tisdag 5 maj 2020

Dagens Covid-19 tisdagen 5 maj!

+ 85 döda, + 32 IVA, + 495 nya fall, 2868 döda.
Ca 1 procent av dödsfallen är personer under 50 år. I princip samtliga av dessa hade underliggande sjukdomar. 90% av dödsfallen är över 70 år, hälften av dessa över 85 år.
Tidigare tisdagar:
7 april. 112 st
14 april 136 st
21 april 148 st
28 april 91 st
5 maj 84 st
Siffror i Norden.
Sverige +85 döda, +495 nya fall
Danmark +10 döda, +151 nya fall
Norge 0 döda, +20 nya fall
Finland 0 döda, +85 nya fall
Tegnell anser att Sverige valt rätt väg! Våra grannars siffror talar för sig själv!

DN: "På dagens myndighetsgemensamma pressträff berättar biträdande statsepidemolog Anders Wallensten att samtliga 85 dödsfall är kvinnor. Generellt är män något överrepresenterade bland de som dött i sjukdomen, och den överrepresentationen kvarstår även efter dagens inrapportering."

Efter långhelgen nämnde FHM att det kommer fyllas på med fler eftersläpningar. Men viktigare är kanske att veta hur stor eftersläpningen är och det har dom sagt sedan mars. Det ser ut som en platå som vi behöver veta mer om.

Om man har följt presskonferenserna från början, så börjar man skönja ett väldigt tydligt mönster. Det finns hur mycket som helst som pekar på en total brist på ödmjukhet och att ta in kunskap och information från andra håll.

Masstestning som rekommenderades för alla länder - Nej, det var inte intressant just nu, kanske se
dan....
Lockdown som rekommenderades av tidigare pandemiforskning och som
många andra länder genomförde, det passar inte just i Sverige.
Asymptomatisk smittspridning, FHM
hävdade länge att det inte ens fanns, trots rön från andra håll. Även nu, är de ganska ovilliga att erkänna, att det spelar en betydande roll, trots massiva rön från andra länder.
Först säger Stockholms ansvarige Olsen, att det handlar om "klustersmitta" och därför tror han inte, att det blir någon flockimmunitet till hösten. När någon sedan råkade bevisa, att asymptomatiska infekterade finns på Karolinska, blev det tyst.
Att jämföra oss med nordiska länder (där det går bra), tyck
er inte FHM är lönt. De valde att istället peka ut helt andra områden att jämföra oss med (områden som har extremt mycket mer tätbefolkat än vi), såsom New York och Belgien.
Vi är bäst på att räkna döda. Fast man glömde nämna, att vi missar en massa personer i FHMs statistik, dels de som är otestade men som läkare har bedömt är
Covid-19 och dels personer som ej fått test eller diagnos, ute på äldreboenden.
 
De har hittat en man i Frankrike som hade viruset i slutet av december. Inget konstigt med det. Men hur kan Tegnell få det till att det är "troligt" att vi hade det i Sverige, en månad innan? Det är väl en av de få saker som man kan ge honom rätt i. Även om han sa det lite sent.
Man har länge misstänkt att det funnits smittade i Sverige betydligt längre än officiellt. Det kanske till och med finns dödsfall som man missat och trott det vara något annat. Var alla somalier i Rinkeby blev smittade redan i början av mars, är fortfarande ett mysterium.
 
Vårdpersonalen på Karolinska universitetssjukhuset har fått lämna prover för att se om de är positiva för det nya coronaviruset, SARS-CoV-2.
De första analyserna av 2300 prover visar att hela 6,6 procent är positiva –
utan att ha haft symptom. Proverna visar att många har en pågående infektion, enligt analyserna. Professorn kan inte svara om de fört smittan vidare.

Hämtat frän nätet: ”Hur länge ska en undersköterska som haft sjukdomen stanna hemma från jobbet? Personalbristen är stor och nu under coronatider värre än någonsin. Jag har ett fast arbete på ett boende och arbetar som timvikarie på 2 andra.
Dom ringer efter mej varje dag nu. Äldreomsorgen skulle braka fullständigt utan timvikarier som hjälper till. Kommunen har annons ute och söker timvikarier till olika boenden. Visst kan man säga att personal ska "stanna hemma" och inga främmande vikarier ska tas in. Men i verkligheten uppstår då frågan: Vem/vilka ska ta hand om de boende?”

Fråga från en journalist: ”Forskare uppmanar FHM, att rekommendera att munskydd används i publika miljöer. Tänker ni göra det?”
Wallenstein: ”Det är en fråga där kunskapsläget utvecklas. Vi har en grupp som tittar på det och som kommer att komma med ett ställningstagande i den frågan inom ett par dagar.”
Den 3 april publicerades en forskningsrapport i tidskriften Nature, där det framgår att ansiktsmasker fungerar, för att dämpa smittspridningen. Ändå satt FHM:s företrädare i SVT:s Agenda i söndags och undvek att ens rekommendera personal på äldreboenden att ha masker, trots ihärdiga frågor från programledaren.
Sex virologiforskare:
virus kan överföras utan att den smittade känner sig sjuk och forskning visar att smittan kan spridas via utandningen.
Dessa två egenskaper hos covid-19 ligger bakom att länder infört krav på munskydd. Vi uppmanar nu därför Folkhälsomyndigheten att rekommendera att munskydd används i publika miljöer och i äldrevården.”
En forskningsrapport från 67st studier som publicerades 2016. Slutsatsen var att munskydd hjälper mot att bli smittad.
Igår säger Anders Tegnell på pressträffen, att det inte finns några rapporter om munskydd. Vilken djävla lögnare denne man är!
Tegnell: ”Det finns risker med munskydd, till exempel att man pillar sig mer i ansiktet eller att man får en falsk trygghet.”
 
Benjamin Disraeli: ”Det finns lögn. Förbannad lögn och det finns statistik. ”
Tittar man statistiken är det solklart
och den ljuger inte.
3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Skärp dig. Verkligheten försvinner inte för att man vägrar ta in den. Precis som invandringsproblemen inte försvinner bara för att man censurerar alt-media. Varför beter du dig precis som etablissemanget gör nu när nåt inte passar deras agenda? Nu vet du precis hur de tänker när du blir censurerad av dem.
  Project Veritas har ju avslöjat den här skiten.. https://youtu.be/g5f_6ltv7oI?t=12

  SvaraRadera
 3. Agerandet från FHMsa företrädare rimmar ganska väl med regeringens och övriga Generaldirektorats agerande. Man vill inte stävja Corona. Framför allt inte inom äldreomsorgen verkar det.

  Och det visar man genom att man går en helt egen tillyxad väg istället för att tillämpa etablerad och vetenskapligt grundad metodik.

  Det är helt uppenbart att vi är bland dom värsta i fråga om döda per miljon invånare. Men detta faktum bortförklaras med floskler och rent svammel av just våra myndighetspersoner.

  SvaraRadera