torsdag 14 maj 2020

Covid-19 torsdag den 14 maj!

+ 69 döda, + 15 IVA, + 673 fall, 3544 döda.
O
ch man flaggar för eftersläpningar igen. Anders Tegnell deltog inte på dagens möte och ersattes av en mycket "rapp" Sara!

Döda
7 maj 301
14 maj 349
Sverige ökar med +48 döda på en vecka.

Anders Tegnell är en av de mest misslyckade epidemiologerna som vi någonsin har haft i Sverige, handlingsförlamad är ett bra ord. Lägg till ryggmärgsreflexen från epidemiologen och flockimmunitets anhängaren Tegnell att säga "inte effektivt" på ett tidigt stadium så fort förslag på aktiva åtgärder lades fram. Som kontroller på Arlanda av ankommande resenärer från smittoländer. Smittan skulle brännas igenom så var tanken. Så var det sagt i skolboken.

Naturligtvis har flockimmunitet varit strategin från första början, annars hade man agerat mycket kraftfullare än man gjorde. Man agerade ju inte alls vilket är helt sjukt!

Tegnell pratade om att vi gick på UKs linje. UK hade "tung" forskning bakom sitt val av strategi. Vi vet ju alla vilken strategi UK hade innan de tvärvände. Efter deras helomvändning började Tegnell istället säga att flockimmunitet är en effekt av vår strategi, inte vår strategi i sig.
 

Statsministern säger nu, att det finns pengar och det får kosta.
Nu ska man satsa på äldrevård
Nu ska man satsa på småföretag
Nu ska man satsa på A-kassan
Nu ska man satsa på osv och de säger att pengar är inget problem! .
Hyckleri är ordet. Äldrevården har gått på knäna och A-kassan blev en droppe!
Det är mycket snack och lite verkstad i Sverige. I en pandemi agerar man, inte reagerar!

I Finland verkar det vara större verkstad! Finland har något som Sverige saknar - sisu! Det gäller såväl kvinnor som män, Finland har en kvinnlig statsminister! Utan feministiskt bullshit! I Finland kommer nu nya direktiv kring testning. Alla som har någon form av symptom uppmanas att så fort som möjligt testa sig för covid-19, rapporterar Hufvudstadsbladet. Just nu har landet kapacitet att testa drygt 8 000 personer per dag, men målet är att öka kapaciteten till 10 000 per dag. I Sverige utlovade man 100.000 tester och det blev just bara snack!

Sveriges strategi handlar inte om att uppnå flockimmunitet. Den handlar om att platta ut kurvan med smittspridning, så att vården hinner med, säger man nu. Samt att den ska vara långsiktig. Sverige har gått en lite annorlunda väg, om den är rätt vet vi om något år. Foliehatten tror personligen att Tegnell & Co, inte visste från början vad de skulle göra, samt inte heller hade resurser att agera. Det blev som det alltid blir med Sverige, ingen koll alls!
 
För några veckor sedan dissar 22 forskare flockimmunitet.
"Att förlita sig på en framtida flockimmunitet är emellertid både orealistiskt och farligt”, skriver forskarna som i stället menar att ”vi bör, så långt det bara är möjligt, försöka hålla människor vid liv tills resultaten av de många medicinska prövningarna kunnat utvärderas, och kan börja tillämpas.”
 
Foliehatten kan notera att Skåne har samma siffror som Danmark. Vi kan tacka danskarna för att de stängde Kastrup tidigt och införde lockdown.
Vi ser en klar skillnad mot Stockholm. Alpresenärarna som kom tillbaka från sportlovet och på resan hem, förde de med sig smittan.
Taxiresor från Arlanda och Skavsta förde smittan vidare till migrantgrupperna!


 
1 kommentar:

 1. Du vet om att den sk krisen aldrig är/blir över??
  Slå på TV:n SVT Forum & lyssna..
  Du ska sitta hemma på kammaren & hålla käften medan politrukerna raserar AALT.
  IGEN!
  Du gagar!!
  Politrukerna har ställt till det-så in i hälleflundra-att folk inte kan gå på gata utan att inse detta.
  Vad händer??
  Folk får inte gå på gatan.

  Mvh Per

  SvaraRadera