torsdag 7 maj 2020

Dagens Covid-19 torsdagen den 7 maj!

+ 99 döda, + 25 IVA, + 705 nya fall, 3046 döda.
301 döda per capita per 1 miljon.
0-1000 döda tog runt 30 dagar 
1000-2000 döda tog runt 10 dagar
2000-3000 döda tog runt 14 dagar
Våra Grannländer:
 • Ryssland +88
 • Polen +4
 • Finland +3
 • Tyskland +2
 • Lettland +1
 • Litauen +1
 • Estland +1
 • Norge 0
 • Island 0
 • Danmark 0
Hur länge ska detta fortsätta dag för dag, innan någon svensk eller ett parti med ryggrad, reagerar mot FHMs totala misslyckande?
Världens naturligt mest socialt distanserande folk som lever i ett av världens mest glesbebyggda land möter ett virus som frossar på tätbebyggelse, borde vara en enkel match? Naturligtvis inte. På något vänster lyckas den socialdemokratiska demokraturen med media och myndigheter i ledband, få dessa fantastiska förutsättningar till att bli i botten i EU.

På presskonferensen svamlade Tegnell om några helt andra siffror. Varför kan han inte vara rak och tydlig? Varför vill han inte säga sanningen? Frågan är bara om det kan ligga nyare eftersläpningar och skvalpa runt. Vad i helsike är rullande dödssiffra för något?
Detta är inte lätt.

Eftersläpningen var igår 23 dagar.
Den 5/5 var eftersläpningen 21 dagar
Den 4/5 var den 30 dagar
Den 3/5 var den 18 dagar
(söndag)
Den 2/5 var den 12 dagar (lördag)
Den 1/5 var den 32 dagar
Den 30/4 var eftersläpningen 31 dagar
Dessa siffror kommer från F
HMs hemsida, där det varje dag presenteras antal döda placerade efter dödsdatum på en excelfil. Foliehatten har sparat dessa på en excel-fil varje dag och då ser man tydligt dessa stora eftersläpningar.
FHMs hemsida ser man bara den aktuella dagen, så att de långa eftersläpningen mörkas. Extremt långa eftersläpningar trots ”Världens bästa rapporteringssystem”, enligt Anders Tegnell.
 
Säg vad man vill om Anders Tegnell, men han är konsekvent med FHMs hands-off-strategi. Nu är det nej till Covid-19 app för att det är jobbigt samtidigt som han säger att de vet det de behöver veta. Vid varje presskonferens får man höra att de inte vet ”dittan” och ”dattan.” Och smittspårning är no no. Kanske är de rädda för att Covid-19 orsakar många följdsjukdomar och innebär lång sjukdomstid och lång återhämtning även vid "lindriga" fall.

Tegnell: ”Appar där man rapporterar in symptom är för ospecifikt, vi har den information vi behöver. Vad gäller smittspårningsappar, så är vi inte i ett sådant läge i Sverige att vi smittspårar. Vi har så stor spridning att det inte finns resurser till det, och även med en app så krävs det en hel del handpåläggning.”

Nu smygbackar SoS som ”satan” om munskydden. Man kan lägga till det, i vissa fall, om man vill! Varför har det gått sån prestige i detta? De kan väl bara säga det är brist och sedan får de väl åtgärda denna brist. Sverige, landet där man inte vet hur man använder munskydd.. Förvånad över att man inte avråder från att borsta tänderna. Om de behöver evidens kan de bara studera antalet smittade och döda i äldreomsorgen.
 
Nu går myndigheterna ut med basala hygien kurser och instruktioner hör man på presskonferensen! Har de skippat hygienutbildningen helt?

MSBs bidrag för dagen: Instagramkampanj.
Imorgon går man ut med ”hosta inte”-armband.

Liten undersökning om antikroppar från Norge. Immunitet långt borta. Undersøkelse: 2 av 100 har antistoffer mot koronavirus – FHI tror svært få har vært smittet. 

Det är en märklig missuppfattning (antagligen ett rent önsketänkande) att andra länder med nödvändighet kommer att få en "andra våg". Sverige har, trots mycket begränsade restriktioner, ett reproduktionstal under 1, vilket betyder att pandemin är stabil eller på tillbakagång. Länder som har varit nedstängda kommer givetvis inte helt plötsligt ge sig ut och hosta vilt på varandra. Snarare kommer de att öppna upp långsamt tills de når en nivå av restriktioner liknande den svenska med ett reproduktionstal under men nära ett. Hade Sverige gjort likadant hade vi, såhär två månader senare, kunnat vara tillbaka på "svenska" restriktionsnivåer men med några enstaka dödsfall per dag istället för närmare ett hundratal dödsfall per dag.
Många andra västländer börjar nu öppna upp sina samhällen. Barer, skolor, shopping center, restauranger, nattklubbar, sportevent, frisörer, tatuerare osv. På vissa ställen är det masktvång och social distansering på andra ställen bara social distansering.

Vi kan ta Norge som ett bra exempel. Lockdown och få bekräftat smittade och få döda men också väldigt få med immunitet mo
t Covid-19. Deras samhälle är nu på väg att öppnas upp som Sveriges med restriktioner och social distansering. Att deras lockdown har hjälpt att hålla nere dödstalen är sant.

DN idag: ”I en vädjan till regeringen, sjukhusledningen och allmänheten skriver Sahlgrenskas läkare att de är ”trötta och ledsna” och behöver hjälp. Den ljusning i pandemin som Folkhälsomyndigheten talat om på sistone syns inte på Göteborgs vårdavdelningar.”
Våra myndigheter har någon sorts hybris. De vet bäst i välden och vet minsann bättre än hela Asien. Foliehatten tror det beror på svågerpolitik i utnämningarna i myndigheter och bristen på ansvarsutkrävande. Man kan inte få sparken oavsett hur oduglig man är.  Man anställer ja-sägare, personer med rätt färg på partiboken och personer som tycker som en själv till positionerna under sig. Sveriges självbild är bäst i världen med bäst välfärd och sjukvård. Tar man emot mest flyktingar är man bäst. Att ifrågasätta svenska myndigheter och regering är att "polarisera." 

Vi kan nu se nu att de länder med låga antal smittade och döda nu planerar samarbete för att öppna upp. Våra grannländer är tydligen på bettet när det gäller det. Ja, Sverige lär inte få vara med. Det är säkert. Det är inte flockimmunitet det pratas om i dessa länder. Där förstår man att det handlar om klustersmitta. Har man en gång fått kontroll på det på låg nivå är det inte så svårt att kväsa eventuella nya utbrott. Under förutsättning att man har en väl utbyggd provtagningsstrategi. Sanningen är att Sverige har gjort misstaget att välja fel strategi och kommer att bli utestängda från de olika "bubblor" och "korridorer" för resande och turism som planeras på olika håll i världen, mellan smittfria länder.

Czechs float 'corona corridor' lifeline for Croatian tourism. Czechs are trying to salvage summer plans and help out Croatia's tourism season in the process. Czech travel associations have proposed a "corona corridor" to the Adriatic Coast.

Tråkigt såklart för alla sossar som inte kan åka på sin sosseresa till Grekland, Turkiet eller någon annan destination. Foliehatten själv har däremot lite tålamod vad det gäller resor framöver. Det är bara att ta igen, när saker normaliserats och har råd med dubblade priser på flyg.
 
I en artikel i DN framgår det att arbetet med en ny smittskyddspeng till personer i riskgrupper har kört fast. Riksdagens partier har gemensamt utlovat en sådan ersättning, men beslut dröjer. Socialminister ser stora svårigheter med reformen.
Lena Hallengren: ”Jag vet inte vad jag ska lova.”
Vet inte vad hon ska lova? Regeringen har redan för en månad sedan lovat smittskyddspeng! Det här handlar om 200.000 människors dagliga överlevnad. De skall välja mellan att gå ut och jobba och bli smittade och riskera dö eller att svälta ihjäl?
I artikeln sägs att det kan dröja till nästa år. Alltså man vet inte om man skall skratta eller gråta. Sverige är som "Pang i Bygget!"

8 kommentarer:

 1. Ska bli intressant o se hur lång tid det tar för dig innan detta går upp för dig också.
  https://www.zerohedge.com/health/covid-19-nonsense-exposing-britains-once-reliable-office-national-statistics

  SvaraRadera
 2. Nu pratar vi om Sverige och det groteska misslyckandet som Tegnell och Löfven har sett till att vi har fått. Titta på de nordiska länderna, där kan vi prata om ansvar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misslyckande hur? De nordiska länderna har berövat folk deras mänskliga rättigheter.... långt mkt värre. Klart man får färre som drabbas av influensan om man låser in folk. De kan låsa in sitt folk för all framtid så kan de skryta med hur få trafikolyckor de har jfr Sverige också.
   Men ingen normal person resonerar så idiotiskt. När de släpps ut igen så kommer de få influensan i år också likförbannat.. o då kommer de o ha stängt ned hela sina ekonomier för ingenting.

   Radera
  2. Mänskliga rättigheter! Bra att du tar upp detta. Sverige har som lag antagit EUs lag om mänskliga rättigheter.
   Sverige med Stefan Löfven och Anders Tegnell bryter mot denna lag iskallt och systematiskt! Man låter äldre dö, med en spruta morfin. I Tyskland försöker man åtminstone försöka några äldre!
   Jag vore "DJÄVLIGT" tacksam om du slutar kommentera här!
   Det vore "djävligt" skönt att slippa ditt dravel!

   Radera
  3. Att man ger dem den sprutan överhuvudtaget beror ju just på att folk inte fattar att detta är ett scam från början till slut. Allt möjligt reggas som cv19. O då kommer felbehandlingarna på köpet. Vilket förmodligen är ett av målen.
   Här förmedlas ett vittnesmål till:
   https://youtu.be/jE-Fs0SlF8Q?t=2320

   Radera
 3. Marcus du är fantastiskt kunnig ser skillnader och drar vettiga slutsatser
  Följer din blogg som fler borde göra!!

  SvaraRadera
 4. Du har varit grym, bitvis...
  Hatten..
  Bara sk Covid-19 numer???

  Mvh Per

  SvaraRadera
 5. Folk har ikke vært innelåst i Norge. Mange butikker har vært oppe, og mange har brukt mye tid ute i skog og mark. Det har fungert bra med både skole og jobb hjemmefra. Og folk har ikke hatt redsel for samfunnet.

  SvaraRadera