onsdag 27 maj 2020

Covid-19 onsdagen 27 maj!

+95 döda, +15 IVA, +648 nya fall, 4233 döda.
Danmark +2 döda +52 fall
Finland +4 döda +64 fall
Norge +0 döda +0 fall

Senaste veckan +döda

Sverige +338
Finland +10

Danmark +4

Norge +0

Senaste veckan nya fall

Sverige 2492
Danmark 298

Finland 199
(många smittade i Sverige)
Norge 74

Detta är en tragedi, vi har misslyckats totalt! Har vi en bra torsdag och fredag landar vi kanske på 4500 döda.

Utgångspunkten för den svenska strategin har hela tiden varit att skapa en flockimmunitet med få antal döda. Strategin har då varit att skydda de äldre (vilket misslyckats), samt att nedsmittning ska ske i lagom takt "så att vården hinner med". Kruxet har då varit att man underskattat dödligheten som ligger runt 1%, inte 0,1% eller ännu lägre som de tokgissat på och man har överskattat smittsamheten. Då har man också underskattat möjligheten till masstester och karantän av smittade, dvs att ta fullständig kontroll över samhällssmittan. Man har inte ens försökt.

Nu sitter vi i ett läge, där bara en liten del av befolkningen är, eller har varit smittad. Dödligheten är alltjämt alldeles för hög. Vården pressas och det ser ut att kunna bli mycket långvarigt. Smittan uppvisar inte den spridning som krävs för att någon immunitet ska kunna uppnås. Därmed kommer vi att få leva med skiten under mycket lång tid, samtidigt som andra länder närmast lyckats utrota smittan och skapat ett samhälle där folk kan röra sig fritt utan att riskera att bli smittade på det sätt som sker i Sverige.
Foliehatten fattar att vissa förespråkare av flockimmunitets tänket ber på sina bara knän att smittspridningen ska vara mycket högre än vad som är fallet, men det hjälper inte. Vi har en verklighet att förhålla oss till också.

I vilket annat demokratiskt land, så hade detta fått långtgående konsekvenser, särskilt med tanke på att de styrande helt bortser från fullt berättigad kritik. Likt DDR så trycker man bara på gasen än hårdare och förlitar sig på att den socialistiska muren står pall. För sänker man garden nu, så är det öppet mål att dra ner brallorna på den svenska modellen. Kommer bli en spännande sommar för de delar av landet som hittills klarat sig relativt bra, för semester med fri rörlighet, är en rättighet oavsett vad.

I en intervju med statstelevisionen igår offentliggjorde FHMs generaldirektör myndighetens nya strategi som går ut på att spåra smittade, testa och isolera enskilda fall. Därmed överger man den flockimmunitets strategi som Sverige var ensamma om i världen och som har lett till över 4 tusen dödsfall. De katastrofala resultaten av antikroppstester som visade att endast 6% av svenskarna har haft Covid-19 mot prognostiserade 20-25% samt en stark internationell kritik och isolering av Sverige verkar slutligen ha lett till en ändring av FHMs analys av läget.

Sverige är det enda landet där politikerna inte vågar ta ansvar och peka ut färdväg utan gömmer sig bakom myndigheter och ingen tar något ansvar! Sverige kunde inte välja samma strategi som andra länder, eftersom vi har 100 tusentals invandrare som varken förstår eller bryr sig om regler. Detta hade såklart blivit uppmärksammat i media och visat på ytterligare negativa faktorer av massinvandringen.

Om vi räknar att 3500-3700 av de drygt 4200 döda var pensionärer och dessa hade en snittpension på 17-18000/mån(innan skatt), så har sosseregimen tjänat in nästan en miljard per år på de pensioner de nu slipper betala ut. Pengar som kommer att gå rätt ner i det bottenlösa svarta migrationshålet och eutanasiprojektet fortsätter.1 kommentar:

 1. Sverige har väldens bästa palliativa vård. Döden kommer sömnig sluddrande till dig 11 till 14 år tidigare än din naturlig död. (jo man har räknat på det)
  Detta enligt socialstyrelsens direktiv troligen för att inte anstränga vården som är och har varit kraftigt underdimensionerad. Särskilt när Sverige har tagit emot en stort antal vårdbehövande.Ni vet vilka jag menar.
  Den flacka kurvan är uppnådd, men den slutar inte! Inte förrän vården töms på uttröttad personal. Då har Sverige ingen kapacitet als. Detta har FHM åstadkommit.
  Sverigedemokraterna har i riksdagen påmint (2010)om att landet måste rusta för en pandemi som kommer i en framtid, finns inga tveksamheter om det. Kring detta har regeringen moltigit.
  Och här nått som klingar extra falsk i dessa tider "Jag är så glad att jag är Svensk"

  SvaraRadera