lördag 23 maj 2020

Det måste kännas bittert för C och L att bli blåsta!

Med Covid-19 är i praktiken JÖKen död. För en drygt en vecka sedan skickade Expressen försiktigt upp en testballong om JÖKens hållbarhet. De överenskommelser som S har gjort med C och L får nog läggas/avvaktas med tills krisen är över och då kommer en helt annan verklighet upp på dagordningen.
 
Foliehatten väntade bara på detta. Först lyckas Löfven slå sönder Alliansen och nu kan det bli en urvattnad välling av C:s och L:s stolta punkter. Det måste vara ytterst bittert för C och L, att de inte får ut något av sina svek och allt beror på Björklunds (löfte till sina barn) och Lööfs skräck för SD. Foliehatten tror/sanningen att den stora anledningen till deras svek, var nog den, att C och L var rädda, att ätas upp högerut, om man behöll Alliansen med stöd av SD. En annan sanningen kan vara, att deras val handlade aldrig om att få ut något av samarbetet politiskt, utan bara att stoppa SD. Det går inte för dem, att lämna JÖKen, för då öppnar man dörren för SD, vilket är det absolut viktigaste för dem, att inte göra. Efter nästa val samarbetar dom med V, för att stoppa SD.

Istället kommer de nu, att ätas upp vänsterut, utan att få ut ett skvatt av politiken man lovades av Löfven. Vad har man fått ut hittills?  Inte mycket och flera frågor har begravts i utredningslångbänken. Genom kostnaderna med Covid-19 kan Löfven spela på folks förståelse, för att vissa, många av punkterna skjuts på framtiden.
Ordspråket ”Som man bäddar får man ligga” har aldrig tidigare klingat bättre!

Om någon månad skall den nya migrationspolitiken spikas och det vägval som sossarna kommer att välja kommer bli väldigt avgörande för Sverige ekonomiska framtid. Foliehatten är övertygad om att S går åt höger, inte åt vänster. Anledningen är bara ekonomiska. Det kommer att sätta hela JÖKen avtalet på pottkanten och den kommer att begravas tillsammans med Covid-19 offren.

S enda möjlighet att vara ett regeringsparti på sikt, är genom att ha partier som V, MP och C som stöttar dem före M. Det innebär att S inte direkt har några möjligheter att på något sätt bilda invandringskritiska regeringar även om de vill göra det, eftersom de helt enkelt är permanent beroende av stöd från alla de partier som förordar öppna gränser. Detta kommer naturligtvis innebära att S permanent kommer behöva ge dessa partier stort politiskt inflytande, vilket naturligtvis invandringen kommer vara en av huvudfrågorna för många av dessa partier. Se bara vilken makt MP har fått!  Hur troligt är det att ett parti som är beroende av partier som MP, V och C kan genomföra hårda åtstramningar, inte bara angående invandringen, utan även när det kommer till utvisningar och hårdare krav på medborgarskap?

För att inte tala om, att S knappast är ett enat parti i frågan, en stor del av de aktiva inom S är väldigt lika vänsterpartister i frågan om invandringen och de är så extrema och det är väldigt tveksamt, om S hittar någon sorts lösning i invandringsfrågan.
Problemet för S är, att de helt enkelt inte har andra möjligheter än en permanent allians med partier som V, MP och C för att behålla regeringsmakten.

För att strama åt invandringen, kvarstår inget annat än, att samarbeta partierna M-KD-SD för en majoritet i riksdagen. En sådan regering blir helt beroende av SD för att regera, vilket troligtvis skulle leda till en relativt stor förändring i Sveriges politiska inriktning. En sådan majoritet blir svår att uppnå, men inte helt omöjligt. Men det kommer troligtvis krävas att L och MP åker ur riksdagen nästa val.
 
S har styrt landet i snart hundra år. Partiet har format samhället på alla dess nivåer och satt sin prägel på i stort sett allt. De senaste decennierna skapade man successivt 7klövern för att sprida mångkulturprojektets konsekvenser till alla partier. Borgarna försökte med sin Allians. Den var framgångsrik några år bara för att avslutas med . Att den också upphörde spelade mindre roll för S. Det är i den förnedrande sitsen M, inte vill hamna i igen.

M har därför i flera frågor varit kloka att inte falla in i en uppgörelse med S, utan kommit med egna förslag. På sikt hoppas M att få tillbaks L som då är rejält tilltufsade för att de stöttat en samhällsomstörtande agenda. Kvar blir S på den invandrarvänliga sidan med V, C och MP.
Vs och MPs verksamhetsidé bygger på att aldrig ta ansvar, då blir det bara S, C och L kvar.

Foliehatten tror missgreppen/passiviteten och de höga dödstalen runt Covid-19 kommer att leda till en misstroendeförklaring i riksdagen som avsätter Stefan Löfvén. Sverige tar för mycket stryk internationellt. Tegnell kommer snart att börja fasas ut. Kanske ser vi det i nästa vecka redan. Eventuellt avgår Stefan Löfvén ändå på grund av att han är trött och sliten. Covid-19 tär på honom och partiet vill bli av med honom. Han är en katastrof för sossarna, så fort han öppnar munnen och hamnar i en debatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar