onsdag 13 maj 2020

Dagens Covid-19 den 13 maj!

+147 döda, +3 IVA, + 637 nya fall, 3476 döda.
Oroväckande med över 600 som är smittade senaste dygnet. Igår var det 602. Om man beräknar att 5% av dessa blir allvarligt sjuka så blir det ju 30 stycken cirka per dag. Det säger att det stadigt kommer ligga på ganska många dödsfall lång tid framöver.

Döda enligt åldersgrupp:
0-9 år: 0
10-19 år: 0
20-29 år: 8
30-39 år: 13
40-49 år: 33
50-59 år: 108
60-69 år: 246
70-79 år: 765
80-89 år: 1422
90+: 864

Ålderskategorin 50-59 år på intensiven närmar sig antalet i kategorin 60-69 år, och ligger dessutom bra mycket högre än 70-79 år och förklaringen är så enkel som att 70/79 inte flyttas till IVA i lika stor utsträckning. Man kan fråga sig varför så många 50-59 år som drabbas så hårt? De borde vara ganska många tjänstemän i den ålder. Kan det vara skolbarn som drar hem smittan? Många föräldrar i Stockholm är lite äldre och kan ha flera barn. Detta har nu utvecklats till ett djävulskt experiment som håller på att totalt misslyckas. Vi startade allt med brist på utrustning och brist på utbildning.

Tegnell undvek att nämna dödstalet! Harklar sig istället och fortsätter med floskler som gått på repris sedan början av den här karusellen.  70 per dag stabilt. Harklar sig igen. Pratar återigen om tydlig nedåtgående trend.
WHO totalsågar Tegnells strategi. "Finns inga vetenskapliga belägg för att flockimmunitets strategin skulle fungera". Tegnells flockimmunitets strategi är låååååååångt borta, den syns inte ens i horisonten. Strategin är en tragedi! När Italien hade 600 döda/dygn så skrek folk att det var beklagligt och en humanitär katastrof. De har 60 miljoner innevånare. Idag har vi 147 döda och vi har 10 miljoner innevånare.

"För första gången på 22 dagar har Hongkong registrerat två fall av inhemsk smitta, rapporterar CNN. De smittade är en 66-årig farmor eller mormor och hennes femåriga barnbarn, de två lever inte tillsammans, enligt CNN. "
Island har som 15 aktiva fall kvar. Montenegro har 17. Det är inte en ö och de har dubbelt så stor befolkning som Island.

Tino Sanandaji: ”Åtgärderna mot en epidemi, är mindre skadliga för ekonomin än att låta epidemin fortgå ohejdat. Utifrån detta, så drar jag slutsatsen att Anders Tegnell är en ekonomisk katastrof. Sverige är också ibland de som satsar minst på att rädda ekonomin. Regeringen ger sken av massiva paket, men det mesta är bara lån som blåser upp siffrorna, de satsar knappt 100 miljarder kr i riktiga stödåtgärd, vilket är en bråkdel av andra länder. Detta är en risk, många nationalekonomer pratar om att det behövs runt 500 miljarder ”
 
De senaste dagarna har det kommit flera rapporter om den icke existerande flockimmuniteten som nu nationellt och internationellt debatteras och det är den strategi Sverige har valt, är nu en tragedi. Sveriges ståndpunkt har rasat ihop som ett korthus. WHO har hela tiden rekommenderat "suppress", hunt'n'kill och man kan inte fatta hur just Sveriges ansvariga myndighet trodde de visste bättre. än hela världen, det är storhetsvansinne. Sverige som har ett rykte internationellt kring säkerhet, struntar i försiktighetsprincipen.
 

ETC kan betraktas som en kommunisttidning och att de avslöjar missförhållanden är märkligt: ” När Moses Ntanda blev sjuk i covid-19 hade han hög feber, mellan 38,7 och 39,5 grader, i flera dagar. Det framgår av de journalanteckningar som sjuksköterskorna på boendet gjort, och som Dagens ETC har fått tillstånd av anhöriga att läsa. I det efterlevandesamtal som Moses anhöriga hade med hans läkare och som Dagens ETC har lyssnat på en inspelning av säger läkaren att Moses inte haft hög feber.
”Han har inte ens haft feber. Han var lite hostig, han var lite trött ... man utvecklade inte den här höga febern som vi har sett”, säger han.
”Hög feber, vad innebär det?”, frågar då Moses syster, Florence Ssempala.
”38 eller mer.”
”Men jag ringde flera gånger och de sa till mig att han hade 39,2.”
”Det har man inte sagt till mig”, svarar läkaren.
Läkaren säger till Dagens ETC att han inte har tillgång till sjuksköterskornas journalanteckningar. ”
ETC påstår att ett tiotal dog på ett äldreboende, kan inte vara sant eftersom sjukvården, myndigheter och regering aldrig ljuger i Sverige....eller? Folkmordet fortsätter.
 
Dödlighet i influensa
1957: Asiaten: 300.000 insjuknade. Dödligheten uppgavs vara 0,25 procent av de insjuknade.
2015-2016: ca 250
2016-2017: ca 500
2017-2018: ca 800
2018-2019: ca 1.100
2020: Covid-19: 3.313 idag.
Har vi hunnit halvvägs?
 
I en artikel i Katrineholmskuriren: ”Läkare varnar ! "Jag tycker många läkare förlorat allt vett."
Kom ihåg att dödsfall i hemmet ofta inte räknas in i statistiken för Covid-19!  3476 döda är betydligt högre och Foliehatten väntar på SCBs statistik!
Läkare vittnar om att riktlinjerna redan tillämpas, dessutom listas även yngre och relativt friska som inte bor på äldreboenden. Dessa bedöms inte få slutenvård om de insjuknar, inte heller livräddande insatser.
Björn är läkare, men han jobbar inte i Sörmland. Han har sett konsekvenserna av de nya riktlinjerna med egna ögon. I de individuella vårdplanerna står det 0- HLR, 0 – slutenvård. Med andra ord, patienten ska inte få annat än palliativ vård i hemmet. Och det är långt ifrån de allra äldsta som ska nekas vård om de får covid-19. Det handlar även om personer födda på 60- och 50-talet. Personer som har ett fullgott liv men som behöver hjälp på något sätt, menar Bj
Han har reagerat på att de nya riktlinjerna redan tagits i bruk på sina håll. Inte överallt, av alla, men av tillräckligt många. Diskussionerna förekommer mellan läkarkollegor i Sverige.
– Jag tycker att många läkare förlorat allt vett. Så länge vi har resurser kvar, vilket vi har då det finns platser kvar inom intensivvården, så ska vi ge människor kvalificerad vård. Det behöver inte ens handla om intensivvård. Det är viktigt att poängtera. Riktlinjerna handlar om intensivvård, men här sitter vi och fattar beslut om att dessa grupper inte ens ska få slutenvård. I normala fall hade vi skickat in dessa patienter om de får en infektion eller nåt annat. Inte ens det ska vi erbjuda dem.
Björn berättar att det finns en stor uppslutning i läkarkåren kring de nya riktlinjerna, samtidigt som inte många vill prata om de etiska problemen.
– Vi kan väl utgå från de regler som gäller för oss läkare – just nu. Vi är ju inte där att vi måste börja prioritera ännu. För att ta ett exempel så ska man enligt gängse regler inte besluta om att införa palliativa åtgärder utan att prata med patienten. Det gör man tillsammans, när patienten är där. Jag vet att det sker utan att man informerar någon, vare sig patient eller anhöriga, ibland av en sjuksköterska. Hur ofta det sker vet jag inte, men sånt får inte hända.akut infektion... måste alltid baseras på en bedömning på plats. Det finns många vårdmöjligheter och nivåer mellan ytterligheterna palliativ behandling och IVA-vård i respirator".

Sverige är i stort sett en ö. Enda förbindelsen med
kontinenten är en bro och broar kan kontrolleras lika effektivt som flygplatser. Visserligen har vi landgräns mot Norge och Finland, men ingen hävdar väl att Covid-19 smittan kom till Sverige från grannländerna? Smittan kom till Sverige på exakt samma sätt som den kom till Island, med flyg via Arlanda. Det ser man även på fördelningen av smittan över landet. Det är Stockholm som drabbas värst, inte Skåne med sin bro till Danmark och inte länen som har gräns mot Norge/Finland. Jämtland är hårt drabbat, men vi vet alla varifrån smittan kom dit = Stockholm.

 
Sverige hade de bästa förutsättningarna. En huvudpopulation som litar på sina myndigheter och håller avstånd redan i normala fall. Allt skrattande åt svenn som sprider sig i bussen och ingen sätter sig bredvid en främling, om det finns en ledig bänkrad. Byter till andra sidan gatan om de ser att de möter en främling. Nu har det varit toppenkultur ur smittspridningssynvinkel. Vad säger då myndigheten som ska slå vakt om vår hälsa? Åk till alperna. Det är ingen fara. Vad gör myndigheten då det blir klart att det är stor fara? Ingenting.

Varför man inte tog tag i alla de 40 000 alpresenärer som de ändå hade koll på och bad dem att vara hemma 2 veckor i karantän, varenda en, kan man undra? Det gäller även andra som reste in i landet som borde sitta i självkarantän, eventuellt med hot om tvångsmedel, om de inte lydde.

Nu ligger vi i toppskiktet vad gäller döda per miljon invånare. Vi kan naturligtvis klyva hår om andra länders mörkertal, men vi bör titta på våra närmaste grannländer med likartade kulturer. Gieseckes profetior om att hela Norden hinner fatt är helt fel. Han räknar som om våra grannländer inte kommer att vidta några åtgärder, inga mediciner hinner fram etc. Och en sådan har vi haft som chef för epidemiologi. Bra att det kom fram nu.
Vi har nu offrat över 3000 människor för att rädda ekonomin. Har vi gjort det? Vår BNP består till uppemot 50% av export.
Vi kommer inte bli räddade oavsett hur många pensionärer vi slänger under bussen. Vår BNP rasar pga att andra länder stänger ner sig.


Foliehattens spådom om framtiden, är att svenskarna inte kommer att känna sig trygga att åldras i Sverige. Medelålders kommer börja fundera över, hur de vill leva och de som har råd kommer att vidta åtgärder. Om jämställdheten var kantstött redan innan, så kommer den att inte existera på andra sidan av pandemin. Folk kommer inte att känna sig solidariska.

Våra grannländer kommer att betrakta oss som spetälska. Sverige kommer att ses som ett land där farsoter får härja fritt. De kommer inte att se på oss med beundran, ”titta där går en flockimmun svensk”, utan de kommer att se på oss som vildar som är beredda att klubba ihjäl mormor för att få åka skidor i Alperna.

 

"Hello Sverige
Lyssna på Tegnell
Han är stabil, rak och rationell"
/Dr Alban


5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Nån som vet vad som hänt lars bern ? Inte skrivit eller redigerat kommentarer

  SvaraRadera
 3. Jag väntar oxå på sk "flockimmunitet" för tex HIV, Ebola osv....
  Jag har väntat länge.,
  Är jag elak nu??
  Hatten, hur får man folk att sitta på kammaren i månader utan att fråga varför???
  SVT försöker sälja in FN:s agenda 2030 med Lövin & c:o i spets 05/07...
  No $hit!!
  Slump?
  Vad är din ide'e??

  Mvh Per

  SvaraRadera
 4. FN agenda 2030 kostar! Efter Covid-19 kommer mycket att slängas på soptippen. Satsa pengar på helt galna idéer kommer inte vara prio 1! Först ut var elplanet! Frågan är vad som kommer här näst!

  SvaraRadera
 5. Förlängning av interneringen + tvångsvaccinering??

  Mvh Per

  SvaraRadera