fredag 1 maj 2020

Den linje Sverige valt i bekämpningen av Covid-19, är ett totalt katastrofalt fiasko!

De höga dödstalen i Sverige i förhållande till våra grannländer och att dom valt lockdown, sätter stor press på regeringen och FHM. Tänk om Sverige valt fel väg, vilket Foliehatten anser de gjort! Frågan är om skrivbordsteorierna om flockimmunitet egentligen fungerar, när smittan är ojämnt spridd både i tid och plats/region. Som de skandinaver vi är i Sverige, borde vi ligga närmare de länder runt omkring oss som valt lockdown och som verkar klara smittan och dödstalen betydligt bättre än Sverige.

Lite siffror:

Sverige
2603 döda, igår 130 döda, ny fall igår 816, totalt 21200
Danmark 452 döda, igår 9 döda, ny fall igår 150, totalt 9158
Finland 211 döda, 3 dagar 5 döda, ny fall igår 89, totalt 4955
Norge 204 döda, igår 0. ny fall igår 43, totalt 7710

Samtliga länkar har intressanta siffror, fördelat på kön m.m
Sverige 253 döda per miljon.
Danmark 78 döda per miljon.
Finland 38 döda per miljon.
Norge 38 döda per miljon.
Island
29 döda per miljon(totalt 10 döda).
Stockholm 1406 döda.
I bifogad länk kan du se dödstalen per stadsdel och kommuner runt Stockholm.

Sverige ligger nu i samma liga som Belgien, Frankrike och UK. Varför Sverige inte valt en linje präglad av noggrannhet och ordentlighet som Tyskland, kan förklaras med, att vi har inte resurser eller personal som klarar av detta. Kan orsaken vara, att vi har blivit ett 100% globaliserat mångkulturland uppe i norr, ett territorium i princip som kapat banden till sina rötter, där en stor del av resurserna går till närmare 2 miljoner migranter som inte kan försörja sig.

Stefan Löfvéns tal strax före Valborg om att "Det blir inga resor inom Sverige i sommar" fick i alla fall
Foliehatten att reagera. Man kan ana en stor desperation hos Löfvén, över den linje Sverige har valt och att de frivilliga distanseringsinslagen i politiken måste drivas ännu hårdare.

För Stefan Löfven måste det vara ”att strö salt i såren”, när Anders Tegnell idag säger, att han kan ha valt fel strategi.
Tegnell i torsdags: ”Det är en väldigt hög siffra som vi inte sett för någon annan sjukdom under en väldigt lång tid.”
Det som förvånar Foliehatten mycket, är att Anders Tegnell har erfarenhet av en lika fruktad sjukdom – Ebola. Han var på plats i Konga och deltog i utrotningen. Detta om något borde gett honom sådan information, att Covid-19 är inte att leka med.
När man sedan går igenom den dagbok som Nyheter idag så förtjänstfullt har sammanställt, blir i alla fall Foliehatten chockad över, med vilken nonchalans som Tegnell har tacklat problemet. Frågan är varför han har åsidosatt alla sina erfarenheter? Foliehatten kan inte tolka detta på annat sätt, att han blivit beordrad av regeringen att göra detta och det är svenska folket och de gamla som får betala priset! Höjden är att Stefan Löfven uttalar sig och säger att han inte förstår hur smittan kommit in på äldreboenden!
På nätet kommer det allt mer information från sjukvårdspersonal hur de prioriterar riskgrupperna och på vilket sätt de gamla dör.
Sjuksköterskor har slagit larm om att de fått instruktioner att:
Inte ge syrgas för riskgrupper som bedöms att ej överleva långintensiv vård.
Att det krävs läkarbesked att skicka in riskgrupper till IVA.
Man ger 2.5mg Midazolam till palliativa patienter som uppvisar stor oro och ångest. Detta läkemedel har mycket god effekt och används för att symtomlindra sista tiden i livet. Om det rör sig om en patient med känd smärtproblematik kan det med fördel kombineras med morfin. Så länge du inte jämrar och sprattlar är det lugnt att du kvävs till döds. De unga Svenssons bryr sig inte, men de blir också gamla en dag!

Från nätet om situationen: ”Jag jobbar på en Covid avdelning. Oftast räcker det inte med vanlig syrgas utan det krävs en högflödesgrimma med syrgas dvs tryckluft som värmer och fuktar och ger ett litet motstånd i luftvägarna - liksom blåser upp dem. Många patienter kan dessutom ligga med detta i 2-3 veckor innan de till slut ändå hamnar i respirator av Covid. Och då handlar det om patienter vi kan rädda. En patient som är bortom all räddning förlänger vi bara lidandet med genom att sätta syrgas på. Det är inte så att vi medvetet tar kål på patienter i Sverige för att förbättra statistik. Det är snarare så att vi insett att när det inte går att bota ska vi lindra. Att ta sig igenom intensivvård är ingen dans på rosor och det är det som knäcker många. Jag tror att vi alla hade mått bättre av att göra upp med vår egen dödlighet. Jag har jobbat inom vården i över 25 år och är tacksam att vi kommit till det stadiet att vi inte plågar människor vi inte kan rädda längre.”
ra nordiska grannars siffror avslöjar att den linje Sverige har valt, är inget annat än en fullständig total katastrof och att svenska folket ”premierar” detta, är totalt vansinnigt. I stället borde regeringen avgå p.g.a. sitt totala fiasko!

9 kommentarer:

 1. Ja sätter man folk i husarrest så är det väl klart att färre kommer drabbas av influensan... Det är ju bara o avskaffa grundläggande mänskliga rättigheter o låsa in folk hela året så kommer ingen dö i trafikolyckor heller! Titta vilka fina siffror.
  ALLA kommer få det här viruset i sig förr eller senare precis som vid tidigare influensor. Gäller övriga länder också så fort folk går ut igen. Går inte att undvika naturen.
  Ännu en intervju värd att lyssna på, med läkaren Andrew Kaufman: https://youtu.be/W8AFIQ-56Ao?t=949

  SvaraRadera
 2. Våra massmedia och alla inom "PK BUBBLAN" hyllar FHM och TEGNELL och Löfven för Sveriges strategie och Sossarnas väljarsympatier ökar i rasande takt Alla skriker högt WHO lovordar Sveriges taktik.....det är bara att det är en stor BLUFF WHO säger nämligen tvärtom....vår massmedia läser nämligen
  bara en mening i uttalande...i Aktuellt i går kväll nämndes äntligen sanningen
  om WHO's uttalande....och helt plötsligt
  uttalade sig Tegnell i Aftonbladet att vår strategie kanske inte är så bra "hoppsan" skall sanningen komma nu ....
  i alla media..sanningen som redan finns i alt.medier på Facebook... jaha överallt vet vi nu att Sverige och Löfven valt fel strategie. Många kommer att dö och få lida och Sverige och socialdemokraterna med Löfven i spetsen får sitt straff hoppas jag!!

  SvaraRadera
 3. Intressant är att titta på flera länder i Asien. Sydkorea, Hongkong m.fl. Där är det obligatoriskt med munskydd. I TYskland fr måndag är det lag att bära mask. Det är bevisat att det skyddar!
  I Sverige säger en utbildad läkare som Anders Tegnell att masker inte skyddar, man häpnar!
  Foliehatten tror att FHM/Tegnell och Löfven MAX har 2 veckor på sig att ändra kurvorna nedåt. Fortsätter de på samma nivå som idag, kan de lämna sina platser!
  En annan unik sak är, att DN med Peter W. är ytterst kritiska till en linje Sverige har valt. Vad jag har förstått fick DN info i Venedig av it. läkare, när de skulle hämta passagerarna på det berömda tåget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas inte Tyskland menar vanligt folk ute på gatan bara haha...
   På äldreboenden kan man väl förstå. Men människan är inte skapad för o andas genom en mask. Då hade vi fötts med en sån. Fundera på all skit du får in från den masken istället beroende på vilket material den är tillverkad av..
   Sen är faktiskt nyttan med mask mkt tveksam. Det är ju inte så att viruset är för stort för att ta sig genom en vanlig mask.
   Ungefär som att en 100 meter bred dörr skulle stoppa dig från att komma ut.

   Radera
  2. Jag ser att du är läkare som kan uttala dig så tvärsäkert om skyddsmask. Då undrar Foliehatten varför de länder som infört ob. masker har så fall! Du som är läkare kan ge en förklaring!

   Radera
  3. Herregud, om visruset kan fastna på hårda släta ytor såväl som på mmaterial av tyg. Och smitta vidare därifråen.

   Så borde självklart också ett munskydd av ett bra material stoppa mycket av viruset om kanske inte allt.

   Lite jävla logisk måste man väl få vara.

   Radera
  4. Vad jag tvärsäkert kan uttala mig om är att människan inte är skapad för att andas genom en mask.
   Det finns många läkare: https://youtu.be/QWllDyHaeIQ?t=2047

   Radera
 4. Inrikesministern Damberg gör en stor sak av att hämta skyddsutrustning från Kina med flyg. Vänta och se. Nu kommer dekret att ansiksmask blir obligatorisk för vårdpersonal. Kanske även för alla när man vistas utomhus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gäller det att folk inte rättar sig efter såna bisarra dumheter bara.

   Radera