måndag 18 maj 2020

Dags att plocka ner maktens Sverigebild!

Mer än i gång i veckan ser vi hur ”Sverigebilden” hamnar rejält på sniskan till stor irritation för den vänsterliberala regeringen och frågan är hur länge makten kan försvara Sverigebilden. I en mycket intressant artikel beskriver en italienska som bor i Sverige, om svenskarnas underliga tro på myndigheter som inte kan skydda dem mot COVID-19 och det kunde lika gärna gälla mångkultur. Frågan om svensken är människa kommer upp.
 
As an Italian living in Sweden, I have become accustomed to surprise by the many ways that Sweden is different—not just from Italy, but from its own reputation as an exceptionally virtuous country and a model society. This double estrangement is especially dismaying during this public health crisis.”

Italienskan pekar på ”dubbelmoralen och hyckleriet.” Sverigebilden vs verkligheten.  Vi ser det i snart sett alla samhällsfrågor och det är störande och stötande. Covid-19 är precis som mångkulturen sådana händelser som fått stora negativa konsekvenser på det svenska samhället. Men de negativa konsekvenserna finns inte med i den officiella socialliberala Sverigebilden, varför problemen inte åtgärdas. De som lever kvar i en gammal och överspelad Sverigebild kallar oss för konservativa/nazister/rasister.

Artikeln är bara ännu ett exempel på hur de som hyllar en inaktuell Sverigebild, uppenbart inte kan eller vill ta tills sig fakta som påverkar deras egna verklighetsbild. Vill de inte eller kan de inte? Foliehatten lutar tyvärr alltmer åt det senare.
Det är inte på grund av svenskens personlig inkompetens, utan på grund av att Sverige har sagt en sak och gjort en annan väldigt väldigt länge nu och svenska folket har köpt detta rakt av. Det har blivit ställt bortom allt rimligt tvivel, att makteliten i Sverige inte är satta där för att skydda och värna svenska folket. Dom är satta där för att skydda och värna systemet.

Det finns ett antal händelser som om sanningen kom fram, skulle få
allt rasa för makten. Vad är sanningen om Palmemordet, vilka länders ubåtar(förutom den ryska i Blekinge) siktades i skärgården och Estoniakatastrofen. Skulle sanningarna komma fram, är Hans Holmérs uttryck talande: "Sverige skakas i dess grundvalar!" Det skulle gå fullkomligt åt helvete för maktsystemet.

Istället får vi höra av Ulf Kristersson:"välkommen till verkligheten", när han skulle åka på ett Bilderbergmöte och när han fick frågan, vem som bestämde. Ingen släpps upp i systemet till en position där den kan förändra saker och ting, utan att systemet(deep state) har hållhakar på den personen.

Med Covid-19 har Sverige hamnat i ett nytt tidevarv, man läcker saker mer än förr, om den verklighet som finns som makten på alla sätt försöker dölja, genom att ljuga eller ge felaktiga informationer.rför blir det två Sverigebilder. Den ena bibehållen för att skydda systemet och den andra pusselbit för pusselbit
läcker ut av personer som fått nog av alla lögner!

1 kommentar:

  1. Bra analys.....det är skrattretande hur Massmedia politikerna fotfolk i kommuner och regioner skyddar Sverigebilden som inte får svartmålas

    SvaraRadera