lördag 30 maj 2020

Ser vi slutet på identitespolitiken i USA efter kravallerna i Minneapolis?

Ingen har missat vad som händer i Minneapolis och om vi tittar på händelseutvecklingen där och USA, är det definitivt identitetspolitiken som bidragit. Media har målat upp en lögnaktig bild, att det är de svarta som är offer för vita. Om vi nyanser bilden, så att den ligger närmre sanningen, så skulle det vara bra, om de svarta själva kanske skulle bli lite mindre hämndlystna. 13% av USAs befolkningen är svarta och de utsätts för polisens dödliga våld, samtidigt kan vi inte blunda för, att svarta står för 55% av alla mord. Händelserna i Minneapolis är makalöst, men det var ett uppenbart övergrepp på den gripna svarta mannen. Det är uppenbart att det är något djupt fel på den amerikanska poliskåren och våldet från den amerikanska polisen mot allmänheten är massivt. Motiverat? Delvis, men också, på grund av att landet har en våldsam kultur.

MSM mörkar i sin rapportering, att våld utövas från svarta mot vita och det finns oändliga virala klipp på detta på olika plattformar. I Sverige har vi samma fenomen, att invandrarna utsätter svenska ungdomar för våld och de är klart överrepresenterade!

Våldsproblemet är inte hela sanningen. De underliggande trenderna kvarstår och demografin är trots allt, den underliggande orsaken till spänningarna. Det är inte heller afroamerikaner som fattar de redaktionella besluten att haussa det ena och baissa det andra, inte de som styr agenda journalistikens ord och bilder som leder till handling.
Varför inte MSM talar klarspråk om demografins avgörande betydelse och gör vi en normkritisk maktanalys av media, går det inte att synliggöra osynliggörandet som de gör. Om man frånsvär sig "identitetspolitik" som MSM har gjort, har man samtidigt stämplat detta som tabu.

Frågan är om händelseutvecklingen i Minneapolis och att den sprider sig i USA, är början på ”Imperiets sönderfall” eller en ny storhetstid? En rätt så intressant fråga är, vilka påverkningar får dessa upplopp på synen på importerad mångkultur och identitetspolitik i Sverige och svensk MSM? Kommer man fortsätta hylla dessa "manifestationer" också när de som nu, går över styr?

Är dagens liberalisering morgondagens ”Libanonisering?” Precis som i Libanon där etnisk uppdelning för att få makt, innebär att ingen har reell makt över landet.
"Beirut style". En del kommer känna sig som hemma.

Vänstern i USA känner sig hotade och detta på grund av, att de är på väg att förlora allt de vann under Obama. Det är inte dagens polisvåld som är ett problem som ändå är på väg att minska. Hotet de upplever är akut och efter valet i höst, kan de stå helt utan makt och den stora anledningen är, att de håller på att förlora allt det, de vann med en identitetspolitik som nu går helt över styr. De kom avslöjanden om Obamas igår kväll som kravallerna eskalerade. Givetvis en slump. Eller?

Vad var det som avslöjas om Obama?
Foxnews: ”Avskrifter från telefonsamtal mellan dåvarande Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn och den dåvarande ryska ambassadören Sergey Kislyak i december 2016 släpptes igår.
Flynn klargjorde att det ”strategiska målet” för förhållandet mellan USA och Ryssland var stabilitet i Mellanöstern.
Flynn, i serien av telefonsamtal, klargjorde att Ryssland och USA hade ett gemensamt intresse av att arbeta för fred i Mellanöstern.”

Fred i Mellanöstern redan 2016? Det var det jävligaste! Frågan är ”vem har sådan makt” i USA som kunde förhala detta i medierna i över 3 år?
Ja fundera på det över
eftermiddags fikat och fråga dig sedan, om samma grupp har makten i Sverige!

1 kommentar:

 1. Marcus, det finns inget sätt i världen att hindra vänstern från att lova allt till alla på de rikas bekostnad.
  Vi människor är som grupp inte speciellt smarta och vi tycker om att bli lovade mera godis om vi bara är snälla och håller med mamma.
  Vänstern vet detta och bryr sig därför inte om det jobbiga med moral, logik och konsekvens.
  Så länge vi inte är direkt personligen drabbade av vänsterns stölder röstar vi vänster.
  Vägen ut ur detta går genom utbildning, även detta vet vänstern så de har skjutit utbildningsväsendet i sank.
  En annan väg var den kristna religionen, den gav det moraliska ramverk som begränsade vänsterns kleptomani, alltså har vänstern sedan sin födelse bekämpat hederlighet och högre moraliska värden.
  Ytterligare hinder för vänstern har varit starka familjeband vilka givit individen trygghet, återigen har vänstern förstört grunden för människans sociala funktion, familjeupplösningen och därmed individens rotlöshet har varit prioriterad politik.
  Så, nej detta är inte vändpunkten för vänsterns härjningar, snarare tvärtom, då vänsteretablissemanget hotas formeras leden och terrorn ökar, de jagar upp de mindre lyckosamma i livet till upplopp, förstörelse och inbördeskrig.
  Vänstern är en alltigenom ond och förstörande kraft i samhället.

  SvaraRadera