onsdag 6 maj 2020

Enligt lag får en sjukvårdsanställd säga sanningen till media!

För en anställd i sjukvården gäller det att ”hålla” käften för den mörkning som myndigheter ägnar sig åt, om "hen" vill behålla sitt arbete. Vad som sker bakom kulisserna får absolut inte komma ut.

Sjuksköterskan Latifa Löfvenberg slog larm om att Covid-19 sjuka äldre i Region Gävleborg, lämnas att kvävas till döds långsamt utan syrgas. Nu har hon blivit avskedad med omedelbar verkan
och de hävdar att hon har skrivit under ett papper om sekretess. Sekretess gäller bara enskilda patienters journaler. Det är helt klart att man kan kunna tala i generella termer om hur patienter behandlas utan att identifiera dem. Hennes fackombud har begärt att arbetsgivaren ska förtydliga vad orsaken till uppsägningen är.

Ett annat intressant fall är en läkare som jobbar på intensiven som gick in på Twitter och skrev ned några snabba iakttagelser efter ett pass. Det var egentligen inget ovanligt. Läkaren har twittrat sedan 2016 med ett anonymt konto, @jonassonj84. Men nu handlade iakttagelsen om Covid-19, mitt under brinnande pandemi. Och plötsligt var hon inte läkare, utan en del av en utländsk desinformationskampanj.
 
Visselblåsare som påtalar missförhållandena avskedas eller som läkaren som var en utländsk(rysk) desinformatör. Är Sverige verkligen bättre än Kina, när det gäller hanteringen av visselblåsare? Foliehatten ser idag att SD kräver en debatt om de äldre i riksdagen. Inte en dag för tidigt!

Offentligt anställda, som i det här fallet i Region Gävleborg, har skyddad meddelarfrihet dels i Tryckfrihetsförordningen, dels i Yttrandefrihetsgrundlagen. Även om den offentligt anställde röjer patientsekretess är det inte denne som blir straffad, utan den som i sin tur sprider uppgifterna. Kan bli intressant att följa utvecklingen. Region Gävleborg verkar ha sin egen lilla uppfattning om mycket.

Frågan är om alla sjuksköterskor skriver ett papper om sekretess, då det inte behövs. Sekretess och tystnadsplikt regleras i både OSL och HSL. Däremot bör hon ha meddelarfrihet så länge som hon inte yppar enskilda fall eller saker som går under rikets säkerhet. Om hon har yppat saker som är skyddat till förmån för den enskildas privatliv, så kan det blir ett meddelandebrott genom TF 7kap 22§ 3p. Annars får hon faktiskt meddela media, genom TF 1kap 7§ och ygl 1kap 10§.
Om
det stämmer att Vårdförbundet är på hugget, kommer detta att bli en fin rond i AD och diverse andra rättsinstanser, eftersom en myndighet har censurerat och sanktionerat en anställds meddelarfrihet. Rent civilrättsligt i arbetsrätten kan arbetsgivaren avskeda henne, om hon inte har följt arbetsgivarens direktiv på området, men arbetsgivaren är en myndighet och grundlag råder.

Sanningen av vad som pågår i den humanitära stormakten måste skyddas till varje pris. Sverige har som lag antagit EU:s lagar om mänskliga rättigheter som man nu bryter iskallt och flagrant mot.
Sverige försöker på alla sätt hålla nere de officiella dödssiffrorna i Covid-19, för att dölja den väg som Sverige har valt, är en katastrof. Det inser man omgående, när man tittar på våra grannars siffror. Sveriges ligger 6/7 gånger högre. Igår hade både Finland och Norge 0 döda!

För att undvika överbeläggning i intensivvården, med minst antal respiratorer per invånare i Europa! Inget test = ingen registrering i statistiken över Covid-19-döda. Ingen inläggning på sjukhus (ens för testning) = lediga intensivvårdsplatser trots minst antal respiratorer i Europa.
Enligt Region Gävleborgs instruktioner skall inte äldre tas till sjukhus för att få en diagnos och inte ens skall testas för Covid-19 som man på någon slags vetenskaplig medicinsk grund ger palliativ vård. Beslutet att ge morfin tas tydligen av en undersköterska efter samråd med en sjuksköterska som Latifa! Man kan också lägga till frågan "hur många av de man bedömer inte kommer att överleva hade överlevt med syrgas?

Intressant är att Tyskland skickar sina gamlingar till sjukhus som har drygt 3 gånger färre dödsfall i Covid-19 per miljon invånare, trots ungefär lika många officiellt smittade per miljon invånare och 6 gånger fler respiratorer per miljon invånare.

Latifa Löfvenberg uppskattar att runt 10 äldre som inte har testats för Covid-19 har dött den senaste tiden. Sannolikt en rätt stor andel av de Covid-19-döda i Gävle och förmodligen sker samma sak runt om i landet. Utan tvekan är Sveriges Covid-19-statistik friserad och man kommer undan med det här. Makten(vänstern) visar sin arrogans med att ge visselblåsare sparken (för att skrämma andra) utan arbetsrättslig grund!
Latifa Löfvenberg verkar heller inte bli hjältinna i
MSM och SVT som Sarah Wägnert blev för 20 år sedan, när hon larmade om missförhållanden i äldrevården. Nu är det locket på.
 
Via SCB kan vi redan se en skillnad mellan antalet officiellt döda första veckorna i april 2020 och snittet för samma tid 2015-2019 som är större än antalet officiellt Covid-19 döda. Det är nog mer sannolikt att en sosse eller någon annan 7-klöverist ljuger.
Samtidigt skall vi inte heller förneka, att många på äldreboenden är allvarligt sjuka och har inte långt kvar. Kan man rädda någon skall man göra det.  Sverige har antagit EU:s lag om mänskliga rättigheter och och då skall man också följa vad man antagit. Det avslöjar också att det enbart handlar om ekonomi och inte om mänskliga rättigheter.
 
Covid-19 har på ett brutalt sätt, avslöjat att Sverige var mycket dåligt rustat, näst intill en katastrof, där det i princip var brist på allt. Glöm inte höstens parodi med den offentliga upphandlingen av sjukvårdsutrustning, där flera regioner gick in i stabsläge. Synar man offentliga siffror ser vi att Sverige ligger i botten, när det handlar om sjukvårdsområdet. Det enda vi är bara på är kompetens.

3 kommentarer:


 1. Har du nån koll på om det är sant att sverige har skrivit på ett avtal med det korrupta fn gällande att fn får ta över ledningen i s sverige vid en regeringskris? Om det är så förklarar det en hel del om vad som händer

  SvaraRadera
 2. Pelle! Nej, vad jag har hittat är att regeringen ville ha befogenheter att själva få bestämma vilka åtgärder som behövdes genomföras, men fick nej av en majoritet i riksdagen.
  Det märkliga är att Ungern genomförde samma sak och nu är de inte längre en demokrati enligt EU och flera partier i Sverige!

  SvaraRadera

 3. https://bakomkulisserna.biz/2020/04/28/kommunistiska-kinas-fn-trupper-star-redo-infor-nationen-sveriges-planerade-kollaps/

  Vad tror du om det här ? Det förundrar inte mej

  SvaraRadera