måndag 4 maj 2020

Dagens Covid-19 måndag den 4 maj!

+ 90 döda, + 29 på IVA, + 404 nya fall, 2779 döda.
Förra måndagen +80döda, +286 nya fall, 2289 döda.
490 döda på en vecka = 70 döda om dagen.
Då var det dags att ”tvätta händerna igen!” Stor eftersläpning på dagens siffror. I presskonferens så får man veta att ca 1500 har vårdats på IVA och att ca 2800 har dött och 90 döda med stor eftersläpning.

Den lekmannamässiga analysen är att dödsfallen ökar något i vissa regioner, många står helt still, medan det minskar i smittade Stockholm, Sörmland och Östergötland. Söder om Jönköping händer inte mycket.
Brasklappen är eftersläppningen.

Björn Eriksson
som är ansvarig för Region Stockholm, är en uppriktig person i de intervjuer och presskonferenser han haft. Hade inte antalet avlidna minskat i region Stockholm på sjukhus hade han inte heller sagt det, till skillnad från Tegnell som är ofattbart otydlig. Stockholm har inte uppdaterat sina vårdplatser sedan i torsdags. När uppdatering kommer(om) senare idag, så lär vi se att den sjunkande trenden man såg fram till i torsdags fortsätter.

Spontant känns det som att många svårt sjuka aldrig har fått komma in i sjukvården. Faktum är, att det ligger en del ensamma människor i sina lägenheter som håller på att dö. De inte har några släktingar, inga vänner, ingen social kontakt överhuvudtaget. Det känns väldigt skrämmande, att det sker och Foliehatten blir inte direkt förvånad om mörkertalet är enormt. Han undrar hur stort mörkertalet är?

I skymundan, nästan i mikroskopisk skrift rapporteras det om den slumpvisa antikroppstestningens resultat. 10% av stockholmarna har varit smittade. Bara sju gånger fler som behöver smittas då innan vi når immunitet (om det nu ens uppstår någon immunitet)? Vad var det FHM och Tegnell uppskattade det till, 30-50% smittade?

Hallengren i en artikel SVT Nyheter: Vi ska testa 100 000 i veckan." I sista meningen i artikeln står följande: "Målet 100 000 tester i veckan gäller tester för pågående infektion. Antikroppstester som visar om man har varit infekterad är ännu inte tillräckligt säkra på individnivå för att lanseras i stor skala."
Vet inte hur texten skall tolkas: "tester för pågående infektion", alltså 100 000 i veckan. Förvirrande.
7 april 2020 Folkhälsomyndigheten: “Kommer kunna testa 100 000 personer i veckan.”  Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på folkhälsomyndigheten i SVT:s Agenda: ”Inom några veckor vill vi kunna testa 100 000 personer i veckan.” Foliehatten undrar om Hallengren får rätt!

Konkreta och tydliga frågor från utländska journalister. Anders Tegnell var spänd och nästan rädd för CNN-reportern. Det var ingen svensk pajas-journalist utan deras medicin och vetenskapsreporter. Det vi får höra från från svenska journalister är luddigt svammel som inte fick något intressant svar.

Tegnell fick frågan om munskydd. Tegnell har en klar linje där. De skyddar inte. Tengell bortser som vanligt från den asymptomatisk smittan. Det är bättre att stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk än att bege sig ut sjuk med mask som han oroar sig för att folk skulle göra. Han litar på att alla ska följa direktivet att stanna hemma om de känner minsta lilla symptom. Tegnell sa även att han tycker det inte finns nog med forskning på ansiktsmasker och C-19.
Det räcker om ni tittar i 2 minuter i denna videon så förklaras FHMs agerande av en av världens ledande experter på narcissism.
Från och med denna vecka är det obligatoriskt att bära munskydd i butiker och i kollektivtrafiken över hela Tyskland. Nere i Berlins tunnelbana säljs enklare munskydd via automaterna som annars saluför läsk, godis och kontaktlinser.
 
Närmare 3000 döda är många i förhållande till hur litet Sverige är och den geografiska placeringen. De höga dödssiffrorna beror på öppna svängdörrar. En av de värsta siffrorna i världen, då snackar vi om länder och städer där flera miljoner flyger in och ut hela tiden. Med tanke på hur jävla illa vi i Sverige sköter vår sociala distansering och framförallt vår allmänna slapphet inom äldreomsorgen, är det inte alls förvånande att närmare 3000 har dött. Dock inte så många som Foliehatten trodde på förhand, med vår "strategi." Resultaten av allt häng på uteserveringar och upploppen på IKEA kommer i Stockholm först om några veckor? Var hamnar vi då?4 kommentarer:

 1. Inget tyder på nåt värre än influensan 2018. Så fundera istället på hur man lyckades skapa den här hysterin.. o varför. Över ett influensavirus..
  Bra sammanfattning av läkaren Andrew Kaufman här: https://youtu.be/W8AFIQ-56Ao?t=953

  SvaraRadera
 2. Enligt SCB idag jfr med tidigare + 3000. Om du fortsätta skriva som du gör, exit på dina inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft 3000 tidigare... UTAN o regga precis allting som cv19.

   Radera
 3. Alla pratar om stockholm och flockemunitet som är en katastrof. F.H.M borde åtalas för vållande till annans död.Nej den intressanta regionen är Blekinge 74 fall och 2 döda totalt.Det vore intressant att veta vad dom har gjort som andra har missat.

  SvaraRadera