp...
  Du skriver 1000 × bättre än jag/mig...
  Grymt!!

  SvaraRadera