fredag 8 maj 2020

Covid-19 fredagen 8 maj!

135 döda, + 27 IVA, + 642 nya fall. 3189 döda.
Dagens siffror från våra grannar:

Ryssland +98
Danmark +8
Finland +5
Polen +1
Lettland 0
Estland 0
Litauen 0
Norge 0
Bara 135 nya dödsfall, då måste väl sossarna öka minst 10%, eftersom svenska folket gillar att ta livet av sig!
Enligt Expressen: ”De anställda på Karolinska som testats positivt för covid-19 uppmanas att diskutera situationen med sin närmaste chef. Det finns ingen generell rekommendation att de inte ska arbeta med patienter. Men om man vårdar särskilt känsliga patienter, exempelvis patienter med immunbristsjukdomar, kanske man kan ha andra arbetsuppgifter för att minimera riskerna.”

Detta kunde man ana för länge sedan, med Sveriges vansinniga strategi. Man har redan brist på vårdpersonal och är underbemannade och man är tvungen att låta smittad personal arbeta, med stor risk för de osmittade patienterna,
Det är nästan omöjligt att ordna fram riskgruppernas smittskyddspeng.
Lena Hallengren
igår till DN: ”Jag vet inte vad jag ska lova.”
När det gäller media är inget omöjligt i Covid-19 tider: ”En halv miljard kronor går till ”att säkra allmänhetens tillgång till kvalitativ journalistik i hela landet.”
Regeringen ”smörjer” media för fortsatt positiv rapportering.
I en DN-artikeln går de igenom Sveriges strategi och jämför med övriga Norden. Det visar att vi har haft minst antal åtgärder, minst andel testade, samt flest IVA-vårdade och väldigt många fler döda jämfört med resten av Norden.
Egentligen inga stora nyheter, men en ganska bra överblick/genomgång. Särskilt kurvan över antal döda i relation till de andra länderna ser fruktansvärd ut.

Vi kommer få glo på idioten Tegnell i all evighet. Att skicka fram Tegnell var genialt. En sån teflonpanna, vill man ha med sig i krig. Han och FHM har lyckats dupera hela Sverige. Han blandar bort kort som en kung. En situation som var totalt otänkbar i januari, framstår nu som ganska
OK. FHM har agerat destruktivt, genom att tänka högt för ofta, tappa den pedagogiska bollen, gissa hejvilt och skapa förvirring och än ser vi inget slut.
I Norden ser dödstalen(igår) per 1 milj innevånare ut på följande sätt
Sverige 309
Danmark 89
Finland 46
Norge 40

När grannländerna lyckas avgjort mycket bättre, börjar Tegnell muttra om att det kommer att gå åt helvete ändå för dem. Fast lite senare, enligt hans dator och väggen som är täckt med kulörta postit-lappar. Propaganda kallas det. Det känns mer och mer som att det behövs en statskupp för att få ordning på landet. För de röda kommer aldrig erkänna att de gjort fel och stänga ner. Det bästa är nog att Norge skall invaderat oss och ta över styret, när smittan försvunnit i Norge. Vi kommer få titta på, när Norge firar midsommar som vanligt, medan vi som vanligt får titta på 50-100 döda/per dag. Nyval är annat val.

Regeringen och FHM har gjort bort sig totalt och antalet döda i Sverige kommer liksom nu vida överstiga våra grannländer. Politisk feghet är orsaken till katastrofen som man låter fortgå, för att inte tappa ansiktet som man tappat i alla fall. Man har medvetet slaktat/offrat 70+ , med Pacemaker och underliggande sjukdomar. Pengar har slösats bort på det som ingen vill ha "Mångkultur" som är den största posten i budget.
För att kunna betala invandrarnotan, har det bantas överallt och även i vården.Flera rapporter visar också att invandrare är storkonsumenter av vård.
 

De som i sin enfald drömmer om att siffrorna över döda skall komma ikapp andra länder har inte en susning om vad de talar om. Det lär aldrig hända. Virus fungerar inte så. Snabba åtgärder är det mest effektiva, det har historien visat, om och om igen och att folk fortfarande pratar om flockimmunitet, är för att de inte begriper bättre . Tegnell gjorde sitt bästa för att uppnå flockimmunitet, men tyvärr gick det i stöpet och 3189 av hans försökskaniner är döda, men kämpa vidare, en vacker dag så kanske det händer.
Dödligheten (IFR) i COVID-19 är således runt 1%. Det stämmer bra både med antikroppstesterna i New York där 20% testat positivt när 0.2% avlidit och den åldersjusterade dödligheten på Diamond Princess. För flockimmunitet krävs runt 70% smittade och att 0,7% av befolkningen dör.

Det enda stället i världen där
flockimmunitet troligen har uppstått, är italienska Bergmo. Överdödligheten fram till 4 april var runt 5300 på en befolkning av 869.438 som registrerats av ANPR, d.v.s 0,7%. Det stämmer bra med förväntade antalet döda för flockimmunitet om vi tar hänsyn till att utbrottet inte var helt över 4 april.
Den registrerade överdödligheten i Stockholm mellan vecka 12-17 var 1570 personer. Det innebär att 0,068% procent av befolkningen hade dött tills 26 april. För flockimmunitet krävs att 10 gånger fler dör i Stockholm, d.v.s. 16000 döda.

Den 22 april hade 0,051% rapporterats avlidna i Covid-19 i Järva jämfört med 0,042% i hela Stlmsregionen. Om vi justerar för mörkertalet mellan överdödlighet och rapporterade döda i COVID-19 så innebär det att drygt 8 gånger fler behöver dö i Järva innan vi kan förvänta oss flockimmunitet. 

Att svenska folket har lågt IQ bevisar de i undersökningar, där Löfven är populärare än någonsin. Folk har förtroende både för hans parti och för honom. Sabuni är illa ute för en anledning. Det var hon som "blev förbannad" över att folket i Järvafältet inte hade blivit informerade tillräckligt - bara på 19 språk. Men ingen video angående ”hur” man tvättar händerna.

1 kommentar:

  1. Massmedia traskar på och skyddar Tegnell FHM Löfven,hoppas bluffen
    spricker!!!

    SvaraRadera