måndag 18 maj 2020

Covid -19 måndag den 18 maj!

+ 19 döda, + 11 IVA, + 234 fall, 3712 döda i Sverige.
Anders Tengnell säger att på måndagar är eftersläppningen väldigt stor och att det kommer att stiga kommande dagar och han säger, att det dör runt 70 personer varje dag. Enkel matte ger det över 4000 döda i slutet av veckan!
Idag sa Anders Tegnell på presskonferensen att antikroppstester samlas via vårdcentraler. Men då är det inte ett obundet slumpmässigt urval. Måste finnas en stor bas, att de som besöker vårdcentraler har högre risk att testas positivt.
För den som kan tänka - varför skulle de söka vård om de redan utvecklat antikroppar? Förra veckan besökte Foliehatten sin VC för ett blodprov. Han frågade om personalen var testad. Nej – det finns inte resurser att göra det!

Situation ett antal månader – döda Covid-19.
17 februari 0
17 mars 119 +119
17 april 1442 +1323
17 maj 3694 +2252
17 juni ?
 
Under Covid-19 krisen har journalistkåren ställt sig bakom Anders Tegnell, utan att ifrågasätta dom osanningar som Anders Tegnell har spridit. Främsta exemplet är att Anders Tegnell har avfärdat presymptomatisk smittspridning, i strid med omvärldens varningar. Under pågående massdöd har journalistkåren gått så långt som att hylla Anders Tegnell. Hur tänker dessa journalister? Anser dom sig förtjäna allmänhetens förtroende?

Af
tonbladet: "Ansiktsmasker minskar smittspridningen av Covid-19 anser forskare i Hong Kong i en studie, åtminstone bland ”hamstrar." Tegnell tycker att svenska befolkningen hanterar ansiktsmasker sämre än hamstrar. Undra om hamstrar petar sig i ansiktet med sina tassar?
Hong Kong 4 döda. Masker från i stort sett dag "ETT!"

Sverige kör en strategi som är fullständigt sinnessjuk. Vi vet nu, att alla våra så kallade "experter"inte har en susning om vad de har pratat om.
De länder som varit framgångsrika har kört massiv testning i områden med utbrott. I Sverige kan du inte ens få bli testad om du inte är tillräckligt sjuk, för att bli inlagd på sjukhus. Men det spar pengar. Sverige behöver inte bygga en ”Berlinmur” för att tvinga undersåtarna att stanna i landet. Omvärlden kommer inte att släppa in svenskar under lång tid framöver.
 
Bra jobbat Sverige. Vetenskapens högnäste, landet där försiktighetsprincipen enbart implementeras, då det ger intäkter till statskassan och kallas ”tänk på miljön.” De som har den rätta tron, har tagit ett rött reningsbad!
 
En sköterska berättar i SVT Agenda: ”Rädslan finns ju alltid och jag har hela tänkt att det är lite som rysk roulette att åka till jobbet .”
Trots att hon har läkarintyg om att hon troligen skulle bli allvarligt sjuk om hon får Covid-19 måste hon arbeta då hon inte får någon ersättning från staten. Detta trots att alla partier i riksdagen har kommit överens om att riskgrupperna ska få ersättning.
 
Tengelles flockimmunitets teorier smulades/pulveriserades fullständigt sönder i söndagens SVT,Agenda. Flera utländska studier visar på låga immun-nivåer. Intervju med den belgiske professorn Pierre van Damme i SVT Agenda var riktigt bra. Synd att inte Anna Hedemo konfronterade Jan Albert med, att Belgiens epidemiolog menar att vi kan/måste lära oss leva med viruset som hiv och att den smittar via kroppslig kontakt och att den också är luftburen, tills ett vaccin kommer.

Visst är det märkligt att se svensk epidemiolog efter epidemiolog med brallorna nere vid fotknölarna? Igår i SVT Agenda var det professor Jan Albert tur och det kom inte som någon överraskning för någon som beskådat diverse så kallade "experter" uttalande, under denna pandemi. Jan Albert sitter och försöker skademinimera Van Dammes påståenden, genom att påstå att det kanske inte är antikroppar vi ska testa. Han var påtagligt skakad och osäker i Agenda. Så fort han inte hade något bra svar alternativt ljög, började han stamma värre än Jan Boklöv. Ändå tycker Foliehatten, att Albert hade mer moral och intellektuell hederlighet än Tegnell.

Om tanken är att skydda de äldre då ser man väl ”förfan” till att alla vårdare har tillgång till skyddsutrustning och all vårdpersonal testas? Det fattar väl vilken imbecill idiot som helst. Det är rent ut sagt en skam hur regeringen har hanterat det här. Norge var snabba med att testa all personal och ge dem den skyddsutrustning de behövde. Sverige och Löfven satt och rullade tummarna istället och uppmanade befolkningen att tvätta händerna.

På vilket sätt har man försökt skydda de äldre som man var så tydliga med i början av pandemin? Kan
Löfven vara snäll och svara på den frågan. Nu när flockimmuniteten pulveriserats har den totalt skamlöse Löfven svängt i en intervju för ett par dagar sedan, att det var inte Sveriges strategi.
  
Ett problem är att Sverige släpper in personer från ”pestländer.” Aftonbladet har tittat på flygankomster till Arlanda och det kommer flyg varje dag från Irak, Iran ,Tunisien, Qatar , Saudarabien, Etiopien osv. Aftonbl.nu: ”Hög andel smittade i Qatar.”
Det är inte så konstig att resten av Norden/Europa inte vill släppa in oss. Foliehatten är nu lite ”ful” när han skriver, att rika shejker från Qatar kommer hit för ”lyxescort” och att de ersätter kanske en viss herr Paolo!

Skilj på strategi och genomförande! Strategin gick ut på att hålla nere antal smittade och skydda de utsatta. Sedan visade sig decenniers nermontering av välfärden ( till förmån för migration), äldreboenden och sjukhus hade nästan noll krisberedskap. Smittan flyttade raskt in bland de äldre, via personal som var smittade. Hade testkapacitet funnits/förberetts, hade mycket smitta bland äldre kunnat undvikas, men FHM failade där i sitt utförande.
 
Om det nu inte var flockimmunitet som regeringen ville uppnå varför gjorde man då inte lockdown som övriga världen? Tål inte den svenska ekonomin det eller varför envisas man med låta alla gå till arbetet och fortsätta hålla skolorna öppet?
Varken människoliv eller ekonomi kommer räddas av regeringens passiva och lättsinniga inställning. Att ta in Harriet Wallberg som samordnare för masstestning kanske inte var så lyckat med tanke på att det var hon som rekryterade Maccharini som KIs rektor (som hon sedan fick sparken för). Under hennes ledarskap kommer inte masstestning att byggas ut (senaste veckan har tom utbyggnaden stannat av helt).

Överhuvudtaget verkar svenska myndigheter vara inkapabla att hantera katastrofsituationer, när något nytt uppkommer. Alla medelmåttor känner sig direkt hotade av att behöva göra något utanför regelboken, vilket kräver åtminstone en gnutta av innovationsförmåga och att kunna tänka utanför boxen. De gör allt för att inte behöva göra något. Alla politiker och ansvariga kommer skylla ifrån sig och det är de verkligen duktiga på att göra. Detta gäller representanter från alla åtta riksdagspartier. Man kan kalla det för medelmåttornas tyranni.

1 kommentar:

  1. Tack för en utmärkt krönika - klarspråk! Medelmåttornas tyranni är rätt - de är dock duktiga på att råskälla på länder som Ungern. Detta land har färre SMITTADE än vad vi har DÖDA i covid-19.

    SvaraRadera