söndag 24 maj 2020

Sossarna har avgörandet i sina händer med ny migrationspolitik!

Sanningens minut börjar närma sig med stormsteg för sossarna. Om några veckor skall man ha färdigförhandlat i migrationskommittén och ta fram en ny helhetspolitik på migrationsområdet. Det ska ersätta den tillfälliga lagstiftningen som kom till under och efter 2015. Kommittén har suttit sedan september och man hade ett möte i veckan och det är tänkt att slutförhandlingarna ska inledas. Problemet är att sossarna hittills inte visat sina kort!

De senaste tio åren har Sverige beviljat 1,3 miljoner uppehållstillstånd, varav asyl- och anhöriginvandring tillsammans utgör drygt hälften. Arbetsskäl står för en fjärdedel och resten är EU-inflyttning och studenter. (Andelarna varierar dock mellan åren.) Det har påverkat svenskarnas syn på migration och i dag vill 53% enligt SOM-institutet ha färre immigranter.
 
På bordet ligger flera frågor som man direkt kan se, att det blir svårt att nå en enighet om och det är sossarna som har ”bollen” och den stora frågan är för flera partier, var skall sossarna placera
bollen.
 
Frågorna som man skall försöka få en enighet om är: Uppehållstillståndens längd, ett ”volymmål”, familjeåterförening och försörjningskrav, språkkrav för permanent uppehållstillstånd, kvotflyktingar får direkt permanent UT, använda elektronisk fotboja på de som ska utvisas. tidsgränsen för att få lämna in en ny asylansökan efter avslag (förslag 10 år), m.m. Foliehatten hoppas även att kommittén ser över och tar bort fri sjuk- och tandvård för illegala som befinner sig i landet, vilket diskriminerar svenskarna. Det var Alliansregeringen som genomförde denna reform 2013.

När migrationskommittén möttes onsdagen stod ett förslag om volymmål för migrationen på agendan. SD och M är de enda som oreserverat står bakom ett volymmål. KD, C och L är tveksamma. V och MP är starkt emot, att införa ett ”volymmål.

Kvar är S som snart måste bestämma sig. Med all säkerhet har det svettas rejält på Sveavägen 68, över vilken väg man skall välja. Insatsen är mycket hög och det stor väldigt mycket på ”spel” för sossarna. Regeringsmakten blir första stora fråga, de måste ta itu med. Hoppar S över till gänget som vill ha små förändringar med dagens öppna gränser och PUT till nästan alla, är det inga problem. Då kan det finns en majoritet i riksdagen för detta.

Väljer däremot S att gå med M och SD för en stramare invandringspolitik kommer givetvis MP att ”skrika” som en stucken gris. De kommer att prata om svek och allt annat de kan hitta på. Frågan är om MP spräcker regeringen? Foliehatten skulle inte alls bli förvånad, om att det har tagits kontakter mellan S och MP, för att sondera terrängen. Han tror om MP hoppar av regeringen, kommer de bli de stora förlorarna.

Foliehatten gissar att MP sitter kvar efter löften från sossarna om, att klimatpolitiken skall intensifieras och MP
för igenom alla sina förslag. De kommer att svälja förtreten med att S gjort upp med M och SD. De kommer att säga massa saker, sedan händer inget. De har fått sitt klimatköttben till stor fasa för svensken som nu kan se framemot flera galna, idiotiska förslag och genomförande av klimatåtgärder. Allt för att rädda världen som är som en "piss" i Mississippi!

Vi skall ha klart för oss, att det finns flera tecken på att sossarna har en inre splittring. Den är djup, långdragen och ganska uppenbar. Det handlar om ekonomi. Med Covid-19 har invandringens kostnader hamnat på bordet och att det blir stora problem för dem att försörja sig de närmaste åren. Flera ledande krafter i sosseleden, anser att välfärdsstatens framtid, kräver en betydligt stramare invandring än hittills. De vet att invandringen efter Covid-19, är en enorm ekonomisk belastning för Sverige. Vänsterfalangen anser att Sverige är ett rikt land och har råd att ta emot lika många migranter som tidigare, att strama åt, är att fiska i främlingsfientliga vatten.

Om svensken verkligen förstod hur mycket pengar som försvunnit till migration, så tror Foliehatten, att de flesta skulle svimma av chock. Tror inte ens man kan ta in den siffran som allt migrantjippot har kostat. Man ska räkna med allt från hanteringen på MV, skadegörelse, fängelse, lotsasjobb, SFI, m.m. Den siffran kan nog ingen säga, för den är ett okänd, men mycket hög.
 
Foliehatten har roat sig med försöka hitta kostnader för invandringen. Det finns flera uträkningar som Foliehatten anser är för låga. Joakim Ruists uträkning från 2018, är kostnaden i medel 74.000. SKL har räknat med att ensamkommande kostar 1000/dag= 360.000/år. Foliehatten anser att 100.000 per invandrare är närmare sanningen, än Ruists beräkning. Men ingen vet med säkerhet. Tar vi sedan 1 miljon till 1,5 miljon invandrare som inte kan försörja sig, inser alla att det är gigantiska kostnader det handlar om.  

Norge har beräknat att deras nota per år är NKR 250 miljarder och Sverige kan säkert ta den 3 gånger Norges summa =750 miljarder, 15-20% av BNP.
 
Denna kostnad har nu också de ”kloka” i S insett, att det på något sätt måste finnas pengar till, men pengarna börjar ta slut. För Sverige hade varit mycket lönsamt att ge dubbla bidrag(Danmark gör det) till de som utvandra tillbaka till sina hemländer.
Flera aktivister och aktivistorganisationer inser att det kan bli en betydligt stramare migrantpolitik och de försöker nu påverka utgången med att lyfta fram snyfthistorier.
Självklart tycker Foliehatten det är synd om personer som är sjuka eller inte kan försörja sig. Frågan är, skall Sverige vara hela världens socialbyrå?

Rädda Barnens generalsekreterare Helena Thybell; "Coronakrisen överskuggar just nu allas vår vardag och påverkar hela samhället. Samtidigt, under radarn, pågår en politisk process som kan få omfattande konsekvenser.
Riksdagen arbetar just nu fram en ny migrationslagstiftning, som riskerar att kraftigt försämra förutsättningarna för de personer som söker skydd i Sverige. Barn riskerar att drabbas särskilt hårt.
Ett av barnen som riskerar att drabbas är en 11-årig flicka som är rullstolsburen. Hon lider av en allvarlig ryggmärgsskada och har problem med tal och motorik. Efter flera år i Sverige ska hon utvisas till en mycket svår livssituation i Azerbajdzjan. I Sverige har hon kunnat leva och utvecklas med hjälp och stöd, men på grund av Sveriges restriktiva migrationspolitik har hon nu fått avslag på sin asylansökan och måste återvända till sitt hemland."

Givetvis är det jättesynd om denna flickan, men Sverige kan omöjligen vara hela världens räddare . Skall man ta hit barnen från Bangladesh som gräver i soporna också, för det är synd om dom?

Helena Tybell/Rädda Barnens synsätt ska alla dessa personer och ännu fler, ha rätten, att komma till Sverige för vård och skydd? Det ska Helena ha rätt att tycka och uttrycka, men bevare Sverige om hon skulle få bestämma. Foliehatten undrar om Rädda Barnen är medvetna om att Sverige har en utarmad/nedlagd äldrevård, bankrutta kommuner och regioner, exemplen är många. Det är bara att inse, landet ”Bankrutt” kan inte längre ens ta hand om sina egna.
 
Covid-19 har avslöjat att gamlingar som arbetat hela livet och byggt upp Sverige, blir hemlösa eller kvävs till döds på sjukhus eller i sina hem, på grund av resursbrist. En resursbrist som till stor del grundar sig i, att Sverige har prioriterat bort svenskar i flera år och istället satsat på invandrare.  Icke svenskar får skattefinansierad tandvård, körkort, bostadsbidrag, barnbidrag, socialbidrag, flerbarnstillägg, även en förtur i bostadskön samt det senaste - skolkön.

Att ens tänka tanken på att släppa in fler människor i det här landet när kommuner, landsting, skolor, sjukhus, äldrevård och i princip alla statliga institutioner går på knäna, är helt sanslöst.
 
Om vi återvänder till migrationsuppgörelsen, kan det i framtiden bli svårare för Löfven, om han hoppar i säng med M och SD, att locka till sig vänsterliberala partier. De kommer inte att glömma sveket, med argumentet att man ska stå på rätt sida av historien mot den onda högern. Väljer S däremot MP och V, så kommer det i stort bli små förändringar jämfört med dagens situation. Det sakpolitiska priset för det skulle S nog kunna leva med, men det strategiska är mer svårsmält.

Ett sådant slut skulle en gång för alla göra migrationsfrågan till en rak och tydlig vänster/höger-konflikt. Det är en mardrömssituation för S. Den just nu rörligaste och för regeringsfrågan mest avgörande väljargruppen är de hundratals tusen som velar mellan S och SD. Den gruppen är inte vansinnigt förtjusta i miljöpartistisk migrationspolitik.
 
Det är inte lätt när det är svårt, men för varje dag som går rycker ödestimmen närmare för sossarna. Just den här frågan kan dessvärre inte delegeras till Folkhälsomyndigheten.

2 kommentarer:

 1. Det förefaller väldigt fel att som S sitta och "förhandla" och "utreda" frågan om invandring utan att visa sina kort. Det är inte en demokratiskt grundad utredning.

  Självklart skall dom i god tid ta ställning för hur de anser att invandringen skall se ut i framtiden. Allt annat är osympatiskt.

  Det får absolut inte bli så att man kommer fram till någon sorts kocensus som innebär att man kan komma att glida på intaget som man har gjort hittills sedan 2015.

  Man räknar bara de som söker asyl. Inte alla de övriga såsom anhöringa och särskilda skäl, m. m.

  En stor del av arbetskraftsinvandringen är också fejk vilket innebär att många av dem också kommer på skattebetalarnas kostnad så småningom. Den invandringen måste också reformeras.
  Att över huvud taget släppa in ewn enda migrant nu är bara det helt vansinnigt. Så ett moratorium är befogat.

  SvaraRadera
 2. För att minska flykten till SD borde migrationspolitiken stramas upp betydligt. Ser man på det Danska exemplet så kan en sådan politik ge avsevärda fördelar.
  S har ett löfte i muslimska grupper som kräver att Sverige är öppet anhöriginvandring.
  Om S skal få stöd av det nya partiet Nyans kan detta vara ett av villkoren.
  S har sen 80-talet haft en strategi att öka andelen migranter som kan bidra till samhället och rösta på S. Att just den bidragande delen inte fungerat är en missräkning som man hoppas skall rätta till sig med tiden. Det gäller nu bara att inte lägga så stort fokus just detta, viket också är överenskommet med media.
  Argumentet att invandringen kan vara lösningen för att kunna bemanna vården går inte att använda av tre kända skäl:
  invandringen kräver mer vård än vad den bidrar med i form av personal,
  Personal har så låg utbildning att de utgör en säkerhetsrisk.
  kravet på goda språkkunskaper i Svenska hos personal i hemtjänst och äldreboenden börjar bli allmänt accepterade.
  Det finns inga skäl varför S skall behålla sin position beträffande migranter/flyktiingar annat än att det kan gå att hitta allianser med andra partier som tycker en hög invandring viktig. Betänk att MP är på väg att lämna riksdagen vilket gör att S+V+MP blir mindre intressant som block. Stödröstning på MP är inte en lockande lösning.
  Just denna tvekan mellan två oförenliga vägar är anledningen till S mörkar.
  Den feministiska regering präglas av feministiskt perspektiv, vilket betyder att mycket av vår politik styrs av hormoner som är till för att artens fortlevnad dvs. fortplantning och att värna om barnen. Det är känslan som prioriteras, vetenskap får komma stryka på foten. Barnen är viktigast, de små barnen (inte de med skägg). Kan Sverige som humanitär stormakt svika barnen, tänk på att vi skrivit på FN deklarationen om barnens rätt.

  SvaraRadera