måndag 4 maj 2020

Kamrat Jonas Sjöstedt tog till storsläggan i sitt 1:a maj tal!

Det är dags att sätta Januariavtalet i permanent karantän!” Talet kan ni läsa här.
Det var starka ord och inga visor direkt. Frågan är om det är ett löfte eller om kamraten ”skramlar” likt en tom tunna, för att han hoppas, att Stefan Löfven skall höra honom! Frågan är om detta är rätt läge, att i en krissituation skapa politisk instabilitet? Är verkligen V beredda, att att gå så långt att rösta bort regeringen? Sanningen är nog att V, vill ha mer inflytande och hotar lite och hoppas, att det skall ge resultat!

Alla som följer vad som händer i politiken, glömmer inte hur denne kamrat stod i riksdagen och ljög om sin hemliga lapp. Han hade minsann fått den underskriven av Löfven i hemliga samtal "som ni inte kommer att få se!" Kamrat slog hårt på trumman och basunerade ut, att V minsann skall fälla regeringen när som helst. När det sedan kom till kritan, lägger sig V som en dörrmatta och duktig knähund. Intressant är det i alla fall! Vad är det då kamraten är så irriterad över?

I en artikel i Expressen framgår det att V och kamrat Jonas Sjöstedt är irriterade över: Marknadshyror och försämrad anställningstryggheten.
Sjöstedt: ”Smittspridningen har varit störst i de områden där människor redan i dag bor trångt. Där de gamla bor hos sina barn för att de inte har råd att skaffa något eget. Där det finns liten möjlighet att isolera sig mot smittan, även om du är en riskgrupp. Mitt i en pandemi tänker man gå vidare med ett förslag som skulle göra folks hyror betydligt dyrare och ytterligare öka trångboddheten. Det är helt fel väg att gå. Istället behöver vi bygga fler bostäder och lägenheter med rimliga hyror.”

Alla förstår med all säkerhet vilka grupper kamraten menar och det är V:s väljarbas han ömmar för. Större bostäder och mindre trångboddhet, innebär större sociala kostnader.

Sjöstedt: ”När det gällde ställde fackföreningarna upp och levererade rekordmånga avtal om korttidspermittering för att rädda företag undan konkurs. Svaret på detta borde vara starkare anställningstrygghet och bättre skydd vid sjukdom och arbetslöshet. Trots det har partierna bakom januariavtalet meddelat att de kommer fortsätta urholka anställningstryggheten som planerat. 
Men vet ni, det är dags att inse att januariavtalet är överspelat. Istället för stora skattesänkningar för rika, måste nya resurser tillföras vården, äldreomsorgen och skolan.”
Kamratens hot gäller först om förslagen från utredningar blir regeringspropositioner och vägen dit är lång. Knappast blir det extraval, utan vi kan se fram mot ordinarie val 11 september 2022.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar