måndag 11 maj 2020

Covid-19 måndagen den 11 maj!

+ 37 döda, + 15 IVA, + 348 nya fall, 3276 döda.
Anders Wallenstein ser nervös ut och säger att det kommer rapporteras fler döda och dagens låga siffror ska man ta med en nypa salt. Vi får räkna med ca 100 döda per dag ons, tors och fredag, allt som vanligt eller ser vi en vändning denna vecka? Glöm inte att det är 10 dagars eftersläpning.

Döda idag:
Danmark +2
Norge +2
Finland 0

Döda/befolkning per 1 miljon invånare
Sverige 319
Danmark 91
Finland 48
Norge 40
Island 29

Tester per 1 miljon invånare
Iceland 158,816
Denmark 56,379
Norway 36,140
Finland 22,239
Sweden 14,704
Skåne kan tacka Tyskland och Danmark för sina låga siffror, eftersom de genomförde lockdown snabbt och att Kastrup stängde flera veckor innan Arlanda. Malmö var fyllt med danskar, fredag, lördag och söndag och det satt danskar på alla krogar och myste av den ”svenska friheten” och att en dansk krona är värd närmare 1,50! Det är billigt för en dansk i Sverige!  Även mitt under pandemin så jobbar fortfarande tusentals svenskar i Köpenhamn och pendlar dagligen. Det bor även tusentals danskar i Malmö och kranskommuner som dagligen pendlar mellan Danmark och Sverige.
FHMs generaldirektör Johan Carlson blev förvånad när han insåg hur illa rustad man var inom äldreomsorgen. Han glömde att nämna hur personalen vid äldreboenden tvingats jobba utan skyddsutrustning, men det är väl bara en petitess i sammanhanget? Det är högst anmärkningsvärt att en expertmyndighet inte har bättre koll på detta, utan kör på med en linje vilken har fått förödande konsekvenser för våra äldre. Det har varit känt sedan mycket lång tid hur förhållandena på äldreboenden samt hemtjänst fungerat eller rättare sagt inte fungerat. Hur i hela världen kunde FHM missa detta?!
För den som vill ha en intressant kvällsläsning finns här en länk där man citerar vad Anders Tegnell sagt.
Efter så här lång tid så skulle Foliehatten gärna vilja sedana siffror som våra nordiska grannländer har. De har visa dagar noll och ibland 1-2 död, men ligger stadigt under 5 döda per dag. Deras kurvor ser helt annorlunda emot Sverige.
Hade Sverige gjort rätt sedan 1 mars, så skulle vi inte haft 3276 döda, utan kanske max 250 döda -
det är en skillnad och vi hade kunnat öppna upp! 
Både i Danmark och Tyskland går fotbollen igång!


1 kommentar:

  1. Haha. Eller hur Finns inget som tyder på att ett sånt brott mot de mänskliga rättigheterna ens skulle ge färre smittade: https://youtu.be/k5XLNfwQEeo?t=44

    Finns fortfarande inget som tyder på nåt värre än tidigare influensor. Här har vi en läkare till som förklarar hur de där fullständigt överdrivna siffrorna uppstår om det inte räcker med Project Veritas som också avslöjat detta redan.
    https://youtu.be/KAIa21OnHSg?t=331

    SvaraRadera