torsdag 28 maj 2020

Covid-19 torsdagen 28 maj!

+46 döda, +30 IVA, +639 nya fall, 4275 döda.

Norge +1 döda, +0 nya fall.
Danmark +3 döda +32
nya fall.
Finland +0 döda, +51
nya fall.

Var kan man se åldern på de avlidna?

Sveriges graf och grannländernas. En mycket talande graf! I Sverige har det dött nästan 4 gånger fler, än de övriga nordiska länderna tillsammans. Hur kan man försvara detta?

DNs ledare ryter till igen - inte nådiga mot regeringen
”En stat har ett fåtal riktigt viktiga uppgifter: att skydda sina medborgare mot brott, militära anfall, hungersnöd och epidemier. Men det är som att vi räknat in turen som en faktor vid budgetarbetet och därför slarvat med att försäkra oss mot den pandemi som alla visste skulle komma förr eller senare.”

Stefan Löfven har nu krupit fram ur sin bunker och han begick ett politiskt självmord.
Han är frustrerad över att inte fler testas! Vill han att vi ska tycka synd om honom?
Löfven spelar på känslor, sina egna känslor. Inte en helt oväntat taktik, då det trots allt är känslor som gjort att han blivit statsminister, inte hans egna känslor utan väljarnas känslor. Känslor av medlidande för en idiot, med för stor kostym. En fungerande nation kräver handling, inte känslor, av sin ledare. Han får väl för göra något åt saken då! Hur inkompetent kan en statsminister bli egentligen? Löfven vill inte ta i problemet med skyddshandskar och tång.
”Vi lyssnar på experterna. Vi litar på expertmyndigheterna” är mantrat så länge som inga journalister börja ifrågasätta detta på riktigt.
”Ansvaret” kommer
snart bli som en het potatis, om inte dödstalen sjunker ordentligt, i nivå med de andra nordiska länderna. Vem styr skeppet Sverige? Denna pajas har svenska folket förtroende för. Man häpnar något enormt! Statsministern har faktiskt det yttersta ansvaret. FHM är bara rådgivande. Regeringen behöver inte följa deras råd. Det finns många exempel ute i Europa, där motsvarande medicinska rådgivare har förordat en slappare linje, men regeringarna har kört över dem. Löfven behövde inte lyda Tegnell, och när det blir räfst och rättarting efter det här, så kan han inte gömma sig bakom Tegnell längre.


Foliehatten har helt tappat förtroende för Ulf Kristersson som är ute och bölar över för lite testning, fast det är hans parti tillsammans med S som varit med och nedmonterat all vård och sett till att det inte finns några resurser att testa.

Foliehattens förtroende för Lena Hallengren har sjunkit med en miljon procent. Visste inte vem hon var tidigare, men nu är hon ute varje dag och svarar på ja och nej-frågor med 10 minuter långa haranger, utan att svara på frågan,
precis som Löfven brukar hålla på.

V-ledaren Sjöstedt intervjuas i AB. Han är kritisk mot regeringens agerande, speciellt vad gäller tester. Sedan tar han till det populistiska argumentet att skylla äldreomsorgens misslyckande på att regeringen ”privatiserat” och släppt in oseriösa aktörer i äldreomsorgen. Att det är i de kommunala äldreboendena som det varit sämst i, ägnar han inte ett ord. 

Det gäller för det svenska folket att inte ta Tegnell & Co på allvar. Det saknas kunskap hos dem. Den magiska specialkunskapen som Tegnell har är gissning. Han har gissat sen januari i alla möjliga olika kategorier.
Folk måste
istället ta viruset och faran på allvar och inte luras av alla gissningar, om toppen är här 15de/april eller 29de april eller vad det nu det var. De senaste dagarna har det istället ökat! Det är bara gissningar som kommer att revideras med jämna mellan rum. Det finns ingen som ens ber om ursäkt för revideringen. Folk måste börja tänka på sig själva och hur de kan skydda sig och sina anhöriga, speciellt de äldre.
De som har ansvaret att värna om folkhälsan har tydligen fått andra arbetsuppgifter. De tänker på den svenska ekonomin och resurs brister istället. Om ingen tänker hjälpa folket då måste folket börja hjälpa sig själv genom att skydda sig så mycket man kan.

Hämtat från Läkartidningen:
"Sverige har när detta skrivs haft världens högsta dödstal per capita i covid-19. Majoriteten av de döda är över 80 år. Drygt 10 procent av äldre vid Stockholms särskilda boenden har fått sjukhusvård. Av gamla som lagts in på sjukhus har 7 av 10 tillfrisknat med basal sjukvård som dropp, syrgas och antibiotika. Smittade som blivit kvar på boendet har ofta avlidit."
"Vi är inte förvånade över att coronasmittan spridits så snabbt på äldreboenden, då vi känner till fall där kommunen motsatt sig läkares initiativ att testa symtomfri personal med motiveringen att det skulle bli svårt att bemanna om många testas positivt.
Haveriet inom äldrevården blottar en organisation där den medicinska kompetensen prioriterats bort."
"Det saknas läkare med erfarenhet av äldresjukvård.
Det saknas geriatriska team.
Det saknas mellanvårdsavdelningar.
Det är brist på sjuksköterskor med äldresjukvårdskunnande.
Det saknas kontinuitet och en röd tråd i äldrevården."

Denna pandemi har med all önskvärd tydlighet avslöjat för hela världen, hur inkompetent Sveriges genuscertifierade, feministiska regering och diverse s.k. expertmyndigheter är, när det verkligen blåser snålt och ett tydligt och kraftfullt ledarskap är av yttersta vikt. Ännu ynkligare att bevittna är de bortförklaringar som redan har börjat strömma in från ansvariga politiker och myndighetspersoner, när de börjat inse att Sveriges valda väg, är en katastrof.
Skit samma att tusentals har dött helt i onödan och många tusen fler kommer att dö helt i onödan, nu gäller det att rädda den egna karriären till varje pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar