tisdag 19 maj 2020

Sossarna vill skatta svenska folket till döds!

Ingen är direkt överraskad att Magdalena Andersson(MA) nu ”flaggor” för höjda skatter. Andra länder delar ut helikopterpengar för att få fart på ekonomin, Sverige höjer skatterna. Även om S idag är ett 30% parti, kommer de inte att överleva en debatt om höjda skatter, hög arbetslöshet, försörjningen av invandrare och ineffektiva myndigheter i valet 2022.

Hennes skäl är att man måste ”rädda” ekonomin! Att rädda ekonomin innebär, att den vansinniga höga migrantionsnotan har kommit upp på regeringsbordet, De vet att de närmaste 1-2 åren kommer väldigt få av de 1-1,5 miljoner invandrare överhuvudtaget inte kunna försörja sig, utan de måste gå på bidrag. För att göra situation värre, tar dessutom Sverige emot 5000 konventionsflyktingar. Innan hade Sverige en kvot på 2.500, men regeringen var inte nöjda, utan höjde på egen begäran till 5000! Vi har sett ”snyftartiklar” i regimmedia, att de väntar nu runt om i världen
på att få komma till Sverige. Det är så synd om dom, de har inte pengar och de lider! Om inte den nya migrationspolitiken kommer fram till något hållbart om någon månad, kan vi se volymer på samma nivå som föregående år.
 
I en artikel i Expressen försöker nu MA plantera in de kommande skattehöjningarna.
Ett sätt att försöka rädda ekonomin.” MA utesluter inte att skattehöjningar kan krävas efter pandemin. Inte som en direkt följd av krispaketen.
Magdalena: ”Inte nödvändigtvis på grund av de paket som kommit hittills, utan det här är ett sätt att försöka rädda ekonomin genom krisen. Sedan handlar det helt om hur sysselsättningen utvecklas, hur långvarig krisen blir. Det kommer vara avgörande för vilken välfärd vi har råd med, och vilka skatter vi kan ha.”

Lena Melin, AB: ”Efter coronakrisen väntar en skattechock. En gigantisk vårdskuld, rekordmånga arbetslösa och marginaliserade, fortsatt behov att stötta vissa företag liksom fallande inkomster för stat och kommun är orsakerna."

Sverige har redan ett av världens högsta skattetryck och de kommande åren kommer allt fokus ligga på att ”få hjulen att börja snurra” och då är inte höjda skatter rätt väg. Det vet MA om, även om hon gärna vill fylla på i kistorna. Sverige har just nu runt 75% totalt skattetryck inkl. punktskatter, moms och andra dubbelbeskattningar. Så att höja inkomstskatten mer än 25% blir svårt. Visst kommer det skattehöjningar, redan nu pratas det om höjda skatter på sparande, höjd fastighetsskatt och givetvis bensinskatten som är MP:s gullebarn när det gäller att roffa åt sig.

Höjda skatter har alltid varit sossarnas recept för alla problem. Plastpåsar, bensin, sopförbränning osv. Kan man beskatta det ska det beskattas så hårt, att inga har råd att använda produkten. Vi ska nog räkna med enorma skattehöjningar på saker, men inte arbete. Sedan sitter några experter och berättar att det inte har någon negativ påverkan på intäkterna varken för företag eller staten, medan folk beställer från EU och Kina. Vi kommer nog också att se trängselskatt i varje hörna och höjda avgifter på all kommunal service. Att det slår sönder inhemsk konsumtion och skapar arbetslöshet bryr de sig inte om eller inbillar sig att det inte påverkar.
 
Kommunerna kommer väl att få det ännu svårare att få ihop budgetarna, egentligen förstår jag inte hur det skall gå till när vi ser på en del sossekommuner med massa yngre invandrare från tredje världen som inte får några riktiga jobb. Visst kan dom plocka skräp med mera eller leda gamla tanter på övergångsställena. Men det blir tvunget att sänka försörjningsstöden. Förmodligen också äldreförsörjningsstöden.

Naturligtvis kommer statsbidragen att öka kraftigt men samtidigt skall försvarsmakten ha många fler miljarder. EU-avgifterna skulle också höjas men Foliehatten tror Merkel/Macron tvingas inse faktum att dom flesta länder inte längre kan betala. Vi måste kraftigt dra in allt bistånd. Vi kan inte sitta och fantisera om ett fossilfritt samhälle eller olönsamma projekt som bara leder till ytterligare fattigdom.

Sverige är väldigt beroende av sin export och det är viktigt att vi inser faktum, att Sverige får svårare än många andra länder. Den svenska modellen går inte längre, motivationen att betala skatt minskar när man inte får något för pengarna.
 
Vi lär få se fler ”hitte på-skatter” som skatten på plastpåsar. Dyker det upp någon form av sockerskatt månne? Alkoholskatten kommer de att höja då folk kommer att handla oavsett. Detsamma med bensinskatten.
 
Fastighetsskatten som den var innan den ersattes av fastighetsavgiften var djupt orättvis, då det inte bara var de rika som drabbades. Det var rätt många gamla som inte hade råd att bo kvar i sina hus i områden där priserna och därmed taxeringsvärdena stigit med tresiffriga procent. Något som borde ha gått rakt emot sossarnas ideologi.

Maggan vet att Lafferkurvan är giltig men det är inget hon av ideologiska skäl vill erkänna. Varför tror ni jobbskatteavdragen är kvar? Varför är rot- och rutavdragen kvar? Kommer ni ihåg pigskattedebatten?

Staten kan låna och även om aldrig har eller kommer att rösta på något parti som ser till att sossarna får makten är Foliehatten pragmatisk nog, att anse att de gör rätt i att kränga lite statsobligationer. Det finns marginaler där.

2 kommentarer:

 1. Då Sovjet kollapsade sjönk värdet på Rubeln med 99% utan att pensionerna höjdes.
  S kommer göra samma sak i Sverige då det, genom inflation, blir dags att betala notan för invandring, skatte och industripolitik.
  Pensionerna är en alltför lockande källa för att S inte, i takt med att andelen S-röstande pensionärer minskar, skall tömma den.

  SvaraRadera

 2. Hatten , ser du något anmärkningsvärt med att landet sverige är registrerat som ett bolag ? ,, det påstås att det är så ,,, vad händer då vid en ekonomisk smäll ? Om man äger ett torp som är skuldfritt ,,, vad händer då ? Ett bolag kan väl gå i konkurs , o då räknas väl alla tillgångar till bolaget ,, det måste väl betyda att fodringsägarna kan ta alla tillgångar i bolaget

  Detta i kombination med att fn har rätt att ta över sverige vid ett regeringssammanbrott är en fin start för kommunisterna nwo,s övertagande av vårt land ,,,

  Vad säger du om teorin

  SvaraRadera