måndag 15 juni 2020

Media i sin klickjakt ger mörkermän utrymme anser Alexandra Pascalidou!


Alexander Bard utsattes för en regelrätt hets efter sina inlägg på Twitter och när man ser vilka som hetsat mot honom, förklarar det en hel del. En som spyr ut sitt hat mot Bard är Alexandra Pascalidou och Instagram öser hon ut sin galla över honom:
Först och främst Tack till alla för massiv mobilisering för människovärdet, mot mörkerkrafternas misantropi och misogyni. Utan protesterna hade Bard suttit kvar på bästa sändningstid och fortsatt lufta sitt fascistoida tankegods. Legitimerad av sin kanal. Den som i alla år fått kritik och klagomål. Själv har jag återkommande frågat hur de kan låta honom hållas. Men de grova påhoppen på mig och en rad andra kvinnor genom åren väckte ingen större indignation hos cheferna.
När Dagens Industri publicerade artikel om Bards attack utan att jag ens fick kommentera mailade jag dem och frågade varför de publicerade mobbing och kvinnohat. Där ligger ett av problemen. Att medier i sin klickjakt ger mörkermän utrymme. Att de ger rasister röster och scener. Att de legitimerar deras ton och syn.

Nu ser jag att man kan klicka och köpa stor intervju med Bard. Han tror sig ha någon diagnos. Vi är många som tror att vi har någon diagnos. Men det ger oss inte rätten att uttrycka oss rasistiskt. Det är inte heller någon ursäkt. Media bär ett enormt ansvar för vilka de lyfter fram. Vilka de ger stjärnglans, feta arvoden och följarskaror. Vilka de aktivt plockar fram som förebilder. Vilka de tolererar och ursäktar gång på gång och vilka som ryker efter ett snedsteg. Dags för total renovering med andra ord. Sluta misstänkliggöra antirasister och feminister. Börja vårda och värna demokratin och alla människors lika värd"

Notera mer än gärna vad Alexandra skriver; "Vi är många som tror att vi har någon diagnos. Men det ger oss inte rätten att uttrycka oss rasistiskt."

Det innebär att om en person som har schizofreni och rösten säger åt personen att säga; "Jag är Hitler - Seig Heil" så ska personen hängas i det högsta trädet. Han glömde att ta sina tabletter. Människor uttrycker sig rasistiskt i frustration, men detta förstår inte Pascalidou. Det ser mer och mer ut som det är en hämnd mot Alexander Bard. Uppenbarligen var det många kändisar som ville hetsa mot Paolo Roberto och Fredrik Virtanen - gissningsvis konkurrenter.

Stig ”Slas” Claesson sa i en radiointervju att skillnaden mellan en amatörboxare och ett proffs är att proffset aldrig skulle ställa upp i en fight mot en amatör. Men inte för att proffset vet att han eller hon skulle vinna, utan för att han eller hon då i samma stund inte längre var ett proffs. Det var den insikten som ledde till att Slas inte längre ville ha att göra med SVT eller media. En del kulturpersonligheter har tidigare resonerade på samma sätt. När Ulf Linde blev invald i akademien sa han, att han nu kunde lämna den där skiten bakom sig.
Det handlar ytterst inte om en politisering av samhället, utan om en kvalitetsfråga. Vilket också är mångkulturprojektets centrala problem. Lika utfall innebär att alla samhällsområden måste sänka sin nivå rejält. Proffsen måste ned till amatörerna på motionsnivå. Reaktionen har blivit white flight, friskolor, acceptans av ökade avgifter på fritidsaktiviteter med mera.

1 kommentar:

  1. Marcus, Äntligen!
    Nu förstår jag varför det är så få som kommenterar dina inlägg när du själv sätter det på pränt. Få dristar sig att utmana proffset.
    Med morgonhälsning från en glad amatör som med träning förstår och bekämpar idiotin.

    SvaraRadera