onsdag 13 maj 2020

Har vi en integrationsskuld?

Integrationsskuld är "ordmagi" för att slippa kritisera värdegrundens heliga ord "mångkultur." Folk kan känna både skuld och skam då nyordet inte är väl definierat. Expressen använder begreppet integrationsskuld idag på ledarsidorna av samma skäl, där man uppmanar S att köra över MP i migrationsfrågan.

Sedan 2015 är det belagt att ”ordet” integrationsskuld skapades 2015. Det var kommunpolitiker i Eskilstuna som diskuterade vad som behövdes i form av statliga bidrag för att integrationen skulle fungera. Sveriges Radio rapporterade att företrädare för Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet ansåg att integrationsskulden i kommunen redan var stor.

Språktidningen: ”Det är bra att människor vill bo i Eskilstuna, men det förutsätter att människor kommer in i samhället, har en fungerande utbildning för vår arbetsmarknad och att man försörjer sig själv i rimlig takt. Idag går det för långsamt. Människor halkar efter och det skapas en ”integrationsskuld” som vi har att hantera. Om inte detta lyckas bidrar det till trångboddhet, sociala- och ekonomiska skillnader, kulturella motsättningar och missförstånd.”

Svenskarna har i val efter val röstat fram partier som klart och tydligt inte ville ställa några som helst krav på invandrare och medborgarskap. Det är därför Sverige är det land i västvärlden där det finns minst krav för medborgarskap, minst krav på egen försörjning osv. och framför allt vänsterpolitiker politiker har sett krav på invandrare som rasistiskt.
Andra länder som t.ex, Danmark valde att rösta fram andra politiker som ville ställa krav på invandrare och därför fick de en annan politik, där t.o.m. de danska sossarna ställt sig på samma sida som de som ställer krav.

Att svenska folket uppenbarligen var lättare att hjärntvätta än
danska folket är svenska folkets egna fel. Svenska folket ansåg under lång tid att det var rasistiskt att kräva någonting av invandrare, utan röstade för att behandla invandrare som vuxna bebisar i val efter val. Dessa beslut får vi nu lida rejält för.
Våra politiker som röstats fram av svenska folket, har medvetet skapat världens mest kravlösa invandringssystem. Detta för att de ville främja en sådan massiv invandring som möjligt. Systemet har alltså alltid varit medvetet designerat att skapa det rådande läget.

Invandrarna har inte behövt göra något, de har bara kommit till det öppna målet och bidrag våra politiker skapat åt dem. Än idag är Sverige det enda land i världen till som erbjuder gratis tolkhjälp hela livet. Det finns vittnesmål om invandrare som efter 30 år behöver tolk.  Helt enkelt eftersom vårat system är designerat för att invandrare inte ska behöva lyfta ett lillfinger under hela deras vistelse i landet.

De partier som infört detta invandringssystem har alltid belönats med ett enormt stöd från det svenska folket, vilket lett till att systemet hela tiden blivit än mer liberalt för att hela tiden främja än mer invandring. Eftersom allt tyder på att de partier som är för öppna gränser kommer vinna även nästa val så kommer systemet liberaliseras än mer kommande år.
Men hjärntvätten är så stark i Sverige att majoriteten enligt undersökningar fortfarande röstar på partier som vill ställa noll krav på invandrare och svenskt medborgarskap, så svenska folket har uppenbarligen ännu inte lärt sig någonting från 2015 års flyktingkris, utan vill gärna ha mer av samma sak igen. När som helst kan svenska folket ändra Sveriges politik genom att ändra sitt röstande, precis som danskarna ändrade sin politik genom röstande. Svenska folket är dock fortfarande väldigt nöjda med massinvandringen och mångkulturen och röstar därför fortfarande för mer av samma politik.

Kronofogdemyndigheten undrar på Riksgäldens uppdrag vem som är borgenär och vem som är gäldenär när skulden skall regleras. Kan det verkligen stämma att den som redan betalt mycket är den som nu är betalningsansvarig? Hur räddar det pensionerna?

Skuld är ett flöde av förväntningar och krav som alltid pågår i alla mänskliga interaktioner. Det går inte att ställa sig utanför detta flöde, denna process. Man väljer bara om man vill delta i processen eller om man underkastar sig någon annans dom på nåd och onåd.

Givetvis har varenda invandrare som sökt och fått hjälp i Sverige en skuld. Integrationsskuld är ett annat ord för
tacksamhetsskuld, den mest basala formen av mänsklig anständighet. De minoriteter som inte känner en tacksamhetsskuld till svenska folket har därigenom själva dömt ut det mångkulturella experimentets hållbarhet. Känner man i deras position inte omsorg och vördnad, respekt och ömsesidighet, har man gjort sig omöjliga. Då är man kolonialister och exceptionalister som avskilt sig själva från det gemensamma.

Den korrekta tolkningen är att den individ som skall integreras måste anst
ränga sig, genom att lära sig svenska så bra att tolk inte längre behövs. Dessutom måste individen träna bort kulturella beteenden som är stötande för majoritetsbefolkningen för att göra sig anställningsbar. Har denna ansträngning av olika anledningar inte gjorts och individen orsakat onödiga utgifter för samhället så finns en skuld som måste betalas tillbaka med ränta. Finns väl ingen annan rimlig tolkning? Det är ju trots allt objudna gästar det handlar om.

Gästfrihetslagar har två lika tvingande aspekter: Den goda värden och den goda gästen. En gäst är inte längre gäst om den kräver, klagar och tar utan tacksamhet - då är man en tjuv eller inkräktare. Man har själv förändrat sin villkorade status.
Nu när AB Sverige behöver skära ned på personalkostnaderna är det dags för ”Den Stora Hemvandringen”, om man ska kunna uttrycka det i företagsekonomiska termer.


1 kommentar:

 1. Hur röstar man rätt när "nätverkan" över partigränser ger fenomen, som JÖK:en och DÖ???
  C=S, Mp=V, Kd=C osv....
  SD har väl backat på metparten, som skiljde dom från resten, mig veterligen..
  Vad göra?
  Hur funkar sk demokrati när somliga har flera identiteter?? och har ev betalt för det ur bidragsdjungeln..
  Krav-rösta rätt/rött!
  Att ValU-sighten packade ihop valnatten/kvällen 2018 känns ju förtroendegivade oxå...
  Slump??
  Mycket skit blir det!

  Mvh Per

  SvaraRadera